«Είναι ξεφτίλα»! Φαρμακοποιοί αντιδρούν στο δεκάρικο της κυβέρνησης για τα εμβόλια

Κοινοποίηση:
self-test-eurokinissi_0

Η κυβέρνηση, ως γνωστόν, έχει ανακοινώσει μπαξίσια για τους επαγγελματίες της υγείας και συγκεκριμένα για τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, προκειμένου να ενισχυθεί περισσότερο το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Κάθε γιατρός που συμμετέχει στην καμπάνια των κατ’ οίκον εμβολιασμών θα λαμβάνει 50 ευρώ, ενώ από τα 3 ευρώ, το ποσό αυξάνεται στα 20 ευρώ για τον εμβολιασμό σε ιατρείο. Τέλος, επιβράβευση της τάξεως των 10 ευρώ για κάθε πολίτη που θα πείθουν να εμβολιαστεί έναντι της COVID-19 θα λαμβάνουν φαρμακοποιοί και γιατροί.

Ωστόσο, φαρμακοποιοί αντιδρούν και ονομάζουν την εν λόγω κίνηση ξεφτίλα.

Ο κ. Μηχανός δήλωσε για τα 10 ευρώ:

«Δεν το βρίσκω ιδιαίτερα θετικό, το ότι πρέπει να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω για να πείσει ο φαρμακοποιός τον άλλον να κάνει εμβόλιο. Δεν με βρίσκει σύμφωνο, θέλω να πείσω τον άλλον με την επιστημονικότητά μου και όχι λόγω χρημάτων, δεν είναι έξτρα κίνητρο».

Η κ. Γιάμαλου τονίζει από την πλευρά της: «Το ότι αμοιβόμαστε για μια υπηρεσία που έτσι κ αλλιώς προσφέρουμε δεν έχει ξαναγίνει. Φυσικά και υπάρχει ανάγκη για τα χρήματα, δεν θέλω να το παίξω αλτρουίστρια, εδικά εμείς που είμαστε μικρό φαρμακείο. Η προσπάθεια που θα κάνω όμως για να πείσω κάποιον που δεν θέλει να εμβολιαστεί δεν θα είναι περισσότερη εξαιτίας των χρημάτων».

Από την πλευρά του, ο κ. Δαρβίρης από την άλλη είναι έκδηλα αντίθετος και οργισμένος με το μέτρο: «Όχι μόνο δεν μου έδωσε κίνητρο αλλά με σταμάτησε. Εγώ το μόνο κίνητρο που έχω είναι η υγεία των ασθενών μου και των γύρω μου. Πλέον μετά το δεκάρικο σταματάω, είναι ξεφτίλα», καταλήγει, αναφερόμενος στο εμβόλιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Τόσος λαϊκισμός πια! Δε βαρεθήκατε; Για να κλείσουν ραντεβού όχι για να πείσουν.
    Τι το κακό έχει η γιαγιά που δε μπορεί να κλείσει να ζητήσει τη βοήθεια του φαρμακοποιού της;
    Ελπίζω να μη το διαγράψετε και αυτό το σχόλιο

  2. Κανονικά οι φαρμακοποιοί δεν έπρεπε να κάνουν εμβόλια. Έχω πάει να μου κάνουν ένεση για κολικό με φάρμακο που έχω πάρει από το φαρμακείο τους και μου λένε ότι δε μπορούν να κάνουν ένεση. Τώρα έμαθαν οι μπακάληδες και ζητούν και παραπάνω; Να φτιαχτεί λίστα μπ αυτούς που αυτούς που ξέρουν για να απευθύνομαστε εκεί .
    Για την ιστορία, έμαθα να τις κάνω εγώ για να μην τους έχω ανάγκη.4 τα ξημερώματα φαρμακοποιός που εφημέρευε με άφησε να σφαδάσω από τους πόνους στο πεζοδρόμιο για μια απλή παυσίπονο ένεση

    1. Πληρώνονται για μια εξυπηρέτηση που θα κάνουν στον πελάτη τους. Κανονικά δωρεάν έπρεπε να το κάνουν. Πόσα θέλουν δηλαδή για 5 λεπτά το πολυ

Leave a Response