ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ – Η “ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ” ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ “ΚΑΛΗ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗ” ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Κοινοποίηση:
galazia_patrida

Ολοκληρώθηκε η περίοδος διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας και εγκρίθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ονομάζεται «Ο αιώνας της Τουρκίας» στο οποίο «Η Γαλάζια Πατρίδα» εντάσσεται και θα περιλαμβάνεται στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας.

Ειδικότερα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπει ότι στο μάθημα της Γεωγραφίας, στην 9η τάξη, θα τονίζεται η σημασία των χαρακτηριστικών τοποθεσίας της Τουρκίας, θα συζητιούνται επίσης χάρτες που σχετίζονται με τη “Γαλάζια Πατρίδα” και την “Πατρίδα των Αιθέρων”.

Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου, σε αυτή τη διαδικασία «η αξία του πατριωτισμού να τονίζεται με τη συμπερίληψη του δικαιολογημένου αγώνα της Τουρκίας ενάντια σε αιτήματα που αγνοούν τα νομικά και γεωγραφικά δικαιώματά της στη Θάλασσα των Νησιών (σ.σ. Αιγαίο) και την Ανατολική Μεσόγειο. Να αναφέρεται η σημασία της Κύπρου για την Τουρκία και τον τουρκικό κόσμο».

Σε ό,τι αφορά τη 10η τάξη, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπει ότι «θα πρέπει να εξηγούνται η “Γαλάζια Πατρίδα” (Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειος, Θάλασσα των Νησιών (σ.σ. Αιγαίο), Θάλασσα του Μαρμαρά}, οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, τα δικαιώματά της στα διεθνή ύδατα σήμερα και στο μέλλον.

Επίσης μπορεί να διερευνηθεί το έργο ύδρευσης με την “ΤΔΒΚ”. Οι πληροφορίες που συλλέγονται, οργανώνονται και αναλύονται. Αυτές οι πληροφορίες εξετάζονται στον χάρτη».

Στο ίδιο πλαίσιο, το πρόγραμμα του τουρκικού υπουργείου Παιδείας προβλέπει, επίσης, για τη 10η και 11η τάξη ότι θα πρέπει «να τονίζονται οι ιστορικοί δεσμοί και οι κοινωνικοπολιτισμικές σχέσεις της Τουρκίας με τα τουρκικά κράτη στο Τουρκεστάν και την ΤΔΒΚ. Σε αυτή τη διαδικασία, μπορούν να πραγματοποιηθούν εικονικά ταξίδια στις χώρες που εμπίπτουν στο πεδίο της καρδιάς και της διάδοσης του τουρκικού πολιτισμού. Με βάση τα ευρήματα που προέκυψαν, μπορούν να δημιουργηθούν ταξιδιωτικά/προωθητικά άρθρα και παρουσιάσεις που καλύπτουν αυτούς τους τομείς».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

 1. που πας ρε ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ νταη της γειτονιας, που κανεις καλυψεις, ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΤΟΧΕΣ.ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ, κατεχεις εδαφη της ΚΥΠΡΟΥ με τον ψευδοπολεμο της ΝΤΡΟΠΗΣ του 1974, εδαφη της Συριας του ΙΡΑΚ.ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ θα φας τα μουτρα σου .προσεχε ΘΑ ΣΕ ΡΙΞΟΥΝ στα ταρταρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ oι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ που σημερα σου κανουν πλατες για να κατακρεουργεις τους λαους της περιοχης.

 2. δεν θα προλαβουν να κανουν τιποτε.
  η νεα ταξη πραγματων ειναι εδω.
  15 λεπτα απο το σπιτι τους ολοι. με τσιπακια και απολυτο ελεγχο.
  τα ξερει καλα αυτα ο κουλης.
  του τα λεει ο χαραρι.
  τερμα ολα.
  η γη οπως την ξεραμε τελειωσε.
  τερμα τα κρατη.εκει το πανε.πλανητης φυλακη.

 3. Τα δικά μας σχολεία βγαζουν ανθέλληνες και τα δικά τους εθνικιστές του κερατά. Εμείς αφοπλιζόμαστε κι αυτοι εξοπλίζονται σαν αστακοί. Εμείς γεμίζουμε Μουσουλμάνους κι αυτοι διώχνουν τους Χριστιανούς. Τι να πω, ας ανοίξουν τα μάτια τους οι ηλίθιοι Έλληνες και ας δούνε τι γίνεται, πριν είναι αργα. Αν δεν είναι ήδη δηλαδή.

 4. Τους παραδέχομαι τους Μογγόλους.Βρισκουν και τα κάνουν.Με σιδερένια γροθιά θα καταφέρουν στο τέλος το σκοπό τους.

 5. Είναι δυνατόν. Εντάσουν στο εκπαιδευτικό σύστημα τους ότι όλα ελληνικά νησιά ανατολικού Αιγαίου είναι τουρκικά και το υπεξ κοιμάται;
  Που θαπρεπε ναχει γίνει χαλασμός κυρίου;
  Ε καπου όπα δηλ

 6. Σε 10-15 χρόνια η πλύση εγκεφάλου θα τους έχει μετατρέψει σε γενίτσαρους
  Αυτό κάνουν. Στρώνουν το χαλί για επόμενες γενιές.

  1. Και ο πρωθυπουργός το ίδιο κάνει.
   Ειπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
   ΘΑ ΠΑΤΑΞΩ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΘΝΙΚΟ.
   ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ?
   .
   ΘΈΛΟΥΜΕ 50 ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.
   ΚΑΙ 1000 ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΠΛΕΥΡΗ
   ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ , Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.

Leave a Response