ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ… ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ; ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ γνωστός νευροχειρουργός για τις μάσκες προστασίας…

Κοινοποίηση:
1

Ο γνωστός Νευροχειρουργός Δρ Μιχάλης Σπύρου, στέλνει το δικό του μήνυμα και προβληματισμό για τις μάσκες προστασίας. Μήπως είναι κι αυτός συνωμοσιολόγος;

“Οι μάσκες προστασίας από τις διάφορες ασθένειες και τώρα από τον κορωνοϊό.
Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταίως γι’ αυτό το θέμα και όμως ο κόσμος είναι συγχυσμένος.
Βοηθούν οι μάσκες;
Κάνουν κακό οι μάσκες;
Πότε θα πρέπει να βάζουμε τις μάσκες;
Ποιος θα πρέπει να βάζει μάσκα;
Όλα αυτά τα ερωτήματα αν και δεν έχουν απαντηθεί, φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε την απουσία μάσκας.
Μήπως πίσω από αυτό κρύβονται συμφέροντα αγοραπωλησίας μασκών;
Τι γελοίο να βλέπεις κάποιον στο αυτοκίνητο του, μόνος, να οδηγεί με μάσκα και γάντια! Να περπατά στην παραλία κάποιος, μόνος και σε απόσταση από άλλους, με μάσκα και γάντια. Η πωλήτρια να έχει μάσκα και γάντια για 6-8 ώρες εργασία. Ο οδηγός του λεωφορείου να είναι με μάσκα και γάντια για 5-6 ώρες συνέχεια.
Ευτυχώς που είναι και η ώρα του φαγητού και έχουμε την ευκαιρία να αφαιρέσουμε την μάσκα για λίγο.
Ως να γυροφέρνουν οι ιοί στην ατμόσφαιρα όπως τα κουνούπια και βάζουμε αντικουνουπικό.

Το θέμα με τις μάσκες έχει καταντήσει υπερβολή, γι’ αυτό θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες εξηγήσεις, ως γιατρός.
Εάν δεν μπουν οι μάσκες εκεί που πρέπει και από αυτούς που πρέπει, με το πέρας της κρίσης του ιού, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα υγείας του πληθυσμού, ειδικά από την χρήση της μάσκας και όχι από την μη χρήση.

Κατ’ αρχή θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν διάφορα ήδη μάσκας. Οι μάσκες που προστατεύουν αυτούς που την έχουν και οι μάσκες που προστατεύουν τους γύρω, χωρίς να προστατεύουν αυτούς που τις έχουν.
Στο χειρουργείο των 2-3 ωρών που κάνω, με την μάσκα στο πρόσωπο μου, δεν είναι για να προστατεύσει εμένα αλλά τον ασθενή μου. Αμέσως μετά το χειρουργείο τρέχω στο νιπτήρα για να πλύνω το στόμα μου από την άσχημη μυρωδιά και γεύση που έχει παραμείνει, ένεκα κακής ανταλλαγής αερίων των πνευμόνων, αλλά και δυσοσμίας από το στομάχι. Γίνεται κατανοητό από εδώ, ότι είναι αδύνατο και λάθος να υποχρεώσεις μια πωλήτρια είτε ένα οδηγό λεωφορείου να έχει μάσκα για 8 συνεχή ώρες και κάθε μέρα. Στο τέλος θα τους δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα.
Οι χειρουργικές μάσκες προστατεύουν τους γύρω. Εμποδίζουν την εκροή πτυέλου στους γύρω. Παραμένουν όλα στην μάσκα. Από αυτή την μάσκα όμως, μπορούν να εισχωρήσουν τα πάντα και να τα εισπνεύσει αυτός που την έχει.
Οι μάσκες με φίλτρο προστατεύουν αυτούς μου τις έχουν αλλά δεν προστατεύουν τους γύρω. Ο αέρας καθαρίζεται (φιλτράρεται) κατά την εισδοχή, αλλά ότι βγαίνει με την εκπνοή μεταφέρεται αναλλοίωτος.

