Δύσκολο το 2024 και για τις τράπεζες της Γερμανίας – Απειλεί η «φούσκα» των ακινήτων

Κοινοποίηση:
e2eb8238b4199a44a329fddd24bf5240_XL

Δύσκολο θα είναι το 2024 για τις γερμανικές τράπεζες, με την κρίση στα ακίνητα να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή.
Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής των χρηματοπιστωτικών αγορών της Γερμανίας δήλωσε ότι το 2024 θα είναι λιγότερο ρόδινο για τα κέρδη των τραπεζών από ό,τι το 2023, όταν επωφελήθηκαν από τα υψηλότερα επιτόκια, και ότι τα εμπορικά ακίνητα αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτή τη στιγμή.
Ο πρόεδρος της BaFin Mark Branson, μιλώντας σε podcast με την Finanz-Szene που μεταδόθηκε την Τρίτη, δήλωσε ότι το 2023 ήταν ιδιαίτερα καλό για την κερδοφορία, αλλά το 2024 θα είναι “πιο δύσκολο”.
Τα υψηλότερα επιτόκια και το εισόδημα που δημιουργούν ήταν ευλογία για τις τράπεζες το 2023, δήλωσε ο Branson στη συνέντευξη.
“Ωστόσο, πολλά κόστη στα βιβλία δανείων έρχονται με χρονική υστέρηση και αυτό θα το δούμε το 2024 και τα επόμενα χρόνια”, ανέφερε.

Απειλή τα ακίνητα

Ο Branson δήλωσε ότι ο τομέας των εμπορικών ακινήτων, ο οποίος υποφέρει από την απότομη αύξηση των επιτοκίων, τις αφερεγγυότητες και την απότομη επιβράδυνση των συναλλαγών, ήταν ο “κίνδυνος Νο 1” κατά την άποψη της ρυθμιστικής αρχής.
“Πολλοί το παράκαναν σε περιόδους εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήρθε η αναγκαία διόρθωση”, δήλωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αχ! Και να ξερατε! Τις βρωμοδουλειες, των Τραπεζων τους! Π.χ. Deutsche Bank (Ακερμαν).The Nazi Dictatorship and the Deutsche Bank!
    Ενας απο τους ιδιοκτητες; Η BlackRock! Αφηστε, τα προστιμα! Βροχη!
    Και συνεχιζει, ακαθεκτη! Κι’ ομως! Αυτα τα ελεεινα τομαρια, μας κουνουσαν και εξακολουθουν να μας κουνουν το δαχτυλο!

    Υ.γ. Αντε μην πω, που να το βαλουν!

Comments are closed.