Είστε εμβολιασμένοι; Δείτε αν κολλήσατε και ποια τα συμπτώματα που θα έχετε

Κοινοποίηση:
emboliocovid

Οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού αναφέρουν ιδιαίτερα συμπτώματα που αποκαλύπτουν ότι νόσησαν εκ νέου με τον SARS-CoV-2 σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας NHS.

Σύμφωνα με το NHS τα τρία κομβικά συμπτώματα της Covid-19 είναι ο επίμονος βήχας, ο υψηλός  πυρετός και η απώλεια της γεύσης ή της όσφρησης. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι διαφορετικά στους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού.
Βάσει των στοιχείων που συλλέγονται από την εφαρμογή ZOE Symptom Tracker, την εγκεκριμένη εφαρμογή που χρησιμοποιείται στη Βρετανία για την παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού, οι ειδικοί κατέγραψαν τέσσερα κομβικά συμπτώματα νέας μόλυνσης με κορωνοϊό που παρουσιάστηκαν σε εμβολιασθέντες ασθενείς.

Το φτέρνισμα θεωρείται ένα από τα κυριότερα συμπτώματα που αναφέρουν οι εμβολιασμένοι Βρετανοί. Το φτέρνισμα δεν αποτελεί τυπικό σύμπτωμα νόσησης με κορωνοϊό και συχνά αποδίδεται σε αλλεργίες. Ωστόσο στην περίπτωση των εμβολιασμένων το συνεχόμενο φτέρνισμα χωρίς προφανή λόγο, ενδέχεται να αποτελεί σύμπτωμα της Covid-19 και όχι αλλεργίας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι ο πονοκέφαλος, η καταρροή και ο πονόλαιμος είναι τα κύρια συμπτώματα που αναφέρουν οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού που νόσησαν εκ νέου.

Τα δεδομένα για τα συμπτώματα αυτά προέρχονται από τα στοιχεία 2.278 εμβολιασμένων ενηλίκων Βρετανών με θετικό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού οι οποίοι ενημέρωσαν την εφαρμογή  ZOE Symptom Tracker με τα συμπτώματά τους.

Οι ειδικοί ανέλυσαν τα δεδομένα και τα συνέκριναν με εμβολιασμένους ενήλικες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό καθώς και με μη εμβολιασμένους ενήλικες με θετικά τεστ κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι ειδικοί δεν αποκάλυψαν εάν αυτά τα δεδομένα αφορούσαν εμβολιασθέντες και με τις δυο δόσεις ή  μόνο με τη μία.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το φτέρνισμα μπορεί να είναι πιθανό σύμπτωμα ότι κάποιος εμβολιασμένος έχει νοσήσει με Covid-19 και, όσο ήπια και αν είναι η λοίμωξη θα πρέπει να εξεταστεί και να απομονωθεί για να προφυλάξει φίλους και συγγενείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Εμβολιασθέντες σας εύχομαι ολόψυχα καλό παράδεισο είται τώρα είτε σε 2-3 χρόνια ποιό το νόημα….

  2. Οι εμβολιασμενοι θα εχουν ενα ακομα συμπτωμα. Αυτο της αγανακτησης, σε περιπτωση που κολησουν αν και εμβολιασμενοι. Και να δουμε μετα οταν τοςυ πουν για τριτη δοση, τι μπινελικια θα ριξουν. Για τον πονολαιμο: καραμελες κανελας και γαργαρες με τσιπουρο.

    1. Και οι ανεμβολίαστοι θα έχουν ένα σύμπτωμα. Θα βρίζουν την ώρα και τη στιγμή που δεν εμβολιάστηκαν και χρειάζονται νοσηλεία πλέον.

      1. οι ανεμβολιαστοι βαρεια ασθυενουντες ομως δυσκολα θα τη γλυτωσουν γιατι δε θα υπαρχουν πλεον θεσεις

Leave a Response