Εκπαιδευτικός στο Βέλγιο τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσο του Charlie Hebdo

Κοινοποίηση:
charlie-hebdo-efimerida

Στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, μετά τη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή που είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, ο εκπαιδευτικός στο Βέλγιο αποφάσισε να δείξει ένα από αυτά τα σκίτσα


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε δάσκαλος στις Βρυξέλλες, επειδή έδειξε στους μαθητές του, ηλικίας 10-11 ετών, ένα σκίτσο που δημοσίευσε το Charlie Hebdo με τον προφήτη Μωάμεθ, το οποίο κρίθηκε «άσεμνο» από τη διεύθυνση του σχολείου.

Την πληροφορία, που αποκάλυψε η εφημερίδα La Libre Belgique, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της δημάρχου του Μόλενμπεκ, της συνοικίας των Βρυξελλών όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Ρασίντ Μπαργκούτι, «δύο ή τρεις γονείς» διαμαρτυρήθηκαν στη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου ότι ένα σκίτσο, που έδειχνε τα γεννητικά όργανα του προφήτη, παρουσιάστηκε «σε παιδιά 5ης και 6ης δημοτικού».

Στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, μετά τη δολοφονία αυτόν τον μήνα του Γάλλου καθηγητή που είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, ο εκπαιδευτικός στο Βέλγιο αποφάσισε να δείξει ένα από αυτά τα σκίτσα, που είχε ήδη δημοσιευτεί στο Charlie Hebdo.

Αφού ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε για το περιστατικό, το κατήγγειλε στον αρμόδιο εποπτικό φορέα, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δάσκαλος «κατέθεσε την Πέμπτη ενώπιον του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου και απομακρύνθηκε από το πόστο του», εξήγησε ο Μπαργκούτι.

«Δεν πρόκειται για κύρωση, έγινε λόγω της έναρξης της πειθαρχικής διαδικασίας», πρόσθεσε.

Μια νέα ακρόαση ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη, προκειμένου να αποφασιστεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

«Η απόφασή μας βασίζεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι πρόκειται για άσεμνες εικόνες, εάν δεν επρόκειτο για τον προφήτη, θα λαμβάναμε την ίδια ακριβώς απόφαση», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου της δημάρχου Κατρίν Μουρό.

Το Μόλενμπεκ, με πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων, έχει μια πολυπληθή μαροκινή κοινότητα. Είχε αποκτήσει τη φήμη ότι είναι ένα «φυτώριο» του τζιχαντισμού στην Ευρώπη, όταν η έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι της 13η Νοεμβρίου του 2015, με 130 νεκρούς, είχε καταδείξει ότι πολλοί δράστες προέρχονταν από εκεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

 1. ΔΕΝ ΥΠΕΙΣΈΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
  1. ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ; Στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης,…….
  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΕΙ……ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ
  2. Η απόφασή μας βασίζεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι πρόκειται για άσεμνες εικόνες,… ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕ ΑΣΕΜΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. ΤΟΤΕ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΝΑΕ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ……….
  3…. ενημερώθηκε για το περιστατικό, το κατήγγειλε στον αρμόδιο εποπτικό φορέα, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο.
  Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟ……..ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
  ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΑΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΟΛΗΣ ,,, ΤΡΕΜΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

 2. Κλάσμα μέντας οι Βέλγοι δλδ μη τυχόν και κακοκαρδισουν τους ισλαμιστές.
  Ε ρε ισότητα που ζούμε ζώα….

Leave a Response