Εγκληματικό «λουκέτο» σε κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κοινοποίηση:
koinoniko-pantopoleiolesvou

Οι δομές φτώχειας και στήριξης κλείνουν και οι εργαζόμενοι απολύθηκαν.

Ολιγωρία, αν όχι εγκληματική η αδιαφορία των αρμοδίων να οδηγηθούν σε κλείσιμο οι δομές φτώχειας και στήριξης των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται στη Λέσβο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από τη μία η κυβέρνηση δεν φρόντισε με νομοσχέδιο εγκαίρως να γίνει διάδοχος του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου ο Σύνδεσμος, και από την άλλη οι δύο νεοσύστατοι Δήμοι, με ευθύνες που βαραίνουν διαφορετικά τον καθένα δεν φρόντισαν να το διεκδικήσουν εγκαίρως.

Ειδικότερα έως τις 19 Μαρτίου έπρεπε να εξασφαλιστεί η διάδοχη κατάσταση για να συνεχιστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που κρατούσε επί χρόνια το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο- δομές φτώχειας και στήριξης που με κόπο, γραφειοκρατικές δεξιότητες, επιστολές επί επιστολών στα αρμόδια υπουργεία συνέχιζαν να προσφέρουν βασική στήριξη σε περίπου 600 συμπολίτες μας σε όλο το νησί.

Αναρωτιέται κανείς για πόσο το άλλοθι των νεοσύστατων δήμων θα συντηρεί αυτή την αδιαφορία- ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο αντικειμενικά θα πληθύνουν οι πολίτες μας που δοκιμάζονται εν μέσω κορονοϊού και την εξοντωτική οικονομική κρίση που όλοι λένε ότι θα ακολουθήσει και θα είναι δε μεγαλύτερη και από το 2009-2010.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης ερωτηθείς να σχολιάσει την κατάσταση στο «Ν» απάντησε ότι «Δεν έγινε κατορθωτό εγκαίρως να προχωρήσει η διάδοχη κατάσταση. Τρέξαμε όσο μπορούσαμε. Μαθαίνω ότι μπορεί να υπάρξει νομοσχέδιο με αναδρομική ισχύ αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί»!

Απολύθηκαν οι υπάλληλοι!

Στο μεταξύ εδώ και μήνες στο Κοινωνικό φαρμακείο όπου απασχολούνταν ένας φαρμακοποιός και ένας κοινωνικός λειτουργός, ο πρώτος παραιτήθηκε και ποτέ κανείς δεν τον αναπλήρωσε. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο απασχολούσε δύο υπαλλήλους. Και οι 3 μένουν χωρίς δουλειά, εν μέσω κρίσης για ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που είχε εξασφαλιστεί εδώ και χρόνια διασφάλιζε την ορθή κατανομή φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ενάντια σε λογικές εκλογικής πελατείας. Τώρα ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει.

Ποτέ το Κοινωνικό Οδοντιατρείο!

Ας σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Οδοντιατρείο δεν λειτούργησε ποτέ μετά την ανάληψη καθηκόντων από τους νεοσύστατους δήμους. Προεκλογικά έμεναν να προμηθευτεί υλικό, το οποίο δεν έγινε ούτε στη συνέχεια. Θυμίζουμε εδώ τις προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής Γαληνού και της αρμόδιας αντιδημάρχου τότε, Αναστασίας Αντωνέλλη να θέσει τη σημαντική αυτή δομή υπό την επίβλεψη του Οδοντιατρικού Συλλόγου εξασφαλίζοντας εξοπλισμό και από την κ. Ταράνη που συγκινήθηκε από την προσπάθεια και θέλησε να προσφέρει στους δοκιμαζόμενους συντοπίτες μας.

Και αυτή η αδιαφορία δεν κλείνει εδώ. Μέσα στον Απρίλιο λήγει και το Πρόγραμμα Κέντρου Κοινότητας.

Κι αν φανταστεί κανείς ότι οι αρμόδιοι θα έπρεπε να εξασφαλίζουν χρηματοδότηση από τους προϋπολογισμούς των Δήμων για να τρέξουν αυτές οι σημαντικές δομές, και εκείνοι, ολιγωρούν… Όχι μόνο σε αυτό, αλλά στο να απορροφήσουν εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά χρήματα…

Ντροπή.

πηγή:stonisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Παιδιά είναι ένα μεγάλο παραμύθι όλα τα κοινωνικά φαρμακεία και παντοπωλεία που λειτουργούν διάφορες ΜΚΟ σε όλες τις πόλεις και δεν είναι δημοτικές υπηρεσίες .
    Τα χρηματοδοτεί η πολιτεία όλα με πολλά εκατομμύρια ευρώ την κάθε μία τέτοια ΜΚΟ .
    Είναι κλίκες πολιτικές που μασάνε χρήμα με μισθούς 3.000 ευρώ τον μήνα και πάνω .
    Από έργο όλα παραμύθια .
    Ότι πάρουν τζάμπα από κανένα χαζούλη επαγγελματία εκμεταλλευόμενοι την λέξη κοινωνικό .
    Τα ψωμιά από φούρνους όπως τα παίρνουν τα πετάνε στους κάδους με τα σκουπίδια .
    Εδώ δίπλα μου μία στο Περιστέρι . Έχω κατεβάσει τις χρηματοδοτήσεις από την διαύγεια . Πακτωλός χρημάτων του φορολογούμενου Ελληνα προσφορά σε κλίκα απατεώνων με πολιτική κάλυψη

  2. “Εγκληματική η αδιαφορία των αρμοδίων να οδηγηθούν σε κλείσιμο οι δομές φτώχειας και στήριξης των συμπολιτών μας” Ποιοι είναι οι συμπολίτες ; Κοινωνικά παντοπωλεία λειτουργούν σε διάφορες πόλεις, κυρίως από τη Εκκλησιαστική Μητρόπολη που έχει γεωγραφική έδρα. Οι ευεργετούμενοι τι σύστασης και ανάγκης άτομα είναι ; Έχει δοθεί στη δημοσιότητα η σύσταση τους; Έχει εξακριβωθεί να έχουν ανάγκη ; Είναι συγκεκριμένων υπηκοοτήτων και σύνθεσης/σύστασης μόνο; Είναι άεργοι και τους μάζεψε το παρακράτος και τους ζει, όπως και πολλοί προδότες καταχραστές κερδοσκόποι τους μισθώνουν με ελάχιστα χρήματα αυτά τα άτομα, (λαθραία εισερχόμενα / και δήθεν νόμιμα εισερχόμενα) όπου λαμβάνουν μισθό κάνοντας ότι τους διατάξουν, αλλά ισχυρίζονται ότι είναι άποροι και απευθύνονται στο “Κοινωνικό Παντοπωλείο” και εκεί λαμβάνουν φτηνά προϊόντα δωρεάν, ή με πίστωση, ή χωρίς πίστωση.
    +
    Τα Ενοριακά Συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι σε διάφορες πόλεις όπως υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου προσφέρετε ένα κυρίως μαγειρευτό φαγητό ημέρας το απόγευμα συσκευασμένο σε αλουμινίου μιας χρήσης κουτί μέσα σε σακούλα με ψωμί και πλαστικό κουτάλι/πιρούνι. Οι “άποροι” που είναι στη σειρά έχετε δει ποιοι είναι και τους ταΐζει η εκκλησία με δωρεές και δικά της έσοδα ; Θεωρείται “διακονία” της ενορίας υπό την εποπτεία τού Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, εθελοντών, δωρητών, για ποιους όμως;
    +
    Διαπιστώστε μόνοι σας τους “ένδεεϊς και άπορους” για παράδειγμα το ενοριακό συσσίτιο της εκκλησίας Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα έως Παρασκευή και ΣΚ 12.00 – 14.00, οδός Αμύντα 11 (δρόμος εμπρός του Ναού) όπου προσφέρεται το μαγειρευτό φαγητό με τη σακούλα μέσα από το παράθυρο ακριβώς στο πεζοδρόμιο δίπλα δρόμο αυτό, και πέστε δημόσια άμα αυτά τα άτομα είναι άνεργα, άπορα, και άμα χρήζουν βοήθειας και ελεημοσύνης.

  3. Φυσικά κανείς δεν αναφέρει ότι αυτό αφορούσε μόνο τους λ@θρομετανάστες. Ρε ουστ..

Comments are closed.