Η συνεχή χρήση της μάσκας θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθόσον δημιουργείται μια συνεχή και σταδιακή υπο-οξυγόνωση του οργανισμού. Η διαταραχή της σωστής ανταλλαγής αερίων θα προκαλέσει την μείωση της σωστής ποσότητας οξυγόνου και συνεπώς τον χαλασμό της ζωής του ανθρώπινου οργανισμού (του ενεργειακού μεταβολισμού).
Άρα, πότε και ποιοι θα πρέπει να έχουν την μάσκα;
Οι επαγγελματίες υγείας, που έρχονται κοντά και πολλές φορές σε επαφή με τον ασθενή. Αυτοί ξέρουν φυσικά, ότι μόλις απομακρυνθούν από τον ασθενή, θα αφαιρέσουν την μάσκα και θα την αλλάξουν όταν πρέπει. Πολλές φορές οι επαγγελματίες υγείας φέρουν ταυτόχρονα και από τα δύο είδη μάσκας.
Στα επαγγέλματα όπου είναι αναγκαίο να έλθουν σε κοντινή απόσταση είτε και σε επαφή με τον πελάτη, όπως είναι τα κομμωτήρια και οι αισθητικοί. Εδώ και πάλι, την μάσκα θα πρέπει να φέρει ο επαγγελματίας και όχι ο πελάτης.
Η αναγκαιότητα εξυπηρέτησης ανθρώπων μεγάλης ηλικίας ή αναπήρων. Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά, αδέλφια, επαγγελματίες φροντιστές. Βάλτε εσείς την μάσκα, μην την βάλετε στον ηλικιωμένο. Δεν θα τον βοηθήσει. Θα του κάνετε ζημιά.
Ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι αναγκαίο να φέρει μάσκα.
Ο βασικός κανόνας σε όλα τα λοιμώδη νοσήματα, είναι η διατήρηση αποστάσεων και η αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψίας. Το αναγκαίο πλύσιμο των χεριών και του στόματος. Η λήψη ζεστών ροφημάτων και βιταμινών.
Η αποφυγή κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και τα οινοπνευματώδη.

Τέλος, η άθληση θεωρείται βασικό στοιχείο στη ζωή μας, καθόσον είναι ο ιδανικότερος τρόπος να βελτιώσουμε τον μεταβολισμό και συνεπώς και την άμυνα του οργανισμού.
Το κολύμπι στην θάλασσα είναι ένα από τα καλύτερα είδη αντι-ίωσης. Το θαλασσινό νερό έχει υπερτονικό περιβάλλον, κάτι που δεν αρέσει στους ιούς. Εκπλήσσομαι για την απαγόρευση του κολυμπιού στην θάλασσα, από την πρώτη στιγμή που λήφθηκαν τα μέτρα.
Μην πανικοβάλλεστε. Η χρήση μάσκας θα πρέπει να γίνεται με σωστές ενδείξεις και με φειδώ. Αφήστε το οξυγόνο να εισέλθει στον οργανισμό σας. Κρατάτε αποστάσεις και δεν χρειάζεται να φτύνει ο ένας στα μούτρα του άλλου. Είμαστε χώρα με ήλιο. Απολαύστε τον. Ο ιός θα φύγει όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν. ”

Δρ. Σπύρου Μ.
Νευροχειρουργός. MD, PhD.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

45 Σχόλια

 1. “ΟΥΤΙΣ” και “ΕΤΣΙ” σας περιμένω και εσάς στο ΠΓΝ Πατρών την ερχόμενη Πέμπτη όπως και το “Βασίλη”. Καιρός να δείτε από κοντά την αλήθεια στα ΤΕΠ και να σταματήσετε να παριστάνετε τους ντόκτορες του πληκτρολογίου από τη θέση του καναπέ. Εκεί δεν έχει καναπέδες. Ελάτε και θα κεράσω καφέ χωρίς δόση ειρωνείας! Θα εκπλαγείτε! Εκεί θα δείτε πραγματικό ανθρώπινο πόνο και όχι στα όνειρα που ζειτε!

 2. “Βασίλης” σε περιμένω την ερχόμενη Πέμπτη στο ΠΓΝ Πατρών που εφημερεύω να σε κεράσω καφέ. Και μην ξεχνάς φίλε μου… Η γη είναι κούφια και κατοικείται από καλλικαντζαραίους και βελζεβούληδες, οι υπάνθρωποι υπάρχουν και τρώνε ανθρώπους, ο κορονωιός είναι ρομποτάκι και κατασκευάστηκε στο Σείριο. Ζουν ανάμεσά μας μαζί με αυτούς και εσύ φίλε μου. Σε αυτό τον κόσμο δυστυχώς ανήκεις! Άσχετε!

  1. ποιος είναι ο άσχετος φαίνεται από μακριά. όσο για τον καφέ που λες, είναι φυσιολογικό να κερνάς σε όλους, μια και αυτά που σου έδωσαν για να κάνεις προπαγάνδα φτάνουν και περισσεύουν και για τους καλικάντζαρους και βελζεβούληδες, μια και σε αυτούς ανήκεις, και μην τρως τόσο πολλή σκόρδο για να μην κάνουν παράπονα οι ασθενείς.

