Ευθεία απειλή Τουρκίας προς Ελλάδα:«Όταν σταματά η διπλωματική συζήτηση, αρχίζουν να μιλούν τα αεροπλάνα»

Κοινοποίηση:
Η-υποτίθεται-“διαλυμένη”-τουρκική-αεροπορία-αγρίεψε-στο-Αιγαίο-Στοιχεία-που-ακυρώνουν-τον-εφησυχασμό-1024x576

Τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της τουρκικής διπλωματίας ξεδίπλωσε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκερτζιν, στα πλαίσια συνάντησης και ενημέρωσης των δημοσιογράφων, το πρωί της Δευτέρας, στην τουρκική πρεσβεία.

Με αφορμή την επέτειο από την απόπειρα πραξικοπήματος που συνέβη το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016, ο Τούρκος πρέσβης, Μπουράκ Οζούγκερτζιν, αναφέρθηκε στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν τότε διαφύγει από τη γειτονική χώρα και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.
Ανοίγουν δίαυλοι με την ελληνική κυβέρνηση

Η τουρκική διπλωματία στην Αθήνα σκοπεύει να ανοίξει άμεσα διαύλους διαλόγου με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και να θέσει και αυτό το ζήτημα.

Όπως είπε ο κ. Οζούγκερτζιν, αναμένει μια «ήπια επαναφορά στις σχέσεις των δύο χωρών».

Η Τουρκία, τόνισε ο ίδιος, δεν είναι ευχαριστημένη με το πώς χειρίστηκε την υπόθεση η ελληνική Δικαιοσύνη.

«Θα μιλήσουμε γι’ αυτό με την ελληνική κυβέρνηση. Αυτοί (η οργάνωση FETO) είναι πολύ οργανωμένοι και όταν δεν τους αρέσει κάτι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι πολύ γρήγορα».

«Μπορούμε», συνέχισε, «να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας. Είναι ένα θέμα στο οποίο δεν έγιναν σωστοί χειρισμοί. Τίποτα δεν είναι οριστικό στο δικαστικό σύστημα. Δεν είναι αντιδημοκρατικό να επικρίνεις. Υπάρχει υλικό από βίντεο που τους δείχνει (σ.σ. τους οκτώ στρατιωτικούς) να πυροβολούν πολίτες».

«Πρώτα θέλουμε να ξεκινήσουμε διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση και έπειτα θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Ο Τούρκος πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στην κοινή κουλτούρα μεταξύ των δύο λαών. «Μας αρέσει το ίδιο φαγητό, ο ίδιος τρόπος ζωής».

«Είναι παράδοξο, ότι σε πολιτικό επίπεδο “αρπαζόμαστε”».
Οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας

Συνεχίζοντας για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και το πώς θα πρέπει να χτιστεί η σχέση, ανέφερε:

«Και οι δύο πλευρές είναι καχύποπτες για τις προθέσεις του άλλου. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι σημαντική. Όταν σταματήσει η συζήτηση των διπλωματών, αρχίζουν να μιλούν τα αεροπλάνα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αντε λοιπόν,ας μιλήσουν τα αεροπλάνα…Και οι κανονιοφόροι και τα άρματα…Αντε να δούμε…Για την ώρα πετούν τα παπίκια μας,που μας τα κάνατε αερόστατα από το πρήξιμο…Πως θέλετε ρε ερίφηδες ”ήπια επαναφορά”,όταν συνεχώς απειλείτε και εκβιάζετε;

  2. Μόλις πήραν s 400 πήραν θάρρος οι πιλότοι τους. Σε καθαρές αερομαχίες ξέρουν ότι είναι kill από ώρα. Το θέμα είναι αν λειτουργήσουν όταν χρειαστεί οι s 400.

  3. εδω ειμαστε και σας περιμενουμε φραγκοκοτες

  4. ΜΟΓΓΟΛΑΚΙ ΠΡΕΣΒΗ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!! ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΟΙ ΠΟΥ ΣΚΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ !!!!!!!ΚΑΡΚΙΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΙΤΗ !!!! ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ !!!!!!! ΓΑΜΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΑΣ!!!!!

Comments are closed.