ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ!! Το είπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο Τσαβούσογλου: «Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών από την Ελλάδα»

Κοινοποίηση:
Τσαβουσογλου

Στην ανακοίνωση πως η Άγκυρα θα αμφισβητήσει ευθέως και αποφασιστικά την κυριαρχία της Ελλάδας στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ένα καλό παράδειγμα του που καταλήγει μία χώρα όταν δεν διεκδικεί τίποτε. Οι γείτονες διεκδικούν ότι της ανήκει.

Η Τουρκία ισχυρίζεται πως τα νησιά δεν ανήκουν στην Ελλάδα γιατί «δεν τήρησε τις συμφωνίες με βάση τις οποίες παραχωρήθηκαν».

Τότε με βάση τις παραβιάσεις των συμφωνιών που αποδεδειγμένα έχει διαπράξει η Τουρκία, η Ελλάδα θα έπρεπε να διεκδικεί και η ίδια, νυν τουρκικές περιοχές.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου είπε:

«Αν το αξιολογήσουμε από τη σκοπιά της Ελλάδας, προσπαθεί να ξοδέψει χρήματα για όπλα με παράλογο τρόπο. Ωστόσο, όταν βλέπουμε την οικονομία της, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να το αντέξει αυτό. Όταν βλέπουμε τις αιτιολογίες τους, λένε κυρίως “απειλή από την Τουρκία”. Αλλά η απειλή είναι η ίδια η Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε μάλιστα στην τελευταία επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ, στην οποία η Τουρκία έλεγε πως «αν η Ελλάδα παραβιάσει το καθεστώς αυτών των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών και δεν κάνει πίσω, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών. Δηλαδή, με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης του Παρισιού του 1947, τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι “δεν στρατιωτικοποιούνται”».

«Εμείς τώρα το ανοίγουμε σε συζήτηση και είμαστε αποφασισμένοι σ’ αυτό το θέμα. Εδώ συζητείται η κυριαρχία της, αφού δεν ενεργεί σύμφωνα με τη συμφωνία», είπε ο Τσαβούσογλου. Επιπλέον, δήλωσε ότι η Τουρκία θα αυξήσει τις προσπάθειές της ώστε «να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για αυτό το θέμα».

«Κάποια από αυτά τα νησιά δόθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης και κάποια με τη συμφωνία του 1947 από τους Ιταλούς, αλλά με τους ίδιους όρους. Εν τέλει, προσπαθώ να πω ότι το τελευταίο διάστημα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάνουν καθημερινά προκλητικές δηλώσεις», ανέφερε.

«Θέλουν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο. Παλαιότερα ο πρωθυπουργός ήταν λίγο πιο λογικός.

Δεν ακολουθούσε τα προκλητικά βήματα του ΥΠΕΞ. Μάλλον ήρθε στη γραμμή του Νίκου Δένδια και ο πρωθυπουργός για λόγους εσωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε.

«Αντί να προσπαθούν να μας στριμώξουν πιστεύοντας κάτι ανοησίες όπως ο “χάρτης της Σεβίλλης”, αντί για προβοκατόρικη ρητορική και ενέργειες όπως “θα επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, αλλά υπάρχει το Casus Belli”, αν υπήρχε η κατανόηση “δύο γειτόνων”, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Δεν παρέλειψε να «δώσει» και τους Αμερικανούς για την στάση που τηρούσαν όλα αυτά τα χρόνια έναντι της Ελλάδας και να συνεχίσουν να την τηρούν.

«Η Αμερική ακολουθούσε πάντα μια ισορροπημένη πολιτική όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Τους υπενθυμίζουμε να μην διαταράξουν αυτή την ισορροπία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Αυτο που θα παρεις ρε σκατοφατσα ειναι τα @ρχιδι@ μου τα δυο μ@λ@κ@ πουστοτουρκε ελα με την οπισθεν τωρα και μην ξεχασεις να φας την φασολαδα γελοιο υποκειμενο σουργελο !!

  2. εδω τα δωσαμε ολα στους “μακεδονες”-βλεπε πρεσπες – με την τουρκια θα το παιξουμε παληκαρι, ας πανε οι προσφυγες και μεταναστες να πολεμησουν υπερ βωμων και εστιων.

  3. Ερντογαν κανε ντου.
    Ο εχθρός είναι ο Μητσοτάκης, που ενω κάναμε 2η δόση υποχρεωτικά θέλει να μας τρυπήσει ξανά και ξανά, εμάς τους Έλληνες.
    Τσουβούσογλου μην καθυστερείς μπες και πάρτα. Εγώ δεν πολεμάω σε άνιση μάχη με την 5η δύναμη του ΝΑΤΟ.Ούτε με την κότα την Ευρώπη που πουλάει την Ελλάδα συνέχεια.

  4. Έρχεται ή ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ,ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ!!!😁😁😁
    ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Η ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΑ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ, Η ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ “ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ”!😠😠😠
    Καμμία “εγκληματική οργάνωση” ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ “ΦΑΣΙΣΤΑΣ”.
    Κι ό μυθικός Αχιλλέας εγραψε στα αρχιδια του τούς Έλληνες καί τόν Αγαμέμνονα!
    ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΡΥΠΊΔΕΣ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΕΙΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΕΣΕΙ!!!