 3. Σημερα ειναι ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΗ η χρηση μασκας.
  Και μαλιστα με προστιμο.
  Άυριο θα σε υποχρεωνουν να κανεις αναγκαστικα ΕΜΒΟΛΙΟ!
  Γιατι εκει παιζονται τα Πολλα ΛΛεφτα, Αρη!

 4. Εγώ που είμαι μια αμόρφωτη αγρότισσα και έχω ένα παιδί με διαβήτη τι να πιστέψω από όλα αυτά που ακούω και διαβάζω; τι είναι καλύτερο για το παιδί μου; τι να κάνω; νομίζω πως είναι πιο εύκολο για τους υγιείς να πάρουν κάποιες αποφάσεις….

 5. όσοι ντρέπεστε για το αληθινό σας όνομα να μη σχολιάζετε με ψευδώνυμα…😉 τα σχολια που μετράνε είναι μόνο τα επώνυμα, που φυσικά έχουν αληθινά προφίλ… οι άλλοι … βρείτε τα πρώτα με τον εαυτό σας, που τον κρύβετε και μετά να γράφετε δημόσια τη γνώμη σας… αν μας τιματε θα σας εκτιμούμε… αλλιώς μείνετε στη σιωπή σας… εσείς δεν τιματε τον εαυτό σας και θέλετε οι άλλοι να εκτιμούν τη γνώμη σας….😂😂😂

 6. Ο Μιχάλης Σπύρου γεννήθηκε στις 7.03.1960.

  Το 1979 με την απόλυση του από τον στρατό μεταβαίνει στην Σοβιετική Ένωση για σπουδές στην ιατρική. Σπουδάζει ιατρική στην πόλη Λβώφ της Ουκρανίας και κάνει ειδικότητα στην Νευροχειρουργική στη Μόσχα …………..δεν ειχαν μασκες τοτενες, τα σοβιετ

 7. Εγώ δεν καταλαβαινω πως αφου απο την μια θελουν μείωση του πληθυσμού της γης, (βλ.Μπιλ Γκειτς,)και απο την αλλη τρέχουν να μας σώσουν με μάσκες, με εμβολια κλπ κλπ.

 8. Πρώτη η Εθνική Λαΐκη Συνείδηση είχε προτείνει νομικους τρόπους παρέμβασης κατά των μασκών και το κάνει πράξη στηρίζοντας σε πρώτη φάση τους γονείς που θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο. Στην Πράξη κανένας άλλος δεν ασχολείται.

 9. το θεμα παει να ξεφυγει απο τα πλαισια της υγειας και ηδη διακυβευονται καιρια ανθρωπινα δικαιωματα και ατομικες ελευθεριες καθως και δημοκρατικες ευαισθησιες…και τωρα μαλιστα που εβαλαν και τα παιδια στην ατζεντα, τα πραγματα περιπλεκονται περισσοτερο…

 10. Γιατί οι συνωμοσίες είναι ανύπαρκτες; Στη δίκη της Νυρεμβέργης οι κατηγορίες κατά των Ναζί ήταν για συνωμοσία. Οι συνωμοσίες είναι απολύτως πραγματικές και πολλές κυβερνήσεις (αν όχι όλες) είναι πλήρως βουτηγμένες σ’αυτές.

 11. Ο Δρ.Σπύρου γράφει κάτι πολύ σημαντικό γιά τήν απαγόρεψη τού κολυμπιού στήν θάλασσα.Τό απαγόρεψαν γιά νά προστατέψουν δήθεν τούς πολίτες από τόν κορωνοιό.Ψεύτες,αγύρτες,λωποδήτες φονίάδες.Αυτή η απαγόρεψη είναι η απόδειξη ότι θέλουν οι μισέλληνες νά εξοντώσουν τόν ελληνικό λαό.
  “Θαλασσοθεραπεία-Εισπνοθεραπεία.
  Τό θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σέ μαγνήσιο,κάλιο,ασβέστιο,νάτριο καί ιώδιο.
  Εισπνοθεραπεία.Οταν χτυπούν τά κύματα στήν ακτή μέ ορμή δημιουργούν κυριολεκτικά “σύννεφα”από σταγονίδια θαλασσινού νερού.Αυτή είναι η ώρα τής εισποθεραπείας.Τό διαδίκτυο είναι γεμάτο μέ άρθρα μέ θεραπευτκές ιδιότητες τής θάλασσας.”Οι θεραπευτικές ιδιότητες τού θαλασσινού νερού””Κύρια πηγή μή ραδιοενεργού Ιωδίου είναι η θάλασσα”.Καί πάει λέγοντας.Ο γουρλομάτης καί τά τσιράκια του μάς απαγόρεψαν τήν θρησκεία μας κλέιδωσαν τίς εκκλησίες μας.Μάς απαγόρεψαν τήν θάλασσά μας.Ηρθε η ώρα νά πάρουμε χοντρά ματσούλια από λιόξυλο καί νά διώξουμε από τήν Ελλάδα τήν Μητσοτέικη πανούκλα πού έχει εξαπλωθεί σέ όλη τή χώρα.
  Γιάννης Λάκων

