ΕΚΤΑΚΤΗ οικονομική και πολιτική κρίση στην Γερμανία! Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις

Κοινοποίηση:
germania_germany-

Τρύπα 60 δις στην Οικονομία, κίνδυνος να συμπαρασύρει την Ευρώπη! Τι δήλωσε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ! Σενάρια για πρόωρες εκλογές…

Τον τελευταίο καιρό, η Γερμανία, πρώην, κατά τα φαινόμενα, κραταιά οικονομική και πολιτική δύναμη στην Ευρώπη, αποκαλείται βάσει πολλών πολιτικών αναλύσεων ο «μεγάλος ασθενής» της γηραιάς ηπείρου και πλέον υπάρχουν σενάρια για πρόωρες εκλογές, καθώς ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς δέχεται τεράστια αμφισβήτηση!!!

Η Bundesrepublik είναι αντιμέτωπη με σημαντικά δομικά προβλήματα στην οικονομία της, έχοντας χάσει την πολιτική ισχύ της στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο!

Το Βερολίνο μοιάζει περισσότερο με απλό παρατηρητή των εξελίξεων και υπηρέτη της Ουάσινγκτον!!!

Όλα ξεκίνησαν με μια «τρύπα» στον προϋπολογισμό της ύψους 60 δισ. ευρώ. Αιτία η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, που απαγόρευσε στην κυβέρνηση να μεταφέρει στο ταμείο για την στροφή στην πράσινη οικονομία 60 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της συνεπακόλουθης ύφεσης (ΕΔΩ το άρθρο του ΕΛ)!

Ειδικότερα, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονται για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού για την προστασία του κλίματος. Συγκεκριμένα, «πάγωσε» όλες τις καταβολές από το ύψους 60 δισ. ευρώ ειδικό ταμείο ενεργειακής και κλιματικής μετάβασης. «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ», είπε το Συνταγματικό δικαστήριο της χώρας στην κυβέρνηση!

Μπροστά στην γερμανική κρίση που «γεννιέται» και κινδυνεύει να συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει ένα προσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2023, σηματοδοτώντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αναστείλει το φρένο χρέους της χώρας μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου που έχει βυθίσει τη χώρα σε σοβαρή πολιτική και δημοσιονομική κρίση.

Για να παρακάμψει το συνταγματικά κατοχυρωμένο φρένο χρέους της χώρας, ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κηρύξει την χώρα σε «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)»!

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών είναι ορθάνοιχτα, καθώς σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση στην Γερμανία, το 76% δεν θέλει τον Σολτς για πρωθυπουργό!!!

Αναμένονται οι εξελίξεις!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ !!

  2. μην εκπλαγείτε αν δείτε την Γερμανια να αποχωρεί απο την Ε.Ε,
    η Γερμανια εχει καταστραφεί μέσα σε αυτό τον περίγελο μαριονετών που παίζουν στην Ε.Ε κινούμενες απο της επισης χρεοκοπημένες Η.Π.Α, εισήλθαμε στην εποχή συνταρακτικών αλλαγών, αλλα και αποκαλύψεων σε πολιτικο, οικονομικο, δικαιοσύνης και των υπηρεσιών Μ.Μ.Ε.!!

Comments are closed.