ΕΠΑΛ: “Μου ήρθε ένα χαστούκι από το πουθενά” – Η μαθήτρια μιλά για τον ξυλοδαρμό της από τον καθηγητή

Κοινοποίηση:
δβ

Την σοκαριστική επίθεση που δέχτηκε από καθηγητή της, μέσα στην τάξη, περιέγραψε η μαθήτρια σε ΕΠΑΛ της Αττικής. Το βίντεο από τον ξυλοδαρμό της μαθήτριας προκάλεσε αποτροπιασμό, οργή και μεγάλες αντιδράσεις, με το υπουργείο Παιδείας να κάνει δεκτή την εισήγηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) για την απόλυση του καθηγητή.

Η μαθήτρια μίλησε στον Alpha για τα όσα συνέβησαν πριν από την επίθεση αλλά και το πώς ο καθηγητής βιαιοπράγησε εναντίον της. Εξήγησε ότι υπήρξε μία διαφωνία με τον καθηγητή “για τις απουσίες που μας βάζει… όλο αυτό ξεκίνησε επειδή γινόταν χαμός στην τάξη και μου είπε ‘βγες έξω γιατί δεν επιτρέπεται αυτό που κάνεις’…”. Η μαθήτρια τόνισε πως αυτό που έκανε, ήταν να ακουμπήσει το κινητό της στο θρανίο. “Πήγα στο τέλος της ώρας να του πω ευγενικά να μου βγάλει την απουσία, διότι δεν ήθελα να δημιουργήσω θέμα και κάτω στο γραφείο… Άρχισε να μου λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου τη βγάλει, γιατί ό,τι κάνω είναι παράνομο και αυτό σηκώνει και αποβολή”, περιέγραψε.

Όπως είπε η μαθήτρια του ΕΠΑΛ, στο συγκεκριμένο συμβάν ήταν μπροστά κι άλλος ένας καθηγητής “και μου είπε να ηρεμήσω και να βγω από την αίθουσα για να μην δημιουργήσω θέμα. Εγώ κακώς έκατσα, γιατί μετά απ’ αυτό ο συγκεκριμένος σηκώθηκε πάνω και ήρθε μπροστά μου απειλητικά και έκανε κίνηση να με βαρέσει. Και του είπα, ‘τι θα κάνετε, θα με βαρέσετε; Γιατί σηκωθήκατε πάνω;’”.

Περιγράφοντας την στιγμή του ξυλοδαρμού της, είπε ότι “μετά μου ήρθε ένα χαστούκι από το πουθενά. Συνέχισε με τρία χαστούκια, με έπιασε από το μαλλί, με έριξε κάτω και άρχισε να με κλωτσάει. Αυτό έγινε και δεύτερη φορά, όταν σηκώθηκα πάνω και προσπαθούσα να συνέλθω. Ξαναέκανε το ίδιο”. Ο καθηγητής που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό και ακόμη ένα παιδί, προσπάθησαν να απομακρύνουν τον καθηγητή “αλλά αυτός συνέχισε και τη δεύτερη επίθεση”, όπως αναφέρει.

Σε ερώτηση, εάν έχουν συμβεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ίδιο καθηγητή, η μαθήτρια απάντησε ότι “δεν ξέρω για προηγούμενες χρονιές αν δίδασκε και αν υπήρξαν περιστατικά, αλλά φέτος το μόνο που έκανε ήταν να μην μας εξηγεί το μάθημα, να το εξηγεί μόνο μία φορά, και μετά να μας κοιτάει ή να κάθεται στο γραφείο και να μας βάζει απουσίες χωρίς αιτία, γιατί ή απλά μιλάγαμε ή βγάζαμε κινητά. Κι αν τον ρωτάγαμε να μας το πει άλλη μια φορά το μάθημα, να μας το εξηγήσει, μας έλεγε ας πρόσεχες το μάθημα”.

Μιλώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ίδια μετά την επίθεση, τόνισε ότι “μου έχει μείνει ένα ψυχολογικό τραύμα, δηλαδή όταν μένω μόνη μου το σκέφτομαι συνέχεια και απλά τρέμω, δεν είμαι καλά”, ενώ επισημαίνει ότι ο καθηγητής, μετά το περιστατικό, “μιλούσε πολύ χαλαρά, είπε στον διευθυντή ‘ναι, την χαστούκισα’ και το είπε πολύ περήφανα. Λες και μιλάω με έναν φίλο μου, δεν έγινε τίποτα, δεν θα πάει πουθενά αυτό το πράγμα, έτσι θα μείνει”. “Ακόμη κι ένα λεπτό μετά, μου είπε ο καθηγητής που ήταν μέσα, απλά κάθισε σταυροπόδι και κοιτούσε το απέραντο. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση στο πρόσωπό του ούτε μου ζήτησε συγγνώμη όταν με είδε στο γραφείο”, συνέχισε η μαθήτρια και τόνισε ότι την βοήθησε το γεγονός ότι όλοι στο σχολείο αντέδρασαν γι’ αυτό το περιστατικό βίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

 1. ουστ μωρή χοντρομπαζόλα,που παριστάνεις την αθώα περιστερά,πρώτη σήκωσες χέρι και απαιτούσες με τσαμπουκά να σου σβήσουν την απουσία

 2. Δεν γνωρίζουμε τι προηγήθηκε. Το βίντεο δεν δείχνει απο την αρχή. Λάθος του καθηγητή η χειροδικεία, λάθος οι κινήσεις των αντιποίνων. Δεν είναι όμως ο μοναδικός καθηγητής που χειροδικεί, πολλά τέτοια περιστατικά και δεν έχουν τιμωρηθεί ΟΛΟΙ. Το ένα όμως δεν αναιρεί το άλλο. Οτι τα νέα παιδιά έχουν αποθρασυνθεί αυτό είναι γεγονός. Το θέμα είναι ο νόμος να ισχύει για ΟΛΟΥΣ. Και οσοι εκπαιδευτικοί παρεκτρέποντε να απομακρύνονται και όσοι μαθητές είναι επικίνδυνοι να τιμωρούνται

 3. Ο καθηγητής κακώς δεν συγκράτησε τα νεύρα του. Ομως η “καλή μαθήτρια” κτύπησε πρώτη τον καθηγητή. Τόση παραποίηση από τα κανάλια; Το Υπουργείο άγεται και φέρεται από κακομαθημένους μαθητές και τα κανάλια ψάχνουν αίμα. Εμείς είχαμε απόλυτο σεβασμό στους καθηγητές μας οι οποίοι προσπαθούσαν ” να βγάλουν το φως από τα μάτια τους και να μας το δώσουν”. Μόνο κερδίσαμε που είχαμε σεβασμό στους καθηγητές μας. Και ο γράφων αλλά και όλοι οι συμμαθητές μου γίναμε επιστήμονες διεθνούς κύρους.
  Κύριε καθηγητά, να μην το αφήσετε έτσι. Να διεκδικήσετε την δικαίωση σας έστω και σε ένα βαθμό και να ζητήσετε αποζημίωση για την καταστροφή του αυτοκινήτου σας. Το τελευταίο δείχνει την κακή πρόθεση των μαθητών.

 4. Αν αυτό το σούργελο είναι ανεπίδεκτο μαθήσεως, βγάζει κινητό και μιλάει την ώρα του μαθήματος, είναι φυσιολογικό να πάει σπίτι της με απουσία……
  Αλλά αυτή απαιτούσε μετ’ επιτάσεως ο καθηγητής να της σβήσει την απουσία.
  Μωρέ αφού θα σε διώξουν τα εβραιοκουμούνια της ανθελληνικής “εκπαίδευσης”, καν’ την μαύρη στο ξύλο να το ευχαριστηθείς.

 5. …μόνο ένα; Της χρειαζόταν πολλά περισσότερα και στην ίδια και στους γονείς της.

Comments are closed.