 12. Ο ΕΠΑΙΩΝ δεν μας είπε εαν συμφωνεί ή όχι με τά επιχειρήματα τού Σταύρου και το μόνο πού βρήκε νά πεί ήταν νά κάνει κρύο χιούμορ περί σκόρδου. Καί εδώ κόντρες φίλε ;

 13. ΆΡΘΡΑ

  “Η μάσκα βλάπτει.”
  ______________—–___________

  “ΤΑ ΠΑΙΔΆΚΙΑ ΚΊΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΌ ΑΙΦΝΊΔΙΟ ΘΆΝΑΤΟ..”

  ΑΝΑΣΤΆΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ (ΠΑΙΔΊΑΤΡΟΣ)

  Η ΈΛΛΕΙΨΗ ΟΞΥΓΌΝΟΥ, ΒΛΆΠΤΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΈΦΑΛΟ…

  ΓΙΑ ΌΠΟΙΟΝ ΈΧΕΙ…..

  . ΨΆΞΤΕ
  ΜΗΝ ΤΡΏΤΕ ΚΟΥΤΌΧΟΡΤΟ.

  .

  .
  ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

  1. Οι γνωστές ευαισθησίες των γυναικών.Κυρία μου από τότε που κάνατε τον άντρα να γονατίζει μπροστά σας και να σας παίρνει στα χέρια του υποχρεωτικά(ξενόφερτο έθιμο),αφήσατε να ξεχειλίσει στην κοινωνία όλος ο εσωτερικός κόσμος των φοβιών,ανησυχιών και ευαισθησιών σας.Προ ισότητας ο κόσμος ήταν αντρικός και γι’αυτό πιό αληθινός,πιό φιλικός στην παιδοποιία και πιό προπαρασκευαστικός γιά τη νέα γενιά.Σήμερα οι νέοι, όπως τους ετοιμάζετε εσείς οι γυναίκες, είναι πάντα ανέτοιμοι,ακόμα και στα 40 τους.Πάντα κάτι θα λείπει από το παιδί που ενώ έχει βγάλει μουστάκι τρέχετε με το αβγό ξωπίσω του.
   Από την παράδοση των Σπαρτιατισσών γυναικών που ξεπροβόδιζαν τα παιδιά τους που πήγαιναν στον πόλεμο με το γνωστό “ή ταν ή επί τας” και των Αθηναίων με το “ή την ή επί της”,σήμερα φοβάστε τα πάντα.Και σήμερα πόλεμος γίνεται,το καταλάβατε;Και τα παιδιά σας πάνε σε πόλεμο με θύματα.Μη σας παραξενεύει αυτό γιατί ο εχθρός είναι αόρατος.Όμως,αντί να του λέτε να πάει χωρίς ασπίδα και περικνημίδες,γιατί αυτό είναι η μάσκα και θα τον προστατεύει,εσείς μπαίνετε στο χώρο εκείνων που τον συμβουλεύουν να πάει αρματωμένο το παιδί σας στον πόλεμο.Πού είναι η παλικαριά και το θάρρος σας,να το εμψυχώσετε να νικήσει σ’αυτό τον πόλεμο,έτσι ώστε να μην κολλήσει τους παππούδες που τυχόν έχετε στο σπίτι;
   Αντί γι’αυτό,μας λέτε ότι εμείς τρώμε κουτόχορτο.Εγώ λέω να μην πιστεύετε ότι επειδή εσείς έχετε πανικοβληθεί,πράγμα σύνηθες στο γυναικείο φύλο,να μη νομίζετε ότι συμβαίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους.