  5. Ομικρον, Μιχαήλ, Επίστρατε παραμύθια της Χαλιμάς αυτά που γράφετε. Ή έχετε πλήρη άγνοια, ή σας διακατέχει ηττοπάθεια ή να μην πω και τα χειρότερα. Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες στρατιωτικά. Και σε λίγο καιρό θα την σέβονται οι φίλοι και θα βγάλουν τον σκασμό οι εχθροί της.

  6. Οι Τουρκοι μπαινουν σε εναν πολεμο με τις καλυτερες προυποθεσεις και Εμεις με τις χειροτερες.Βασιζομαστε σε μια Νικη χαρις σε μια ανιση Φυση και σε εναν απροβλεπτο Θεο του Πολεμου !

  7. Χμ?? Εγώ πιστεύω με την τρομακτική τσαπατσουλια , διαφθορά, παντού σε περίπτωση πολέμου , τα πυρομαχικά θα τελειώσουν σε μερικές εβδομάδες η στο καλύτερο αντε δύο μήνες οποτε η ερώτηση μετα ??? Θα παραγγείλουμε με τα ΕΛΤΑ , απο αμερικανους , Γάλλους κτλ κτλ ???? Και μικω εκ πειρας οταν ειμουν στον Έβρο ? Για να ακουσω ??? Πιος θα μας δώσει πυρομαχικά ???

  8. Ποιος τους χέζει ρε μάγκες αυτούς!Ο εχθρός ήταν και είναι πάντα εκ των έσω! Ξυπνάτε ραγιάδες!

  9. απορω με τοση αποβλακωση στην Ελληνικη πολιτικη-στρατιωτικη σκηνη και οχι μονο πως δεν το εχουν κανει ακομα!

    1. Καλά που υπάρχεις και εσύ ο οξύνους – το σαίνι και σε φοβούνται οι Τούρκοι. Πότε θα καταλάβετε ότι σε εθνικά θέματα ο εχθρός μας είναι ο Τούρκος και όχι ο Έλληνας ;

      1. εγω ειμαι ρεαλιστης φιλε μου,η σφαλιαρα που θα φαμε δεν θα εχει προηγουμενο αν γινει κατι..θα μας παρουν τα νησια οι μογγολοι και οι δικοι μας θα κυνηγανε τους πατριωτες που θα θελουν να πανε στο μετωπο για να τους κοβουν προστιματα για μασκες ακομα..το να νοιωθεις απλα ο Ελληναρας που δεν μασαει δεν φτανει..μονος σου θα μεινεις εκεινει τη στιγμη..εσυ με το νταιλικι σου να τρωτε φαπες απο παντου(τουρκους-πακιστανους-ινδους κτλ κτλ….)

  10. Θα τα κάνετε πάνω σας μογγόλοι. Πάτε φιρι φιρί να φάτε το κεφαλάκι σας. Να μην κλαίτε μετά το συμβάν.Άποψη μου είναι από τώρα να ενοικιάσουμε ακόμη 12 Rafale (εκτος από τα 6 που έρχονται 19 Ιαν.) και 2 Belharra από τους Γάλλους μέχρι να μας παραδώσουν τα δικά μας. Και να ξέρουν καλά οι γείτονες ότι κάθε πολεμικό αεροπλάνο μόλις απογειώνεται από την Τουρκία θα καταρρίπτεται και κάθε πλοίο που θα αποπλέει από Τουρκικό λιμάνι θα βυθίζεται, για να μας πει τότε ο λαλίστατος Τσαβούσοβλου πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος. Και εμάς τους Ελληνες να μας γίνει μάθημα. Με τέτοιους γείτονες πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος και να στηρίζεσαι στις δικες σου δυνάμεις.

  11. Όταν ψηφίζεις αυτά που ψηφίζεις ως λαός αυτά παθαίνεις….κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζει και με αυτούς πορεύεται μέσα στην κοινωνία των Εθνών και έχει το μέλλον που του αξίζει.

  12. Μα ένα επεισόδιο είναι η καλύτερη λύση για να σωθούν πολιτικά τα φιλαράκια Μητσοτάκης-Ερντογάν.

  13. Τα σκουλήκια θα πάρουν την κατάλληλη στιγμή αυτό που τους αξίζει

  14. Οι Τούρκοι έχουν απομονωθεί απ’ όλους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, η τουρκική λίρα κατρακυλά, η δυσαρέσκεια του λαού τους γιγαντώνεται. Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι να απειλούν θεούς και το δαίμονά τους: την Ελλάδα. Δεν τολμούν όμως να επιτεθούν γιατί ξέρουν ότι θα υποστούν τραγική ήττα. Η ιστορία τους διδάσκει ότι επιτίθενται σε ανήμπορα κράτη με πολλά εσωτερικά προβλήματα . Τόσο θρασύδειλοι είναι!

Comments are closed.