Εκνευρισμός και γκρίνια στην Τουρκία για την προμήθεια μαχητικών – «Δεν θα μας δώσουν τα F-16 πριν το 2027»

Κοινοποίηση:
SS 2655

Προβληματισμός, νευρικότητα και … πολύ κλάμα στην Άγκυρα για τα εξοπλιστικά της χώρας και την ενίσχυση με μαχητικά αεροσκάφη.

Στα τουρκικά ΜΜΕ εξετάζονται διάφορα σενάρια με δεδομένο ότι καθυστερεί η συμφωνία για τα F-16 με τις ΗΠΑ. «Δεν θα μας τα δώσουν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούμε. Δεν θα μας δώσουν τα F-16 πριν το 2027», εκτίμησε ο Τούρκος ταξίαρχος ε.α Οζγκιούρ Τορ, μιλώντας στο κανάλι haber global.

Σε αυτό το διάστημα μέχρι το 2027, η Ελλάδα θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα F-35, ενώ θα έχει ήδη εκσυγχρονίσει όλα τα F-16 της και θα έχει παραλάβει όλα τα Rafale.

Συζητείται λοιπόν όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, το ενδεχόμενο η Τουρκία να στραφεί στη λύση των Eurofighter ή των ρώσικων ή των κινέζικων μαχητικών.

Ακόμα όμως και να αγοράσει τώρα τα ρωσικά μαχητικά η Τουρκία, θα κάνει 10 χρόνια να τα παραλάβει όπως εξήγησε ο Μανώλης Κωστίδης.

Παράλληλα ο τουρκικός Τύπος επανέρχεται με νέο δημοσίευμα για έλευση προσφύγων στον Έβρο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet κονβόι προσφύγων και μεταναστών συγκεντρώνεται στην Ανδριανούπολη. Υπάρχει όπως γράφει μεγάλη κινητικότητα στους σταθμούς λεωφορείων και στους δρόμους της πόλης με Αφγανούς, Σύρους και Παλαιστίνιους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ”YOLLARI HAVA DOLMA AISE”. ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΤΟΥΜΕΝΑ ΣΑΣ.

Leave a Response