   1. Χαλάρωσε λίγο βρε φίλε εδώ είναι Ελλάδα πρότυπο των γυναικών πρέπει να ναι η Παναγία μας αν έλειπαν οι γυναίκες αίσθηματα δε θα υπήρχαν παλι αν προτιμας το μοντελο που περιγραφεις πηγαινε να ζησεις στη σουηδια η οπου αλλου ειναι ετσι που λες τωρα το αν ο γιος σου βγει μπουλης από το μπαμπά του θα πάρει η μανα του αυτή είναι η δουλειά της να ταΐζει τα παιδιά για να μεγαλώσουν να τους δίνει αγάπη και στοργή ο πατέρας είναι αυτός που τρέχει σε κάθε είδους δουλειά για να ζήσει η οικογένεια από τότε που σταμάτησαν οι χειρωνακτικές εργασίες γίνανε όλοι μαλθακοι και μλκς άσε τους Σπαρτιάτες και τις λοιπές αμπελοφιλοσοφιες και δες την πραγματικότητα κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνουμε όμως πρώτα πάνε να μας πεθάνουν πνευματικά καμμία μάσκα δε σε σώζει από κανέναν ιό αλλά και να εσωζε από την βλακεία εγκεφάλου δεν υπάρχει θεραπεία οπότε από αυτήν θα πάνε σίγουρα όλοι όσοι την έχουν…..

   2. την ισότητα δεν την ξεκινήσαμε εμείς… εσείς οι άντρες την ξεκινήσατε γιατί δεν είστε δυναμικοί όσο εμείς… εσείς αποδειχθηκατε λίγο απ’ όλα…σιγά σιγά στο βολεμα δήθεν του αρχηγού…και δεν κάνατε τίποτα παρά μόνο το βασικό ένστικτο… δείτε το ημερήσιο πρόγραμμα μιας γυναίκας και ενός άντρα…κάντε λίστα με πόσα τάγματα ασχολούμαστε εμείς και με ποσα εσείς… μία δουλειά έχετε να κάνετε….κι αν την κάνετε κι αυτή…όλα απ’ τα χεράκια μας περνάνε… ούτε καν αντιληφθηκατε τί είπε η κυρία… ανέφερε θέση ειδικού….όχι άσχετου… και στην τελική φταίει ο Ιατρικός Σύλλογος που δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του για τις διάφορες απόψεις… όσο για τη δύναμη και τη δυναμικότητα μας…η φύση ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας τα δύο φύλα…. εσείς μας περνάτε στην απόδοση… κι εμείς είμαστε ανώτερες στην επίδοση… το μυαλό μας γυναίκας επεξεργάζεται γρήγορα τις καταστάσεις κι αποφασίζει πιο εύκολα και πιο σωστά και πιο πρακτικά…. οι άντρες σκέφτονται όπως μιλάνε…. αργά και…περιορισμένα…. δεν είναι τυχαία η ταχύτητα ομιλίας μας και ο πλούτος των λέξεων μας εγκεφαλικά… οι άντρες …μία ώρα να σκεφτούν….δύο ν απαντήσουν και ένα χρόνο μετά να κΖνουν κάτι πρακτικά… γενικά….και ειδικά… σας στέλνουμε για τη μαμή κι έρχεστε στα βαπτησια…. αν εισασταν πιο άξιοι από εμάς θα σας έδινε η φύση τη δημιουργία της ζωής μέσα σας… τη έδωσε σ’ εμάς γιατί είμαστε πάντα και παντού πιο υπεύθυνες…πιο αξίες και πιο πρακτικά διαθέσιμες για τα δύσκολα της ζωής…. την καλημέρα μου…και λίγα σας τα έγραψα…

 14. Κανένας ΙΌΣ δεν υπάρχει από μόνος ΤΟΥ.
  ΟΙ ΙΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΕ ΥΨΗΛΈΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΕΣ.

  ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΊΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΊΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎ.

  ΑΥΤΆ ΈΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΊ ΑΠΌ ΤΟΝ BILL GATES, ΧΡΟΝΙΆ ΤΏΡΑ.
  Ψάξτε τα ΒΊΝΤΕΟ.
  ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΊΣΟΥΝ.

  ΤΥΧΑΙΟ… ΔΕ ΝΟΜΊΖΩ.

  .
  ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

  1. Kυρία Αγγελική , έχετε καθε δικαίωμα να πιστεύετε ό,τι θέλετε. Εφόσον επιθυμείτε να κάνετε και άλλους να ενστερνιστούν την άποψή σας, θα σας πρότεινα να γράφετε με μικρά. Τα κεφαλαία δείχνουν ότι φωνασκείτε και ότι προσπαθείτε να επιβληθείτε δια της βοής και όχι διά των επιχειρημάτων σας. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί γράφετε κάποιες λέξεις με μικρά και κάποιες με κεφαλαία.

   1. Τι ψάχνες βρε Π, άρχισε με μικρά αλλά τα πήρε στη κράνα μετά. Κοινώς έφριξε.
    Ψυχραιμία κυρ Αγγελική!

  2. ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝΟΥΣ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ….

   ΓΚΕ-ΓΚΕ

   .

   ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.

