Είστε καπνιστής; Αυτές οι 6 τροφές θα καθαρίσουν τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας

Κοινοποίηση:
FCpXFDKR-750x430

Το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό, αλλά για κάποιους είναι αρκετά δύσκολο να σπάσει αυτή η συνήθεια.

Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον, ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης θα διαρκέσει για χρόνια.

Ωστόσο, η υγιεινή διατροφή και κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.

Παρακάτω, σας έχουμε μία λίστα με τις 6 καλύτερες τροφές που θα σας οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

1. Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5. Επειδή το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό θα πρέπει να τρώτε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.

2. Πορτοκάλια
Ο χυμός πορτοκάλι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σας και θα σας ανακουφίσει από το στρες.

3. Χυμός Καρότου
Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για 3 ημέρες και προκαλεί βλάβες στο δέρμα σας.
Ο χυμός καρότων κάνει καλό στο δέρμα εφόσον είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά όπλα στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

4. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, όχι μόνο γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος.

5. Ακτινίδια
Τα ακτινίδια είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται. Το θαυματουργό αυτό φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας, αυξάνοντας τα επίπεδα των βιταμινών αυτών.

6. Νερό
Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και την εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία: το μάθαμε από τον ΠΟΥ, τους «ειδικούς» και τους Μητσοτάκηδες.

Leave a Response