Εδώ τα καλά εμβόλια! Τους “μπουκώνουν” με χρήμα! Ενίσχυση 20 εκατ ευρώ στα ΜΜΕ – Θ. Λιβάνιος: Στηρίζουμε την υγιή λειτουργία των Μέσων που επλήγησαν από την πανδημία

Κοινοποίηση:
w29-145917555

Με 20 εκ. ευρώ ενισχύονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας.


Με κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ύψος της ενίσχυσης για κάθε μέσο θα υπολογιστεί βάσει των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλουν προς το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π).
Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση».
Στόχος του προγράμματος», σύμφωνα με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό «είναι η στήριξη της υγιούς λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, ώστε να διαφυλαχθούν οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης και η πολυφωνία στην ενημέρωση των πολιτών, με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είχαμε δεσμευτεί ήδη από την ψήφιση της σχετικής διάταξης του ν.4779/2021. Και το πιο αντικειμενικό κριτήριο δεν είναι άλλο, εκτός από τον ετήσιο κύκλο εργασιών κάθε μέσου».
Προθεσμία για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και την καταβολή της ενίσχυσης είναι η 31/12/2021.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Τα παιδιά όλο αυτό τον καιρό έκαναν τη δουλειά τους, άρα πρέπει να πληρωθούν ξανά.

  2. Με 20.000.000 ευρώ πόσες ΜΕΘ θα είχατε φτιάξει και πόσους θα είχατε προσλάβει σαν ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του C-19 μωρή κουράδα ???????

  3. Στο ηλεκτρικό σήμερα 15:55 ο κόσμος ήταν όχι σαρδέλες αλλά στην κυριολεξία στην αποβάθρα ο ένας πάνω στον άλλο …που είναι η κλινική αλληλεγγύη και η ατομική ευθύνη της κυβέρνησης προς τους πολίτες ;;;;;;;;;

  4. Όσον αφορά τις 5 ημέρες άδεια για τα παιδιά που υπηρείτε “άνθρακες ο θησαυρός”. Μία ακόμα κοροϊδία..

  5. Εντωμεταξύ στο προεδρικό μέγαρο στη γιορτή της δημοκρατίας που έγινε όλα τα υπάκουα καλά παιδιά των ΜΜΕ που τα παίρνουν ήταν πρώτη μούρη τρελό γλέντι έκαναν όλοι μαζί

  6. Τι έλεγε ο Χριστός?

    Απο τους καρπούς τους θα ξεχωρίζετε τους καλούς απο τους κακούς….

    Ειδικά του Κούλη του Σωτήρα μας τα χέρια είναι γεμάτα με εμβόλια

Leave a Response