ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ! – ΕΛΛΑΔΑ 2024: ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΕΣΥ! ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕ ΟΞΥ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΟ ΤΗΣ! – ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΧΑΝΙΑ

Καθημερινότητα αποτελούν πλέον οι καταγγελίες για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με ασθενείς να περιμένουν επί ώρες μέχρι να εξεταστούν ή να παραπέμπονται σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης και των ελλείψεων. Αυτή τη φορά στο «φως» ήρθε η μαρτυρία ενός ασθενή από την Κρήτη, που περίμενε επί ώρες με την σύζυγο και το μόλις εννέα μηνών μωράκι τους, έξω από τα Επείγοντα, ώστε να τους δει γιατρός.

Οι περιπέτειες ξεκίνησαν για το ζευγάρι, όταν έφυγε από το Ηράκλειο, με προορισμό το Καστέλλι Κισσάμου. Την ώρα που βρίσκονταν στο δρόμο, η γυναίκα ένιωσε μία αδιαθεσία, που συνοδευόταν από οξύ πόνο στο στήθος ο οποίος ολοένα και δυνάμωνε. Έτσι, οι δυο τους αποφάσισαν να αλλάξουν τα πλάνα καθώς ένας καρδιολογικός έλεγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχε αποκαλύψει εύρημα που, σύμφωνα με την οδηγία του γιατρού τότε, έχρηζε επανελέγχου μετά τον τοκετό. Πράγματι, λίγο αργότερα, πέρασαν μαζί με το κοριτσάκι τους το κατώφλι του ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Ο άνδρας περιέγραψε μια ανεκδιήγητη κατάσταση, όχι μόνο λόγω της συρροής ασθενών και της αναμονής, αλλά κυρίως λόγω της αδιαφορίας -σε σημείο αγένειας- που συνάντησε, την ώρα που η σύζυγός του σφάδαζε από τον πόνο και το βρέφος τους έκλαιγε πεινασμένο!

ΧΑΝΙΑ 2

«Πήγαμε στο νοσοκομείο περίπου 1.30 το μεσημέρι και φύγαμε 7 το απόγευμα», ανέφερε μιλώντας στο Cretalive ο άνδρας, σημειώνοντας ότι κλήθηκε να υπογράψει πως με δική του ευθύνη η σύζυγός του αποχωρεί από το νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ωρών αυτών, την γυναίκα δεν είχε εξετάσει καν ένας καρδιολόγος! Η μοναδική εξέλιξη που υπήρχε ήταν οι αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί, όμως η πολύωρη αναμονή και η ταλαιπωρία του βρέφους, τους ώθησε να αναζητήσουν αλλού περίθαλψη.

«Ζήτησα αρκετές φορές να μας δοθεί προτεραιότητα, γιατί είχαμε μαζί μας το 9 μηνών μωρό μας, το οποίο έκλαιγε, χρειαζόταν φαγητο, έπρεπε να λάβει αντιβίωση που “περίμενε” στο ψυγείο του δωματίου μας», τόνισε ο άνδρας, προσθέτοντας πως οι νοσηλευτές του ξεκαθάρισαν πως προτεραιότητα δίνεται μόνο στο ΕΚΑΒ και σε εγκύους. Το βρέφος που περίμενε στο καρότσι, μέχρι να εξεταστεί η μητέρα του, ήταν σε δεύτερη μοίρα….

Προκλητικός ο Αδωνις με τα ράντσα στο «Γεννηματάς»

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν υπογραφές και καλούν το υπουργείο Υγείας να ανασκευάσει τις ψευδείς δηλώσεις και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις.

αδωνις
Δεν υπάρχουν πια λόγια να περιγράψουν την αλαζονεία της κυβέρνησης της Ν.Δ. που με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητά της δεν είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, αλλά οι φιέστες, τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, η εξυπηρέτηση των εχόντων και εκλεκτών. Μία κυβέρνηση που κρατάει προκλητική στάση απέναντι στις κραυγές απόγνωσης των υγειονομικών, αδιαφορώντας για την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Μία κυβέρνηση που απαντά με προκλητικά ψεύδη την ώρα που βγαίνουν στη δημοσιότητα για πολλοστή φορά δραματικές εικόνες από το ΕΣΥ: οι εικόνες της εφημερίας ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», με δεκάδες ασθενείς στοιβαγμένους σε ράντσα ο ένας δίπλα στον άλλον μέχρι να εξυπηρετηθούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, συμπυκνώνουν την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε στους εργαζόμενους ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτυπώνει μία συγκεκριμένη στιγμή και όχι το σύνολο της λειτουργίας του νοσοκομείου και τονίζει ότι πολύ σύντομα οι ασθενείς που είναι σε αναμονή προωθούνται στα ανάλογα τμήματα. Επανήλθαν οι εργαζόμενοι δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει την κατάσταση στο νοσοκομείο σε καθημερινή βάση, ενώ συγκεντρώνουν υπογραφές –ήδη έχουν 91– εργαζομένων γιατρών, ειδικευμένων και ειδικευόμενων, νοσηλευτών ΤΕΠ, βοηθών θαλάμου, τραυματιοφορέων που βιώνουν αυτή την κατάσταση.

«Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο μας κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας αντανακλούν μια πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες τουλάχιστον και χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα», υπογραμμίζουν. «Κάθε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μας γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με δεκάδες ασθενείς να στοιβάζονται στα επείγοντα, να αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν, να στριμώχνονται με τέτοιο τρόπο που καθιστά ακόμα και την εύρεση χώρου για εξέταση και νοσηλευτική πράξη πρόκληση. Η ασφάλεια των ασθενών μας και η δική μας παίζεται στα ζάρια γιατί δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς, με μια βαρύτατη υποστελέχωση που μας αναγκάζει σε διπλοβάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες στην προσπάθεια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας όρθιο», τονίζουν και καλούν άμεσα το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανασκευάσουν τις ψευδείς δηλώσεις τους και να προχωρήσουν σε άμεσες, κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Για υφάκι και μαγκιές βρίσκουν χρόνο τα γιατρουδάκια. Και για κλάψα επίσης. Και για φακελάκια και εκβίαση έχουν χρόνο. Για να δουλέψουν όμως δεν θέλουν. Διώξτε τους και πάρτε προσωπικό που θέλει να εργαστεί ώστε να μπορεί ο πολίτης να δει αποτελέσματα. Πληρώνονται οι Δ.Υ., δεν μας κάνουν χάρη. Όποιος δεν θέλει, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να φύγει.

  2. 41%…
    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκαρος 🤣😂😅

  3. Και κάτι που ξέχασα στο 1ο μου σχόλιο.
    Έχω πετύχει στα επείγοντα μια γιατρίνα που είπε ότι είχε κλείσει 21 ώρες σερί!!!!!

  4. Το συγκέκριμένο μπουρδέλο Χανίων (επειδή μένω Χανιά) το 6ώρο έίναι τίποτα.
    Έχω κάνει 8ωρό+ αναμονή στα επίγοντα! Σε ένα νομό με 150.000 κατοίκους και άλλους τόσους τουρίστες στα επίγοντα τις περισοτερες φορές έχει μόνο 1 γιατρό!!!!!!! Έναν !
    Η ιδιωτική κλινική όμως στο κέντρο επεκτείνεται συνέχεια…..
    και μην λετε συνέχεια κάποιοι 41τακατο. Θα λέτε 41 + 20 + 10 τακατο…

  5. Εντάλματα σύλληψης για όλους τους άχρηστους αρχή γενομένης από την Προθυπουργάρα της ανωμαλίας .

  6. Μην τους λυπαστε, Θα δειτε ποσα ζωα θα ψηφισουν τη μελετη που ειναι χριστιανικο κοριτσι οπως μας ειπε,,,

    1. Ομοίως είπε ότι δεν ξέρει την τύφλα της για τα εθνικά, οπότε πρέπει να προτιμηθεί το βλήμα, μαζί με τους λοιπούς α(χ)ρίστους!

  7. Τα κτίρια έχουνε μείνει στέφανε τα κτίρια μόνο τα κτίρια και γιατροί άσχετη με την ιατρική Όπως και η νοσηλεύτριες για να σας στέλνουν στον τάφο το χω ζήσει στο πετσίνι μου αυτό δεν έχουμε νοσοκομεία εδώ στην Ελλάδα μόνο κτίρια

  8. Ποσες φορες θα το πουμε. Το Ελλαδισταν ειναι μια εκπληκτικη χωρα με ομορφιες και τους καλυτερους ατοικους αλλα μη συμβει το οτιδηποτε. Μα το οτιδηποτε. Πας απο εκει που ηρθες . Και δε βρισκεις και ποτε το δικιο σου γιατι ειναι τοσο καλοι οι ανθρωποι εκει που εχουν παντα δικιο και δεν φταει κανεις ΠΟΤΕ !!!!!

  9. Δεν βλεπετε οτι υπαρχει μηδαμινο ενδιαφερον για τα νοσοκομεια τοσα και τοσα χρονια;Μπαινεις σε ενα νοσοκομειο και ολοι τρεχουν και δουλευουν σαν τρελοι .Το θεμα ειναι οτι υπηρχε και υπαρχει βασανισμος της ανθρωπινης προσωπικοτητας -των αρρωστων στην προκειμενη περιπτωση-Τα πραγματα φτιαχνουν σε μια εργασιμη στην κυριολεξια απλα δεν θελουν να τα φτιαξουν δεν νομιζω οτι ειναι ανικανοι το αντιθετο απλα δεν θελουν να φτιαξουν την υγεια τους αρεσει να βασανιζουν τον κοσμο.Ενα απλο παραδειγμα :Τεσσερις ωρες αναμονη για να παρουν οι καρκινοπαθεις τα φαρμακα τους στην λεωφορο Αλεξανδρας -Με ποσους παραπανω υπαλληλους λυνετε;Με δεκα με πεντε μηπως?Ελατε στην θεση του καρκινοπαθη και καθηστε και σκεφτητε σε ποση ωρα λυνετε αυτο το προβλημα;Σε δεκα ωρες? σε πεντε?σε μια?Απλα πραγματα θελει ισχυρες προσωπικοτητες στον χωρο της υγειας τις οποιες θα τις θυμουνται οι επομενες γενιες για το εργο τους Εως τοτε τα ιδια και τα ιδια …

  10. Μην το παραγαμαμε σαν τον Καλλιάνο.το μωρό θα έτρωγε αργότερα δεν θα πάθαινε τπτ.σας κάνανε κ αίματος κ όλα καλά.καντε κ άλλο ένα μωρό.

    1. Ρε αι και γμσ 6 και 7 ώρες αναμονή στα επείγοντα ανεξάρτητα από το μωρό είσαι κανα μαλακισμενο που την παίζει πάνω στο πληκτρολόγιο…. βλαμμένο βλαχαδερο που να έχουν την ίδια μοίρα όσοι είναι υπεύθυνοι για το χαλί που επικρατεί στο χώρο της υγείας

Comments are closed.