Εδώ δεν έχουμε μαντίλι να κλάψουμε… – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κοινοποίηση:
ilektrokinisi_1_1

Στα τέλη του μήνα, στις 24 Αυγούστου 2020 συγκεκριμένα, ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κυβέρνηση λες και απευθύνεται στους πολίτες της Ζυρίχης και της Γενεύης, προωθεί την ηλεκτροκίνηση, όταν πλέον δεν υπάρχει… σάλιο στην αγορά, ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του ανάγκες και ο… καημός του είναι αν θα πάρει ηλεκτρικό όχημα.

Μέσω του προγράμματος αυτού θα παρέχονται επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και την εγκατάσταση οικιακών φορτιστών.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τα 100 εκατ. ευρώ του προγράμματος θα μπορέσουν να επιδοτηθούν περί τα 15.000 αυτοκίνητα και 12.500 δίκυκλα.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα καλύψει την περίοδο έως το τέλος του 2021. Όπως ανέφερε, τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν πόροι και από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον προγραμματισμό του Υπουργείου:

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, η ειδική ιστοσελίδα (http://kinoumeilektrika.ypen.gr) θα είναι στον αέρα και θα παρέχει on line πολλές χρηστικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει η λειτουργία του help desk με 5 τηλεφωνικές γραμμές και την δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος αλληλογραφίας (στη διεύθυνση kinoumeilektrika@ypen.gr) για να απαντώνται τα ερωτήματα των πολιτών.

Έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 θα έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών) και θα δοθεί η δυνατότητα παραγγελίας ή αγοράς ηλεκτρικού οχήματος. Δηλαδή από την 7η Αυγούστου η σχετική δαπάνη θα είναι επιλέξιμη.

Στις 24 Αυγούστου 2020 η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί και θα υποδέχεται αιτήματα συμμετοχής.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. Στο κόστος του ηλεκτρικού οχήματος εκτός από την επιδότηση, έχει συμπεριληφθεί και το καύσιμο που θα γλίτωνες τα επόμενα 5-10 χρόνια. Γνωρίζουν φυσικά ότι λόγω της πατέντας τους θα εξοικονομήσεις κάποια χρήματα και αφού μπορούν να σου τα πάρουν γιατί να μην το κάνουν εισπράττοντας αυτοί για εσένα πριν από εσένα εφόσον έχουν και το πεπόνι και το καρπούζι?
  Το κόστος για ένα αμάξι με μπαταρίες είναι μηδαμινό μπροστά σε ένα πετρελαιοκίνητο και όμως έχουν καταφέρει να είναι πολύ μεγαλύτερη τιμή!
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ είναι το κόστος φόρτισης του οχήματός σου που λένε ότι θα ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ με 8 € / Φόρτιση (που θα αναγκάζεσαι να το φορτίσεις πριν αδειάσει για να μην μείνεις στον δρόμο αλλά και για να μην έχεις μειωμένη απόδοση) και επιπλέον πάγια έξοδα τον μήνα 10 €. Για να λένε ότι ξεκινάνε οι τιμές από αυτά τα ποσά φαντάσου πόσο θα το αυξήσουν όταν όλοι θα έχουμε ηλεκτρικό αμάξι ! προβλέπω 15 € την φόρτιση (ασχέτως με το πόσο φορτισμένο είναι) και 50 € πάγια μηνιαία έξοδα…. θα βλαστημάς την ώρα και την στιγμή δηλαδή που νόμιζες ότι: Ρεύμα είναι… πόσο να μου κοστίσει πια? Το ρεύμα δεν θα κοστίσει πράγματι, το νταβατζιλίκι θα κοστίσει. Τα 6.000 € της επιδότησης έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην τιμή.
  Η χώρα (ή οι χώρες) που αποφασίζουν την επιδότηση είναι οι ίδιες που παράγουν τα οχήματα με αποτέλεσμα να επιστραφεί η επιδότηση στην οικονομία της (!). Δεν τρελάθηκε ακόμα κανείς να μοιράζει χρήματα σε θνητούς. Γνωρίζεις το κόστος service ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος? ίδιο με βενζινοκίνητου! (300 €) Γνωρίζεις ότι έχει διπλάσιο κόστος ελαστικών στα ηλεκτρικά οχήματα καθώς φθείρονται πιο εύκολα λόγο ροπής σε όλο το φάσμα περιστροφής τους? Γνωρίζεις για την εγγύηση στις μπαταρίες ότι θα είναι από 5 έως 8 χρόνια και μετά θα μειωθεί? στα δέκα χρόνια ξέχνα την την μπαταρία εκεί που θα νομίζεις ότι θα κάνεις απόσβεση… ή για να πάρεις επέκταση εγγύησης για άλλα δυο χρόνια (10 σύνολο) θα πρέπει να πληρώσεις χιλιάδες ευρώ και στα 11 χρόνια ξέχνα την μπαταρία το πολύ 12. Γνωρίζεις ποιο είναι το πραγματικό κόστος παραγωγής για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο? μηδαμινό… Γνωρίζεις το πραγματικό κόστος φόρτισης? όχι ακόμα… θα στο εμφανίσουν όταν το αγοράσουν όλοι… Γνωρίζεις αν είναι μισοφορτισμένο το όχημά σου και το φουλάρεις ότι θα πληρώσεις το ίδιο ποσό που θα πλήρωνες αν δεν ήταν? θα στο πούνε όταν το αγοράσουν όλοι… στην αρχή όχι μετά ναι… Γνωρίζεις κάθε πότε θέλουν άλλαγμα οι μπαταρίες, πότε θα αρχίσουν να χάνουν την απόδοσή τους και πόσο κοστίζουν? Θα το μάθεις όταν έρθει η ώρα Γνωρίζεις πόσα χρόνια εγγύηση θα έχεις για τις μπαταρίες του? Γνωρίζεις αν θα είναι ένα βαρέλι χρημάτων δίχως πάτο? Αν όχι τότε που πας ρε Καραμήτρο? Όλο αυτό η Ευρώπη το κάνει για να παίρνει τα έξοδα μετακίνησής σου και να καταστρέψει την οικονομία των Άράβων με τα πετρέλαια.

  1. Τελείως αβάσιμο και ανακριβες σχόλιο, σε πλείστα σημεία του!!!!!! Aπλά, λόγω κόστους οχημάτων, μη ύπαρξης δικτύου φόρτισης, κλπ, κλπ, κλπ, είναι τεράστια βλακεία το πρόγραμμα της υπουργάρας μας!!! Aς επιδοτούσε έστω και τα υβριδικά, όπου υπάρχουν πλέον πραγματικά καλές προσφορές!

  2. Μεν ξεχνας οτι μπορείς να γεμίζεις και σπίτι σου με κατι λιγοτερο απο 4-5Euro για πλήρες γέμισμα. Το μόμο θέμα είναι τα δύκτια τροφοδοσίας σε βασικούς δρόμους

Leave a Response