ΕΚΤΑΚΤΟ – Τον πόλεμο στην Τουρκία κήρυξε ο Χ.Χαφτάρ: «Βυθίστε πλοία, καταρρίψτε αεροπλάνα & συλλάβετε Τούρκους»

Κοινοποίηση:
xaftar

Toν πόλεμο στην Τουρκία κήρυξε επίσημα ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ καθώς ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης και διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) διέταξε τις δυνάμεις του να στοχεύουν τουρκικές θέσεις, εγκαταστάσεις, πλοία και όλα τα πλοία τουρκικών συμφερόντων ενώ ζήτησε να τεθεί σε ισχύ απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Παρασκευή το βράδυ ο εκπρόσωπός του, στρατηγός Αχμεντ αλ Μισμάρι. Η διαταγή αυτή προς τις δυνάμεις του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ έρχεται λίγες ώρες μετά την απώλεια της πόλης Garyan και την στήριξη που παρείχε η Αγκυρα στον GNA με μη επανδρωμένα οχήματα και τουρκικές ειδικές δυνάμεις στο έδαφος.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ οπισθοχώρησαν με αποτέλεσμα να πέσει στα χερια του αντιπάλου πολύτιμο φορτίο όπλων όπως αμερικανικοί ΑTGM FGM-148 Javelin, ρωσικοί 9M133-1, 9M14M Malyutka-M, κινεζικά βλήματα πυροβολικού GP-1 155mm, M79 Osa. Ομως το πιο σημαντικό ήταν ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχασαν το κέντρο διοίκησης του ΛΕΣ στη δυτική Λιβύη.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Χ.Χαφτάρ να εμφανιστεί για πρώτη φορά μαζί με τον γιο του, Khaled, στο πεδίο της μάχης στην πόλη Τarhuna 60 χλμ νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

«Να στοχεύουν τουρκικά πλοία»

«Εχουν δοθεί εντολές στις αεροπορικές δυνάμεις να στοχεύουν τουρκικά πλοία και σκάφη που πλέουν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης», δήλωσε ο Μισμάρι.

«Τουρκικές στρατηγικές θέσεις, εταιρείες και έργα (στη Λιβύη) που ανήκουν στο τουρκικό κράτος θεωρούνται νόμιμοι στόχοι από τις ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε.

«Ολοι οι τούρκοι υπήκοοι στην επικράτεια της Λιβύης θα συλληφθούν» και «όλες οι πτήσεις προς και από την Τουρκία θα απαγορευτούν», πρόσθεσε, τονίζοντας “ότι οποιοδήποτε αεροσκάφος από την Τουρκία επιχειρήσει να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα Τρίπολη, θα αντιμετωπιστεί ως εχθρικό”

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού θα επιτεθούν σε κάθε τουρκική στρατιωτική παρουσία στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Τα ακουτε πουλημενα τομαρια της πλατειας συνταγματος που μονο το 10χιλαρο σας ενδιαφερει .,.,.,.?

    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

  2. Ιδού, κύριοι, πώς αντιδρά κάθε νοήμον ον, απέναντι στην σκατοτουρκιά! Αυτά, για να συνειδητοποιήσουμε, καποτε, από τι ξεβρακωμένους πολιτικάντηδες κυβερνώμεθα, τα τελευταόα 45 έτη….. Γκε γκε;

  3. Ο/Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ λέει:

    H Ελλάδα θα μπορούσε να στηρίξει επιχειρησιακά με κάθε στρατιωτικό τρόπο τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης,ενάντια στους ισλαμοφασίστες τρομοκράτες που υποστηρίζει η τουρκία στη Λιβύη.Με αυτό τον τρόπο θα κερδίζαμε την εύνοια της Λιβύης στην οριοθέτηση της ΑΟΖ,αυτό ποτ επιδιώκει και η τουρκία υποστηρίζοντας τους αντιπάλους του Χαφτάρ.Αλλά με τέτοιους άχρηστους και προδότες πολιτικάντηδες που έχει η πατρίδα μας,ποιός θα το σκεφθεί?

  4. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;;;

Leave a Response