Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ! Πήρε παράταση η απογραφή – Δείτε μέχρι πότε

Κοινοποίηση:
a-574

Παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου γιανα μπορέσουν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την αυτοαπογραφή τους έδωσε η Ελληνιστική Στατιστική Αρχή.

Αν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε το στάδιο της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής να λήγει στις 26 Νοεμβρίου και να ακολουθεί μετά η «πόρτα πόρτα» απογραφή, εντούτοις υπάρχουν απρόβλεπτα εμπόδια που καθυστερούν τη διαδικασία.

Το σίγουρο είναι πως οποιοσδήποτε πολίτης δεν έχει λάβει ακόμα τον μοναδικό κωδικό απογραφής και θέλει να αυτοαπογραφεί μπορεί να περιμένει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, καθώς η διαδικασία συνεχίζεται.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να επικοινωνήσει με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., κάτι που ήδη κάνουν αρκετοί πολίτες, τηλεφωνώντας στην υπηρεσία και ζητώντας επί τόπου τον κλειδάριθμο. Στον αντίποδα, βέβαια, υπάρχουν και οι… αρνητές της απογραφής, οι οποίοι είτε αγνοούν τον κωδικό είτε δεν δέχονται καν να ανοίξουν την πόρτα στους απογραφείς για να παραλάβουν το φάκελο.

Σε πολύ δύσκολα απογραφικά τμήματα μάλιστα υπάρχουν ακόμα και παραιτήσεις απογραφέων, οι οποίοι είτε δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν αυτού του είδους τις συμπεριφορές και τις δυσκολίες είτε περίμεναν κάτι διαφορετικό σε εργασιακό/οικονομικό επίπεδο, όπως στην Πάτρα, όπου φέρεται να παραιτήθηκαν εκατοντάδες απογραφείς! Αμεσα, βέβαια, προχωράνε η αντικατάστασή τους και η συνέχιση της διαδικασίας, αφού τελικός σκοπός είναι ο κλειδάριθμος να φτάσει παντού. Ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ενώ αν χρειαστεί για κάποια πολύ μικρά νησιά ακόμα και με τη βοήθεια του Λιμενικού.

Ομως, ποιες είναι οι συχνότερες απορίες που έχουν οι πολίτες; Η αλήθεια είναι ότι ρωτούν σχεδόν τα πάντα. Από καθαρά πρακτικά θέματα, όπως αν πρέπει να δηλώσουν πολεοδομικές παραβάσεις, πώς απογράφονται οι διαζευγμένοι ή οι φοιτητές, μέχρι παράλογες φοβίες (θα μου πάρετε τα παιδιά;), αλλά και ερωτήσεις γενικού… προβληματισμού, όπως για τη χρησιμότητα των στοιχείων για τις τουαλέτες και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις (καζανάκια). Το σημαντικό είναι ότι καμία ερώτηση δεν μένει αναπάντητη.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: