Εδώ δεν είναι Τεχεράνη – Η Κριστιάν Αμανπούρ αρνήθηκε να βάλει μαντήλα στην συνέντευξη του Ιρανού προέδρου και εκείνος αποχώρησε

Κοινοποίηση:
bfbd

Η Κριστιάν Αμανπούρ είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες δημοσιογράφους του κόσμου. Ιρανικής καταγωγής, μεγάλωσε στο Ιράν αλλά ζει πλέον στις ΗΠΑ είχε προγραμματίσει συνέντευξη με τον Πρόεδρο της χώρας Εμπραχίμ Ραΐσι. Εκείνος, όμως, ζήτησε από την δημοσιογράφο του CNN να φορέσει μαντήλα και φυσικά εκείνη αρνήθηκε.

Τότε, ο Ιρανός πρόεδρος αποχώρησε.

«Εδώ στη Νέα Υόρκη, ή οπουδήποτε αλλού εκτός του Ιράν, δεν μου ζήτησε ποτέ κανένας Ιρανός πρόεδρος -και έχω πάρει συνέντευξη από τον καθένα από αυτούς από το 1995-, είτε εντός είτε εκτός Ιράν, να φορέσω μαντήλα. Αρνήθηκα πολύ ευγενικά για λογαριασμό μου και λογαριασμό του CNN και των γυναικών δημοσιογράφων παντού, γιατί δεν αποτελεί προϋπόθεση», είπε η δημοσιογράφος στην εκπομπή «New Day», του CNN.

Η Αμανπούρ είπε ότι ο βοηθός του Ραΐσι ξεκαθάρισε ότι η συνέντευξη δεν θα γινόταν εάν εκείνη δεν φορούσε μαντήλα και το χαρακτήιρισε ως «ζήτημα σεβασμού».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όπως λέει η ίδια φοράει μαντήλα στο Ιράν επειδή το επιβάλλει ο νόμος ακόμη και στους ξένους επισκέπτες. Ωραία ας γίνει ένας νόμος σε όλα τα υπόλοιπα μη μουσουλμανικά κράτη που θα επιβάλλει στους μουσουλμάνους να ξυρίζονται και να μη φορούν κελεμπίες όταν τα επισκέπτονται! Τότε θα δούμε πόσο μάγκες είναι! Επίσης να επιβάλλει στις μουσουλμάνες να μην φοράνε μαντήλες, μπούρκες κλπ.

Comments are closed.