ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ – 57 ΨΥΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΦΥΣΙΚΟΙ, ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΣ ΤΙΜΗΣ!

Κοινοποίηση:
tempi

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα: Οι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι, η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η «δικαιοσύνη», οι εταιρείες, τα συστημικά ΜΜΕ, κανείς (κάνει ότι) δεν κατάλαβε τίποτα. Καμία βελτίωση δεν έχει υπάρξει στις σιδηροδρομικές γραμμές της Χώρας, αντίθετα, λίγες μόλις ημέρες μετά τα τρένα επαναλειτούργησαν χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στα συστήματα ασφαλείας, χωρίς έστω νέες προσλήψεις.

Αντίστοιχα, μέσα σε αυτόν τον χρόνο εμφανίστηκαν και άλλα «Τέμπη», μαύρες τρύπες κατάρρευσης του κράτους και των υποδομών του, όπου διάφορα συμφέροντα κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας με τραγικές συνέπειες. Μέσα στους επόμενους μήνες βιώσαμε τις τεράστιες πυρκαγιές με ανυπολόγιστο κόστος στον Έβρο και τις εκρήξεις στο στρατόπεδο της Αγχιάλου, την δολοφονία ενός επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά, τις τραγικές πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το κράτος ήταν απών, οι υποδομές παρατημένες ή ανύπαρκτες και οι χειρισμοί από την μεριά της κυβέρνησης σκιώδεις, για την ακρίβεια σκανδαλώδεις. Σύμφωνα με το συστημικό αφήγημα, ένοχη είναι μόνο «η κακιά η ώρα», ποτέ όμως δεν είναι ένοχοι οι εκάστοτε πολιτικοί προϊστάμενοι που έχουν αφήσει την Χώρα να σμπαραλιαστεί, ενώ κρύβονται πίσω από το ακαταδίωκτο και την ασυλία. Ποτέ, επίσης, δεν είναι ένοχη καμία ιδιωτική εταιρεία, άσχετα αν δεν έχει κάνει τα προβλεπόμενα, αν τα έργα της κατέρρευσαν στην πρώτη βροχή ή ακόμη κι αν δολοφονηθεί ένας συμπατριώτης μας για ένα εισιτήριο. Αντί για φυλάκιση των υπευθύνων και πρόστιμα στις εταιρείες, δίνονται προαγωγές σε όσους θα έπρεπε να ελέγχονται και κλείνονται «μπίζνες» εκατομμυρίων ως «μπόνους» στις εταιρείες που δεν έκαναν τα αυτονόητα. Ένα χρόνο μετά, το πολιτικό σύστημα και οι ελίτ κινούνται σε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, με εντυπωσιακή αύξηση της άθλιας αλαζονείας τους.

Τίποτα, λοιπόν, δεν έχει αλλάξει, ΟΛΑ όμως πρέπει να αλλάξουν…

Γιώργος Μάστορας

429687270_988240329336869_5864124458854703157_n

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μόνο ένας φταίει και αυτός είναι ο Ελληνικός λαός.

  2. Και όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε ο μπούλης αλλά επανεξελέγη με το διπλάσιο ποσοστό

  3. Τι θα πει να ειναι στο ατιμωρητο Ο καραμανλης ,η να περασει ενα τυπικο δικαστηριο??Και βεβαια φταιει ,αυτος και ολοι οι αλλοι πολιτικοι ,που πουλησαν τον ΟΣΕ αντι πινακιου φακης ,και φυσικα ολοι οι εμπλεκομενοι.
    Να μη ξεχναμε και τον Βενιζελο που εφταιξε τον απαισιο νομο περι ευθυνης υπουργων ,που ολοι οι πολιτικοι βγαινουν λαδι .
    Στο σκαμνι ολοι ,και δικαιοσυνη πλεον,φτανει πια.

Comments are closed.