   .
   ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

   1. Ευχαριστώ για την εξήγηση κυρία Αγγελική.Ηταν διαφωτιστική γιατί νόμιζα ότι ήσασταν απλώς ανισόρροπη.

 15. Και εγώ φοράω 8 με 12 ώρες συνέχεια τη χειρουργική μάσκα όταν εφημερεύω αλλα δεν νιώθω μετά την ανάγκη να πλύνω το στόμα από την “άσχημη” μυρωδιά της μάσκας ή τη δισάρεστη οσμή από την παλινδρόμηση των γαστρικών οξέων. Συμβουλεύω τον συνάδερφο να μην τρώει πολλά σκόρδα γιατί όντως τότε θα έχει πρόβλημα να κρατά τη μάσκα για ώρες στο πρόσωπό του.

  1. ρε μάστορα και πότε εφημερεύεις και φοράς 8 με12 ώρες μάσκα? απάντηση = ποτέ.
   πόσα πήρες για να γράψεις αυτή την προπαγάνδα, είναι πολλά τα λεφτά αρη

    1. ρε μάστορα τελικά μήπως εσύ τρως σκόρδο, και υποχρεωτικά φοράς την μάσκα για να μην ενοχλείς με την δυσοσμία σου τούς ασθενείς

     1. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού (😂🤣), βασίλη…

  2. Ελα ρε μεγάλε που φοράς 8 με δέκα ώρες την μάσκα όταν εφημερεύεις,άσε λοιπον το κρύο αστειάκι περί σκόρδου και γράψε μας το ονοματάκι σου να σε προτιμούμε αφού είσαι τοσο Μεγάλη φιρμα

  3. Ρε καθυστερημένε, η άσχημη μυρωδιά βγαίνει απο τον εγχειριζόμενο, στόκε ε στόκε.

  4. ”δισαρεστη” ρε ντοκτορ?΄΄συναδερφος΄΄?
   Στην Αλβανια το πηρες το τιμημενο η στη Ρουμανια?

  5. Ό πρώτος… ΓΙΑΤΡΟΣ (???) πού συνιστά σέ κάποιον άλλον να μην τρώει σκόρδο ;;;;;;;;;;;;;;;;;
   Τά ‘χαμε χύμα , τά βρήκαμε και τσουβαλάτα ;;;

 16. Αυτός ασφαλώς και δεν είναι συνωμοσιολόγος. Τεκμηριώνει την άποψη του. Συνωμοσιολόγοι είναι κάτι τύποι που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός ή ότι ο κορονοϊός είναι μια απλή γριπούλα, όπως επίσης και κάτι παπάδες σαν το Μόρφου.

  1. ΟΙ ΙΌΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΏΝΟΥΝ ΣΕ ΥΨΗΛΈΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΕΣ..

   ΞΎΠΝΑ – ΨΑΞΕ – ΜΆΘΕ..

   .
   ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

  2. Και συ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟ μου,που τα ξέρεις όλα αυτά, σου τα είπε ο Ευαγγελάτος ο επιστήμονας;

