Ειδικά μισθολόγια: Χάνουν επιδόματα γιατί πήραν αναδρομικά

Κοινοποίηση:
enstoloi2018_3

Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, γιατροί του ΕΣΥ και πολλοί άλλοι, αναμένεται να βρεθούν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς κινδυνεύουν να χάσουν τα επιδόματα τέκνων, ενοικίου, θέρμανσης, ακόμα και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ο λόγος; Σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις, τα ποσά που έλαβαν ως αναδρομικά τον περασμένο Δεκέμβριο (τα οποία αντιστοιχούσαν στις επιστροφές που κόπηκαν παράνομα από τις αποδοχές τους κατά τα έτη 2012-2016), θα προσμετρηθούν στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, σημειώνει σήμερα δημοσίευμα εφημερίδας

Όπως προκύπτει από τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπεγράφησαν τον Δεκέμβριο, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που έλαβαν ως αναδρομικά οι εν λόγω φορολογούμενοι, θα προσμετρηθούν στα συνολικά ετήσια οικογενειακά εισοδήματα που θα εμφανίσουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα τα εισοδήματα αυτά να αυξηθούν υπέρμετρα και να υπερβούν τα εισοδηματικά όρια που προβλέπονται για τη χορήγηση ενός μεγάλου αριθμού κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.

Το πρόβλημα αυτό αποκάλυψε επιστολή την οποία απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Με της επιστολή της αυτή, η ΠΟΕΣ ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρέμβει τροποποιώντας τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση ώστε να ορίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση, το εφάπαξ χρηματικό ποσό που χορηγήθηκε θα θεωρείται μεν εισόδημα του έτους 2018 αλλά δεν θα συνυπολογίζεται ως ποσό που λαμβάνεται υπόψη για τη λήψη κοινωνικών παροχών και επιδομάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΦΡΑΓΓΑ ΦΡΑΓΓΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΙ…… ΟΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΣΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ……ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΝΑΙ ΩΣ ΝΑΤΟΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ….ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΙΠΟΤΕ Ε????ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ……. ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ…..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ

Comments are closed.