Εθνικός Συντονιστής για την παιδική κακοποίηση: Αναλαμβάνει καθήκοντα η Έλενα Ράπτη

Κοινοποίηση:
elena-rapti--1024x597

Με απόφαση του πρωθυπουργού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανατίθενται καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Τη θέση του Εθνικού Συντονιστή προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίζεται στη Βουλή.

Με βάση τη διάταξη, καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή ανατίθενται σε πρόσωπο εγνωσμένου κύρους ή ιδιαίτερης εμπειρίας σε δράσεις αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Το πρόσωπο αυτό θα είναι η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη, πρόσωπο με ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα των δικαιωμάτων και των ανηλίκων, με θητεία που θα εκτείνεται ως το 2027.

Ο Εθνικός Συντονιστής παρακολουθεί την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ή των σχετικών κυβερνητικών πολιτικών και εισηγείται την επικαιροποίησή τους, σε συνεργασία με την αρμόδια για την παρακολούθηση της υλοποίησης των κυβερνητικών πολιτικών Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Επίσης, συνεργάζεται με αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα και συντάσσει εξαμηνιαία έκθεση, όπου καταγράφεται η πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και των σχετικών κυβερνητικών πολιτικών και διατυπώνονται προτάσεις βελτίωσης.

Για την άσκηση των καθηκόντων του ο Εθνικός Συντονιστής δεν λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών του. Ο Εθνικός Συντονιστής υποστηρίζεται κατά άσκηση των καθηκόντων του από την Προεδρία της Κυβέρνησης.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Λογικα την έβαλε εκει γιατί όσα πουλια δεν την πήραν στη χώρα λογικά θα παίρνουν παιδάκια .

  2. Πουτάνα περιόπης αρκετά λεφτά δώσαμε για να είναι μονίμως στα γόνατα ας πάρει και ένα τίτλο!!

  3. Μόνο η Σακελλαροπούλου δεν την πήδηξε αυτή από τη Βούλη. Εθνικό Σκουπίδι μπορεί

  4. Αυτή δεν ήταν που την έβγαλαν από το θερμαικο με τον Πάριο και τώρα κάνανε αυτή εθνικό συντονιστή για τα παιδιά μας

  5. Όταν έπρεπε να μιλήσει για το Λιγνάδη ήταν άφαντη η εθνική .. τώρα που έκατσε στον αντικατστάτη του βρωμοκοριού πήρε ένα τίτλο. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

  6. Η κυβέρνηση θα τα ψηφίσει; εδώ η μισή κυβέρνηση είναι με σκάνδαλα υποκλοπές και η άλλοι μισοί σε σκάνδαλα με παιδεραστία σε ποιον τα λεν αυτά;

  7. Ολες οι γκομαινες του Τουρκογλου κατα κοσμον γνωστου Βενιζελου αυτης της γκαβλιαρας φαλαινας ολες βολευονται σε αναλογες δημοσιες θεσουλες καμμια δεν μενει εκτος

Leave a Response