  3. Καταρχας οσοι δεν διαχωριζουν τις αποδειξεις, υποθεσεις ή και βασιμες θεωριες συνομωσιας με τις εικασιες και αερολογιες συνομωσιας και τα τσουβαλιαζουν στο ιδιο , δηθεν απαξιωτικο “συνομωσιολογος, ειναι ειτε πονηροι , ειτε προπαγανδισμενοι. Τα φερεφωνα των συνομωτων με συμφεροντα τον μαζικο εμβολιασμο και τον ελεγχο του πληθυσμου της γης σε ολα τα επιπεδα , σου εχουν μεταφερει ακραιες εκφρασεις, για να λοιδωρισουν την αντιθετη επιστημονικη αποψη.
   Καταρχας να βλεπεις τις αποδειξεις , ειδικα αν ξερεις καλα αγγλικα, διεθνως, και οχι οτι σου λεει ο καθενας , ακομα και ειδικος. Οποιος λεει οτι δεν υπαρχει κορονοιος ειναι φυσικα λαθος. Αυτο που ειναι σωστο ειναι το οτι δεν υπαρχει αληθινη πανδημια ακομη και οτι καποιοι φουσκωνουν το θεμα, με προφανεις και οχι τοσο προφανεις στους πολλους, σκοπους. Το ανωτατο δικαστηριο του πακισταν ακυρωσε αυτον τον χαρακτηρισμο επισημα μετα απο τον πρωτο πανικο ημερων , λογω των λιγων συγκριτικα νεκρων. Η αγγλια το ιδιο καποια στιγμη. Η σουηδια με την πολιτικη της ανοσιας της αγγελης, επισης στην πραξη εδειξε οτι ειναι μια καινουργια επικυνδυνη γριπη, που θα σκοτωσει μερικους αδυναμους , οπως και η κοινη γριπη σε εξαρση. Αυτο ειναι απαραιτητο γιατι οι πολλοι θα κολλησουν ασυμπτωματικα η ελαφρα σαν γριπη ημερων και θα δυναμωσουν την μνημη του ανοσοποιητικου τους, οποτε θα μπορουν να αναταπεξελθουν καλυτερα στο μελλον, οπως και με τους γνωστους ιους. Οποτε δεν θα εχουν αναγκη εμβολιο. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. ΟΙ φαρμακευτικες ομως θελουν να πεισουν τους παντες οτι εχουν αναγκη το εμβολιο, ενω ισχυει το αντιθετο, λιγοι το εχουν αναγκη και αυτο μονο μετα ευρεια δοκιμη. Τα εμβολια ειναι ρισκο και εχουν ενα γνωστο συνδρομο που σε κανει στο μελλον πιο ευαλλωτο. Ακομα οι επιστημονες δεν εχουν βρει με την απαραιτητα ακριβεια τι γινεται με τα αντισωματα, τους χρονους, υπαρχουν περιπτωσεις που υπαρχει μονο ενα αντισωμα κ.τλ, γιατι διαφορετικοι οργανισμοι και μολυνσεις, ποσοτητες κ.τλ εχουν και αλλη απαντηση απο τον οργανισμο. Συνεπως υπαρχει θεμα με τα πανω απο τα 200 τεστ αντισωματων που υποτιθεται ανιχνευουν αν το περασες προσφατα.
   Και αν το περασες και δεν το περνας και εντοπιστεις θα σε βγαλουν θετικο. Αυτο που δεν λενε , ειναι το οτι για τους πολλους , βασει στατιστικης , ειναι καλο να κολλησεις και να το περασεις ασυμπτωματικα. ΕΙΣΑΙ ΑΝΩ του να εχεις το καλυτερο εμβολιο ηδη. Τα κρουσματα λοιπον ειναι το κτισιμο της ανοσιας και ο γιατρος το ξερει..Αυτο εννοει οτι θα περασει, δεν θα περασει τελειως αλλα θεωρητικα , θα σταματησει να απασχολει, οπως η γριπη, που ειναι και αυτη κορονοιος. Επισης τα RT-PCR τεστ εχουν και αυτα προβληματα ακριβειας και υποκεινται σε λαθος κρουσματα μεχρι και 30% αναλογα με τις εργοστασιακες ρυθμισεις του κυκλου πολλαπλασιασμου, την ευαισθησια τους. Εχουν ζητηθει στοιχεια απο κατασκευαστικες ακουσα στο εξωτερικο απο “συνομωσιολογους”. Αλλοι υποστηριζουν οτι αυτα ανιχνευουν οποιοδηποτε κορωνοιο, συμπεριλαμβανομενου της γριπης καθως το γενετικο δειγμα μεγενθυνεται τεχνητά. Αλλη επιστημονικη υποθεση υποστηριζει οτι ο ιος προυπηρχε πριν ετη, σε γεγονος αρρωστειας κοντα στην ιδια πολη απο ανθρακωρυχους. Επισης επισημη στατιστικη στην πρωτη φαση , δειχνει οτι η Αγγλια για παραδειγμα ειχε συνολικους θανατους σε αρμονια με 20 χρονια πριν και με εξαιρεση το αρχικο σοκ, οι θανατοι covid δεν αυξηθηκαν ακομα και οταν διαδηλωναν για το black lives η στις παραλιες. ΠΑρομοια και σε αλλες χωρες. Η στατιστικη θανατων ειναι για 82 ετη μεσο ορο. Η συνολικη θνητοτητα οσο της γριπης, στο 0.1% παγκοσμια. Αυτα ειναι επισημα στοιχεια , επισημων πηγων απο ελβετους και αλλους μη διαπλεκομενους επιστημονες και οχι ανοησιες του καθε βαρεμενου τυχαρπαστου. Οι κατω των 35 εχουν πιθανοτητες θανατου οση και του αυτοκινητιστικου δυστυχηματος. Καταλαβες τωρα ,λιγο εστω, γιατι ακουσες τα παραπανω και τα ονομασες συνομωσιολογια , χωρις να δεις που βασιζονται; Ακομα και ο Ιωαννιδης του Σταμφοντ εδινε παραπανω θνητοτητα απο την πραγματικη , στο 0.5% και φυσικα επεσε πολυ κοντυτερα απο τους μακαβριους Υπολογισμους αλλων στο 3.5 + . Οσο για τον Παπα, αστον δεν ειναι για σενα να καταλαβεις ταπεινα, ασχολειται με την μεγαλυτερη και αρχαια αληθινη συνομωσια του διαβολου. Ολο και πλησιαζει η κορυφωση της αλλωστε με τρομακτικη βεβαιοτητα.

   1. Συμφωνώ με τη στατιστική,εξάλλου αυτή χρησιμοποιώ γιά τις έρευνές μου.Ακόμα όμως και άριστη γνώση των αγγλικών να έχει κανείς όπως εγώ,δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να μελετά την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα.Δηλαδή η στατιστική μπορεί ν’ αναπτυχτεί από το παρελθόν έως το παρόν. Άρα,απ’αυτή την άποψη είναι ιστορική,ή μάλλον κοινωνική επιστήμη.Δεν μπορεί να επεκταθεί από το παρόν στο μέλλον.
    Όμως έτσι,δεν μπορεί να μετρήσει,πόσο μάλλον να κατανοήσει τις μεταλλάξεις του οποιουδήποτε βιολογικού φαινομένου,όπως είναι οι ιοί.Οι ιοί επειδή αλληλεπιδρούν με μας και το περιβάλλον, μεταλλάσσονται και είτε δυναμώνουν,είτε χαλαρώνουν.Μόνο η Βιολογία και η Χημεία μπορούν να μελετήσουν τους ιούς.
    Η ιστορία είναι η μόνη που μας δίνει στοιχεία γιά τους ιούς και όταν κανείς τη διαβάσει με λεπτομέρεια,θα καταλάβει ότι κινδύνεψαν ν’αφανιστούν ολόκληρες αυτοκρατορίες όπως η Βυζαντινή τον 6ο και τον 12ο αιώνα από τον αόρατο εχθρό που σκότωνε τους πάντες.Γεγονότα που σε μας φαίνονται ανεξήγητα όπως η παρακμή μεγάλων αυτοκρατοριών όπως η Βυζαντινή,η Ινδική και η Κινεζική,αλλά και η εξαφάνιση άλλων ανθρώπινων ειδών και πολιτισμών εκτός του Homo Sapiens,όπως είναι ο άνθρωπος του Neadertal ή τα Hobbit, ή το άλλο ανθρώπινο είδος που ίχνη του έχουν ήδη βρεθεί παντού,αλλά δεν έχει ακόμα όνομα,θα μπορούσαν να εξηγηθούν πολύ απλά με τη δράση των ιών.Κι ενώ υπάρχει αυτή η πολύτιμη γνώση ή ακόμα υπήρχε και περισσότερη,αλλά χάθηκε στην πυρπόληση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από τους χριστιανοταλιμπάν της εποχής,ποτέ δεν κάθονται οι ειδικοί να μελετήσουν τις εξιστορήσεις αυτών των επιδημιών.Σήμερα υπάρχει εδραιωμένη η πεποίθηση μέσα από ευρήματα,ότι οι λαοί και οι πολιτισμοί της σημερινής Λατινικής Αμερικής δεν εξαφανίστηκαν από πολέμους με τους καλύτερα οπλισμένους Ευρωπαίους,αλλά κυρίως από μολύνσεις από ιούς που έφεραν μαζί τους οι άποικοι και που δε γνώριζαν οι ντόπιοι.
    Όταν έχουμε σήμερα τέτοια στοιχεία γιά το παρελθόν,μπορούμε να σχηματίσουμε ισχυρή πεποίθηση ότι αυτοί οι μικροοργανισμοί που κατοίκησαν τον πλανήτη μας δισεκατομμύρια έτη πριν από εμάς,έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται,αλλάζοντας και ΕΚΕΙΝΟΙ να πετυχαίνουν τη μείωση του γήινου πληθυσμού. Τουλάχιστο μέχρι το 19ο αιώνα.Μήπως οι θεωρίες του Μάλθους απεικόνιζαν αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή συνέβαινε σε κανονικές συνθήκες χωρίς την επίδραση των ιών;Μήπως οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν τελικά από τη δράση των ιών;Μήπως η θεία πρόνοια,όταν ανατρέπεται η ισορροπία του οποιουδήποτε ζωικού είδους με το περιβάλλον,καλή ώρα όπως σήμερα,βάζει μπροστά το μηχανισμό των ιών να μειώσουν τον πληθυσμό και να επανέλθει αυτή η ισορροπία;

  4. Είπε ο Μορφου ότι δεν υπάρχει κορωναιός; Είναι ο δρ. Ιωαννιδης και ο Dr. Bhakdi συνομωσιολογοι;

Leave a Response