ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!! ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ JERΙCHO II – ΔΕΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ 6 MACH

Κοινοποίηση:
μακ

Σημαντικές προκλήσεις και υψηλό ρίσκο για το Ισραήλ να διατάξει αεροπορικές επιθέσεις κατά του δυτικού Ιράν λέει η Greenmantle

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν με πάνω από 400 πυραύλους και drones θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και θα αυξήσει περαιτέρω τις πιθανότητες εμπλοκής των ΗΠΑ στην πολεμική αντιπαράθεση αναφέρει η αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα γεωπολιτικής, ενέργεια, τεχνολογίας και οικονομίας, Greenmantle, η οποία σημειωτέον είχε με ακρίβεια, περιγράψει τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Η ανάλυση της Greenmantle αναφέρεται σε όλα τα πιθανά σενάρια της απάντησης του Ισραήλ, εκτιμώντας πως όποιο από αυτά αν επιλεγεί από την κυβέρνηση Netanyahu, θα προκαλέσει μια νέα αντίδραση από το Ιράν.

Άμεσο χτύπημα

Σύμφωνα με λοιπόν με τους αναλυτές της Greenmantle,

το Ισραήλ πρόκειται να χτυπήσει απευθείας το Ιράν.

«Αν και το Ισραήλ θα μπορούσε να επιφέρει αεροπορικά πλήγματα στο δυτικό Ιράν, η επιχείρηση αυτή θα συνοδευόταν από σημαντικές προκλήσεις στα logistics και από υψηλό ρίσκο, δεδομένου ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν έχει ενισχυθεί στο Ιράκ και στη Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια» αναφέρει η ανάλυση της Greenmantle.

Στόχος το δυτικό Ιράν

«Εάν πράγματι το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν, τότε θα χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους για να χτυπήσουν στόχους στο δυτικό Ιράν, με απώτερο στόχο όπως έγινε με το Ισραήλ, να προκαλέσει καταστροφές χωρίς να επιφέρει απώλειες στον πληθυσμό.
Το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού Ιράν είναι εντός της εμβέλειας των βαλλιστικών πυραύλων Jericho II, ενώ όλο το Ιράν είναι εντός του βεληνεκούς των πιο προηγμένων βαλλιστικών πυραύλων, των Jericho III» υποστηρίζει η Greenmantle.

Δεν αναχαιτίζονται οι Jericho

Σύμφωνα με την Greenmantle, η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν μέσω των συστημάτων Bushehr και Esfahan, δεν είναι σε θέση – πιθανότατα – να καταρρίψει ή να αναχαιτίσει τους ισραηλινούς Jericho, οι οποίοι «τρέχουν» με ταχύτητα 6 MACH.
Μάλιστα επισημαίνεται πως τα αντιαεροπορικά συστήματα των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν έχει τεθεί στο μέγιστο δυνατό επίπεδο συναγερμού.

Που θα χτυπήσουν οι Ισραηλινοί

Βάσει της ανάλυσης, οι Ισραηλινοί πρόκειται να πλήξουν τα σιλό πυραύλων του Ιράν στις περιοχές Kermanshah, Khorramabad και Tabriz, από όπου και οι Ιρανοί εκτόξευσαν το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων και των drones τους κατά του ισραηλινού εδάφους.
Όπως αναφέρεται, πολλές από αυτές τις υποδομές είναι ιδιαίτερα προστατευμένες, όπως για παράδειγμα η κύρια συστοιχία του Ιράν στο Kermanshah είναι κατασκευασμένη μέσα σε ένα σκαμμένο βουνό, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως θα μπορούσε να αποφύγει μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές.

Εναλλακτική, μαζικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

Ωστόσο, επισημαίνει ότι μια εναλλακτική στο παραπάνω σενάριο, ή ενδεχομένως και ένα επιπρόσθετο κύμα επιθέσεων, θα μπορούσε να είναι ένα μαζικό κύμα αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, αντίστοιχο με αυτό που έγινε κατά την Επιχείρηση «House of Cards» που έγινε τον Μάιο του 2018, όταν το Ισραήλ εξουδετέρωσε περισσότερους από 50 μαχητές προσκείμενους στο Ιράν και κατέστρεψε όπλα, αποθήκες και άλλες υποδομές και εγκαταστάσεις των Ιρανών.
Επιπλέον, αναφέρεται πως ένα χτύπημα στη Συρία, θα συνιστούσε μια «αναλογική» απάντηση, καθώς θα έστελνε το μήνυμα πως το Ισραήλ διατηρεί τον έλεγχο των κινήσεων κατά των Φρουρών της Επανάστασης που εδράζονται στη Συρία.

Κύμα κυβερνο-επιθέσεων

Μια άλλη εναλλακτική όσον αφορά την ισραηλινή απάντηση, θα μπορούσε να είναι ένα κύμα κυβερνο-επιθέσεων σε πυρηνικές, πετρελαϊκές και cyber υποδομές και εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με δολοφονίες συγκεκριμένων Ιρανών αξιωματούχων εντός του ιρανικού εδάφους.
Ανάμεσα σε αυτούς αναφέρεται πως είναι πρώτος στη λίστα του Ισραήλ, ο στρατηγός Ali Hajizadeh, διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος φέρεται πως ήταν ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 13ης Απριλίου.

