«Εικόνες ντροπής… εξ Αμαλιάδος»!

Κοινοποίηση:
ΝΤΡΟΠΗ

Και να έλεγε κάποιος ότι δεν ερωτήθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ερωτήθηκε. Και τι απάντησε; Έδωσε μια απάντηση στον «αέρα», «πιασάρικη» χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα, όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης!

Ο δήμαρχος Ήλιδας λοιπόν Γιάννης Λυμπέρης ρωτήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τι γίνεται με την Βιβλιοθήκη της Αμαλιάδας, πόσο θα κρατήσουν οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης και τι γίνεται με τον πλούτο των βιβλίων της βιβλιοθήκης για όσο διάστημα κρατούν οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Ήλιδας απάντησε ότι οι εργασίες θα κρατήσουν 9 μήνες και πως τα βιβλία πακεταρίστηκαν και «κατέβηκαν» στο υπόγειο της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Εκεί ακριβώς που είναι «θαμμένα» τα τελευταία χρόνια και τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε ότι πακεταρίστηκαν και τοποθετήθηκαν στο υπόγειο της βιβλιοθήκης. Δεν είπε ότι… «πετάχτηκαν» όπως να’ ναι.

Την αληθινή διάσταση των πραγμάτων, μας την έδωσε σήμερα, με τις φωτογραφίες που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o λαογράφος και συγγραφέας κ. Ηλίας Τουτούνης με λεζάντα «Εικόνες ντροπής… εξ Αμαλιάδος»!

Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος Ήλιδας μας μιλούσε για μουσεία και πολιτισμό στην πόλη! Και θα απευθύνουμε, όπως και τότε, την ίδια ερώτηση. Που είναι τα μουσεία στην πόλη δήμαρχε και δεν τα βλέπουμε; Τόσο στραβοί είμαστε πια ή εσείς ζείτε σε άλλη πραγματικότητα;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: