Είχε στήσει ΤΗΝ απάτη! 66χρονος προσποιούνταν τον δικαστικό λειτουργό και νοίκιαζε σπίτια που του παραχωρούσαν

Κοινοποίηση:
230916-XEIROPEDES-696x440

Συνελήφθη ένας 66χρονος που έχει 41 καταδικαστικές αποφάσεις. Ο άνδρας προσποιούνταν τον δικαστικό λειτουργό που είχε μετατεθεί εκτάκτως στην Αθήνα και έψαχνε σπίτι, οι ανυποψίαστοι πολίτες του έδιναν τα κλειδιά και εκείνος νοίκιαζε σε άλλους τα σπίτια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, 66χρονος, κατηγορούμενος για απάτες κατ’ επάγγελμα. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 66χρονος, προσποιούμενος τον δικαστικό λειτουργό που δήθεν είχε μετατεθεί εκτάκτως στην Αθήνα, αναζητούσε διαμέρισμα προς ενοικίαση και έπειθε τους εκμισθωτές των διαμερισμάτων να του παραδώσουν τα κλειδιά. Στη συνέχεια παρουσιαζόταν ο ίδιος ως εκμισθωτής του διαμερίσματος και το ενοικίαζε σε ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους αποσπούσε προκαταβολές ενοικίων δύο και τριών μηνών, ενώ αμέσως μετά εξαφανιζόταν.

Πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, 10 Σεπτεμβρίου 2021, με την ίδια μέθοδο, απέσπασε τα κλειδιά διαμερίσματος από τον ιδιοκτήτη και στη συνέχεια προσπάθησε να το ενοικιάσει σε αλλοδαπό. Κατά τη σύνταξη του μισθωτηρίου, όμως, συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλειδιά του συγκεκριμένου διαμερίσματος και μισθωτήριο ενοικίασης οικίας.

Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και 41 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες με συνολική ποινή φυλάκισης 62 χρόνια, 259 μήνες και 55 ημέρες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: