ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ, ΑΛΛΑ… ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ! ΠΟΙΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ; Η SINGULAR LOGIC; ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;

Κοινοποίηση:
MAKELEIO

Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για ψηφοφόρους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για μια αυτονόητη κίνηση, που θα πρέπει όμως να “δεθεί” με σοβαρά μέτρα ασφαλείας, διότι στο παρελθόν η επιστολική ψήφος έχει αποδειχθεί ως ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται νοθεία. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το πλαίσιο θα είναι τέτοιο που θα διασφαλίζει την δημοκρατία. Και δεν θα επιτραπούν φαινόμενα σαν και αυτά που πρόσφατα είδαμε στις ΗΠΑ.

Παράλληλα όπως είπε ο πρωθυπουργός στις Ευρωεκλογές της ερχόμενης άνοιξης για την ανάδειξη των 21 Ευρωβουλευτών θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης γιατί, όπως είπε, «πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού ανιτπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προδιορισμένων βουλευτών». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό υπήρξε γόνιμος προβληματισμός για το αν θα πρέπει να υπάρξει διαίρεση των περιφερειών «θεωρώ όμως η μια επικράτεια όπως παγίως ισχύει από το 1981 πρέπει να ισχύσει και τώρα».

Επανερχόμενος στο θέμα της επιστολικής ψήφου ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι κάτι που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κρατη και είναι ώρα να ισχύσει στον τόπο μας. Είναι μια ιστορική τομή καθώς η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει και αποτελεί μια γενναία μεταρρύθμισης καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα και είναι η πιο ισχυρή απαντηση στην αποχή» είπε για την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός.

«Έτσι στο εξωτερικό δεν θα υπάρχει πια ανάγκη να δημιουργήσουμε ειδικά εκλογικά τμήματα. Έτσι κάθε απόδημος που είναι εγγεγραμμένος στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δεν θα χρειάζεται να ταξιδέψει εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα. Θα μπορεί να το κάνει από το σπίτι του ή την εργασία του με όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Την ίδια δυνατότητα θα δώσουμε και στους συμπολίτες μας εντός Ελλάδας και εδώ πιστεύω ότι η επιστολική ψήφος θα δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκλογές δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συμμετείχαν και αυτό είναι μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση. Και αναφέρομαι σε αρκετές κατηγορίες Ελλήνων και Ελληνίδων για τους οποίους η φυσική παρουσία στις κάλπες δεν είναι εύκολη: Υπερήλικες, ασθενείς, άτομα με αναπηρία, νέοι που δουλεύουν σεζόν, εργαζόμενοι τις ημέρες των εκλογών».

Αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια πληροφορία δεν θα μπορούσε να συζητηθεί πριν διασφαλιστούν ο όροι της επιτυχίας της, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ο οποίοας παρουσίασε και τους δειγματοληπτικούς φακέλους και τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα λειτουργήσει το νέο σύστημα. «Είναι μια ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕ !!!!!!! ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΑΤΟΤΟΥΡΚΩΝ !!!!!!! ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !!!!!!!

  2. υπάρχουν πολύ φόβοι….. να τα μαγειρέψουν άνετα , να ξέρουν ακριβώς τη ψηφίζεις, η νέοι κάτω τον 20 που για να πάρει ο κανακάρης τους 150 εβρουλάκια πουλιούνται τα ίδια , η γιαγιά ο παππους η γονείς ο θείος η θεία και πάει λέγοντας η κατάντια της ελλάδας αξίζει το μέλλον της μερικά ευρω τώρα λόγω τεχνολογίας θα νοιώσουν κουλ , ααα στραπή να τα βαρέσει

  3. Ας το κανουν οπως το gov.gr που αν χρωστας οπου και να εισαι πρεπει να αποδειξεις οτι εισαι αυτος και να τους πλερώσεις.
    Επιστολικη ψηφος ειναι για τον π@ύτσο.
    Εδω φτασαμε να ψηφιζουν αλβαναρια και λαθρο

  4. 82% θα πάρει ο Κούλης στις επόμενες…με ένα κλικ

  5. Δύο τα προφανή και άλυτα προβλήματα της επιστολικής ψήφου: α) Δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου, και β) είναι επιδεκτική σε εκβιασμούς και σε εξαγορές. Μόνο στο παραβάν διασφαλίζονται οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις μιας αδιάβλητης εκλογικής διαδικασίας.

  6. Αυτό ήταν το πρόβλημα της Ελλάδας.
    .
    Δολοφονίες εισβολείς μωαμεθανοι ληστες ναρκωτικά βιασμοί βια στα σχολεία, ΣΥΜΜΟΡΊΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ.
    .
    ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΑΠΆΤΡΙΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΤΥΧΟΔΙΏΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ.
    .
    ΎΠΟΠΤΟ…

  7. Για να τον ψηφισε καποιο λακο θαχει η φαβα.
    Αν δεν ηταν για δικο του συμφερον δεν θα τον ψηφιζε
    γνωριζει καλως ποιες ταχυδακτυλουργιες θα χρεισιμοποιησει
    για να προβει πρπος ιδιον ωφελος

  8. ΚΟΥΛΗΣ ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑΝΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ……

  9. ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ Ο ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ. Ο ΜΑΥΡΟΣ ΕΜΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΞΙΤ ΠΟΛ

  10. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.

Comments are closed.