ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Όλοι οι Έλληνες να ετοιμάζονται! Θα συμβεί τον Μάιο

Κοινοποίηση:
tora

Εδώ και 2 μήνες γίνονται οι σχετικές αναλύσεις

Eκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές βλέπουν οι Financial Times και άνετη επικράτηση της ΝΔ στο δημοσίευμα τους με τίτλο «Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις ανά χώρα», αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι εκτιμήσεις για τις έδρες: ΝΔ: 10 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ: 7, KINAΛ: 1 και άλλοι: 3. Η Ελλάδα έχει 21 έδρες στην Ευρωβουλή και οι έδρες της ΝΔ προσμετρώνται στο ΕΛΚ (EPP στην εικόνα), του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE-NGL) και του ΚΙΝΑΛ στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D).

Παράλληλα, η αρθρογράφος των FT προβλέπει πως στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές ταυτόχρονα ή εντός μιας εβδομάδας από τις ευρωπαϊκές κάλπες.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η χώρα εξέρχεται από μια δεκαετή ύφεση, αλλά με την ανεργία να εξακολουθεί να υπερβαίνει το 18% και μια άνευ προηγουμένου έξοδο ειδικευμένων νέων εργαζομένων σε άλλες χώρες της ΕΕ, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης θα είναι το πρωταρχικό ζήτημα και στις δύο εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία επικράτησε στις Ευρωεκλογές το 2014 και κέρδισε δύο γενικές εκλογές το 2015, να υστερεί έναντι της Νέας Δημοκρατίας.»

Η εικόνα της Ευρωβουλής

Από την έρευνα των Financial Times προκύπτει ότι το ΕΛΚ και οι Σοσιαλιστές θα παραμείνουν οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες στην Ευρωβουλή, ωστόσο, για πρώτη φορά ίσως χάσουν την απόλυτη πλειοψηφία (αθροιστικά).

Σε άνοδο βρίσκονται οι Ευρωσκεπτικιστές, γεγονός που θα δυσκολέψει το έργο της επόμενης Ευρωβουλής, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της εφημερίδας.

Στην γενική προβολή των εδρών προκύπτει ότι το ΕΛΚ θα συγκεντρώσει 178 έδρες, οι Σοσιαλιστές 138, οι Φιλελεύθεροι 95, η Αριστερά 49, οι Πράσινοι 42, ενώ τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα (σε διάφορες εκδοχές) θα ξεπεράσουν συνολικά τις 150 έδρες. Το Σώμα που θα προκύψει θα έχει 705 έδρες (από 750, λόγω Brexit).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γνωρίζουν και το έχουν τετελεσμένο ότι θα βγει πρωθυπουργός ο Κούλης. Αν είναι τετελεσμένο γεγονός δεν έχει νόημα να γίνουν εκλογές και να χρεωθεί ο Ελληνας φορολογούμενος τα έξοδα των εκλογών. Πάρτε τον και τοποθετήστε τον στην πρωθυπουργική καρέκλα και εμείς να γλυτώσουμε τα έξοδα. Μας δουλεύετε μέσα στα μάτια μας,μας περνάτε τόσο ηλίθιους???

  2. Ο/Η Εγώ δεν φωνάζω αγανακτισμένα, απλά ψηφίζω πολιτισμένα... λέει:

    Εγώ θα ψηφίσω όποιον καλεί τα παιδιά που σπούδασαν και έφυγαν από την Ελλάδα να επιστρέψουν για να ξαναχτίσουν την Ελλάδα και θα καταψηφίσω όποιον καλεί τα παιδιά που έχουν μείνει να κάνουν οικογένειες με μουσλμάνους ιρακινούς, πακισταντούς, ταλιμπάν, σύριους, λιβυους.

Leave a Response