Είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα, λέει η συνοδός που ξέχασε τον 5χρονο Βασιλάκη για έξι ώρες στο σχολικό

Κοινοποίηση:
asty

«Είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα» υποστηρίζει η 70χρονη συνοδός του σχολικού λεωφορείου του 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς η οποία μαζί με τον οδηγό ξέχασαν για έξι ώρες μεσα στο όχημα τον μόλις 5 ετών Βασιλάκη.

«Το έβαζα δίπλα μου γιατί το έβλεπα ότι το έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήθελε και λέω: “Άστο τώρα μην το πικράνω συνέχεια”. Και πήγε εκεί και ξάπλωσε στη θέση και δεν φαινόταν. Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει κι αυτό», λέει η 70χρονη στο Star.

Βέβαια, ούτε ο οδηγός κατάλαβε πως το παιδάκι είχε μείνει μέσα στο λεωφορείο, συνεχίζοντας την πορεία του και παρκάροντας το λεωφορείο σε αφύλακτο και υπαίθριο παρκινγκ στην Κάτω Κηφισιά. Στη συνέχεια έφυγε και άφησε μόνο του και απροστάτευτο τον 5χρονο Βασιλάκη μέσα στο λεωφορείο.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρία οικογενειακού φίλου, το παιδάκι κατέβηκε από το λεωφορείο, βγήκε στον δρόμο και βλέποντας το περιβάλλον που δεν ήταν οικείο σ’ αυτό, τρομοκρατημένο επέστρεψε μέσα στο λεωφορείο.

«Εκείνο δέθηκε με τη ζώνη ξανά, δεν ήταν δεμένο από την αρχή και διάβαζε μέχρι να το βρουν. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε μια πολύ ζεστή ημέρα, το παιδί με κλειστό αυτοκίνητο να σκάσει, η πόρτα ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα κάποιος να ανοίξει, κάτι, να το απαγάγουν το παιδί. Θα μπορούσαν να ‘χα γίνει πάρα πολλά», τονίζει ο Γιώργος Κουντουμάδης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου.

«Κανένας δεν θα ήθελε να ξεχαστεί κανένα παιδάκι, όσο χρονών και να είναι», λέει στο Star μητέρα μαθητή του νηπιαγωγείου.

Ο οδηγός και η συνοδός του σχολικού λεωφορείου κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

«Το παιδί κινδύνευσε» λέει ο πατέρας του 5χρονου

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε το Θεό για αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του παιδιού.

«Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλειπούς εφαρμογής τους» προσθέτει ο πατέρας του αγοριού.

Η περιπέτεια του αγοριού

Το 5 ετών αγοράκι έμεινε κλεισμένο για περίπου 6 ώρες το πρωί της Δευτέρας μέσα σε σχολικό λεωφορείο το οποίο το μετέφερε στο 2ο Νηπιαγωγείο της Κηφισιάς καθώς δεν έγινε αντιληπτό ούτε από τον οδηγό ούτε από την 70χρονη συνοδό του οχήματος.

Το παιδί επιβιβάστηκε στο σχολικό μαζί με τέσσερις ακόμη συμμαθητές του αλλά στη διαδρομή αποκοιμήθηκε. Το λεωφορείο αποβίβασε τους τέσσερις από τους πέντε ανήλικους και στη συνέχεια ο οδηγός κατευθύνθηκε προς ένα πάρκινγκ κοντά στην οδο Αχαρνών.

Ωστόσο, ο ίδιος και η συνοδός δεν είδαν πως το αγοράκι κοιμάται στα τελευταία καθίσματα, έκλεισαν την πόρτα και έφυγαν.

Το παιδί παρέμεινε επί ώρες κλεισμένο στο λεωφορείο αλλά κάποια στιγμή ξύπνησε και κατέβηκε από το όχημα. Μόλις αντιλήφθηκε πως βρίσκεται μόνο του κάθισε σε ένα κάθισμα, έβαλε τη ζώνη του και ξεκίνησε να διαβάζει ένα βιβλίο περιμένοντας να έρθει κάποιος να το βοηθήσει

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. 5 χρονων και ανοιξε – εκλεισε την πορτα λεωφορειου …
    Μετα εδεσε τη ζώνη και αρχισε να διαβαζει ενα βιβλιο
    Παραμυθια της Χαλιμας!!!!!

Leave a Response