Απάντηση Ιράν, εμπλοκή ΗΠΑ (;)

Σύμφωνα με την Greenmantle, εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση από αυτές που αναφέρθηκαν κατά του ιρανικού εδάφους, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απάντηση του Ιράν, γεγονός που αυξάνει και τις πιθανότητες εμπλοκής των ΗΠΑ σε αυτήν την πολεμική σύγκρουση.
Ήδη το Ιράν προειδοποιεί με μια άμεση και οδυνηρή για το Ισραήλ αντεπίθεση, σε περίπτωση που το Ισραήλ κάνει την παραμικρή ενέργεια.
«Η επιχείρηση για την τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Τώρα δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ακόμη και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα συναντήσει σίγουρα μια τρομερή, μεγάλης κλίμακας και οδυνηρή απάντηση» υποστήριξε ο Ιρανός πρόεδρος, Ebrahim Raisi.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

 1. καλα λεει ο βαγγελας με το μουστακι που του εφαγε τη θεση ο κουλης.
  να παμε στην πρωτη γραμμη.
  αυτος ηθελε να γινει και πρωθυπουργος.αν ειναι δυνατον.
  γιατι δεν στελνει τα παιδια του ο βαγγελας ο μαγκας.
  αληθεια ,εχει δουλεψει ποτε αυτος?
  πηγαινε ρε βαγγελα πρωτος εσυ.ο ηρωας.
  για ποιους ρε?
  αφησατε την κυπρο να την παρουν οι τουρκοι,αφηνετε το αιγαιο,την μακεδονια και θελεις να παμε στην πρωτη γραμμη στο ισραηλ ρε. πας καλα??/

  1. Σωστός, πολύ σωστός. Έχουν πρανταξει με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία αλλά κανένας (ξεκινώ πρώτα από εδώ) δεν βγάζει τσιμουδιά για την εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου από τους Τούρκους.

 2. Oι χώρες του ελεύθερου κόσμου (BRICS) και η πλειοψηφία των δυτικών κοινωνίων, υποδολουμένες στους σιωνιστές/σατανιστές και μαργιονέτες τύπου Κούλη, έχουν ταχθεί με το πλευρό του Ιράν, η κάθαρση πλησιάζει. Με ηγέτη τη Ρωσία, οι χώρες του ελεύθερου κόσμου θα άλλαξουν τα δεδόμενα του πλανήτη και θα έχουμε πλέον έναν πολυπολικό εμπορικό κόσμο.

  1. Για τράβα μια βολτούλα προς Ρωσία-Κίνα να δεις τον ελεύθερο… κόσμο και μετά μας τα ξαναλές τον Σεπτέμβρη. Βλάκα. Δεν σου λέω για Β. Κορέα για να μην πεις ότι έβαλα δύσκολο θέμα στην εξέταση. Τούβλο.

   1. Μωρή θα πάθεις τἰποτα με τόσα μπόλια και νεύρα, σου θίξανε τον Κούλη και έσκασες σαν μπαλόνι.

 3. …..Κ μετά θα τους έρθει το πυρηνικό……Κ ζήσαμε εμείς καλά Κ αυτοί λαμπαδιασα..ννννννν……ωωωω

 4. Νεντανιαχου γ@μα τους παντοφλακηδες και τους υποστηρικτες τους!!

 5. Σβήστε τα ισλάμια. Σβήστε τους γυφτομουλάδες.

 6. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!! Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ
  ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΥΤΗ Η ΚΩΛΟΦΑΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΚΣΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

  1. Τι λες μουλα ισλαμιστη το Ισραηλ θα νικησει🇮🇱

   1. Φιλε,δεν δείχνει να παρακολουθεις καλά ‘ακόμα και οταν νομιζεις οτι ξερεις!Δηλαδη θεωρεις οτι θα νικησουν οι ΑΙΜΟΒΟΡΟΙ ΑΠΟΙΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝ,ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΓΚΕΙ; Πως ξεχάσατε οτι το 2002 που το ισραηλ εξαπέλυε τρομοκρατία επι απάντων των Παλαιστίνιων,κόντευαν να θαψουν κυριολεκτικά ζωντανό τον Αραφατ,μεσα στο γραφείο του στην Ραμαλα! Πως οι Δημοκρατικοί,με την Χιλαρυ Κλιντον,να τον βρίζουν δημοσιως! Αρα επιβεβαίωσαν οτι το Iσραηλ ειναι ο Μικρός Σατανάς,οι ΗΠΑ ο Μεγάλος Σατανάς(ρητορικη του αξιοτιμου Αγιατολλαχ Χομεϊνί).Δυστυχώς όταν παρελαύνουν μιλούν μονον οι δηθεν “ειδικοι”,που μας ζαλίζουν τα αυτια με τις ανοησίες και μπούρδες ,περι του αλώβητου,αθώου ισραηλ τοτε θα έρχονται νεα δυστυχήματα.

Comments are closed.