Δωρεάν μόνο ο αέρας που αναπνέουμε! Χρεώνουν αλλαγή PIN, ανανέωση καρτών και… ερώτηση υπολοίπου οι τράπεζες

Κοινοποίηση:
1

Το «δωρεάν»… πέθανε για τις τράπεζες. Μετά τις αναλήψεις μέσω ΔΙΑΣ, έρχονται χρεώσεις για τα… πάντα. 15 έως 20 λεπτά κοστίζει η… ερώτηση υπολοίπου. Έως έξι ευρώ η ανανέωση χρεωστικής κάρτας και 3 ευρώ η αλλαγή PIN. Κοστίζει ακόμη και η πληρωμή της πιστωτικής!

Μόνο τον… αέρα που αναπνέουμε δεν θα χρεώνουν σε λίγο καιρό οι τράπεζες. Γιατί για σχεδόν όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες, όπως η έκδοση και αλλαγή PIN ή η ανανέωση μιας κάρτας, χρεώνονται.

Με στόχο αφενός να βελτιώσουν τα κέρδη τους και αφετέρου να αναγκάσουν τους πελάτες τους να στραφούν περισσότερο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι τράπεζες επιβάλλουν πλήθος χρεώσεων.

Προμήθειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, εισπράττονται πλέον όχι μόνο για συνηθισμένες τραπεζικές συναλλαγές, όπως εμβάσματα αλλά και για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα οι τράπεζες παρείχαν δωρεάν. Όπως για παράδειγμα η επανέκδοση ή η ανανέωση μιας χρεωστικής κάρτας, η έκδοση νέου PIN (στις περιπτώσεις που ο κάτοχος το έχει ξεχάσει) ή ακόμη και η ενημέρωση κίνησης του λογαριασμού στην περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει εκτύπωση μέσω ΑΤΜ!

Υπενθυμίζεται πως από τον Ιούλιο, ισχύουν νέες χρεώσεις όταν κάποιος «σηκώσει» λεφτά από τον λογαριασμό του αλλά από ΑΤΜ άλλης τράπεζες (μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ).

Από τις αρχές του μήνα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Εθνική Τράπεζα επιβαρύνει με 0,20 ευρώ την ερώτηση για το υπόλοιπο του λογαριασμού όταν αυτή γίνεται μέσω ΑΤΜ άλλης τράπεζας (εντός της ευρωζώνης). Όταν η ερώτηση για τις τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού γίνεται από δικό της ΑΤΜ, κοστίζει 0,15 ευρώ!

Στη Eurobank, αν κάποιος ζητήσει να εκδοθεί νέο PIN για την κάρτα του, θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ. Προμήθεια 5 ή 6 ευρώ δίνεται για ανανέωση χρεωστικής κάρτας (συνήθως μετά από πέντε χρόνια) αλλά και σε περίπτωση ανανέωσης αν κάποιος τη χάσει ή του την κλέψουν!

Η επιβάρυνση αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες, ενώ ορισμένες τράπεζες, όπως η Πειραιώς, επιβάλλουν συνδρομή και σε έκδοση συγκεκριμένων καρτών με ειδικά προνόμια.

Σε ό,τι αφορά στις πιστωτικές κάρτες, πλέον ζητείται από τους πελάτες των τραπεζών συνδρομή, ενώ παλιότερα ήταν δωρεάν. Το κόστος είναι στα 25 έως 30 ευρώ για κάρτες MasterCard ή Visa. Για τις πιστωτικές, υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις όπως η δωρεάν συνδρομή για 6 μήνες ή ένα χρόνο. Η ετήσια συνδρομή στις κάρτες περιορίζεται στα 15-20 ευρώ για κάθε πρόσθετη κάρτα, πρακτική που έχει υιοθετηθεί σχεδόν από όλες τις τράπεζες, ενώ για τις αναβαθμισμένες κάρτες Platinum ή Gold η συνδρομή είναι πολλαπλάσια αφού συνοδεύεται με πρόσθετα προνόμια.

Και το να πληρώσει κανείς τη δόση της πιστωτικής του, κι αυτό χρεώνεται. Στην Alpha Bank, η πληρωμή πιστωτικών καρτών μέσω του καταστήματος, χρεώνεται 3 ευρώ για κάθε συναλλαγή αν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και με 5 ευρώ εάν η πληρωμή γίνει με καταβολή μετρητών!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

 1. η eurobank δεν δινει απο το ταμειο λιγοτερα απο 400 ευρω με αλλα λογια αντισυνταγματικα ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τον καταθετη να εχει καρτα και δεν κουνιεται φυλλο απο αντιδραση.

 2. το μηχάνημα καίει ρεύμα και η τράπεζα πρέπει να δώσει τα 400 ευρώ το μήνα στους μετανάστες.

 3. οι πραγματικοί ένοχοι είναι αυτά τα γίδια, κατσαπλιάδες που πήγαιναν και δανείζονταν ακόμη και για διακοπές…αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί…ο βλαχάκος που ξαφνικά ήθελε playroom και ακόμη βρωμούσε το στόμα του…2 εκατομ μαλάκες χρεωμένοι…εξαιρώ εκείνους που δανείστηκαν για λόγους υγείας.κάντε μια αυτοκριτική πρόβατα

 4. κι επειδή όλοι δεν είναι μαλάκες… 32% ξαναψήφισαν αλέξης για να καταργήσει τα μνημόνια με 1 νόμο κι 1 άρθρο, για να μη μας κόψει φόρους, για να μη μας δώσει 5 ευρώ αύξηση στις συντάξεις, Ή μήπως για να φέρει κι άλλα λαθροόρκ και να πουλήσει εκτός από την Μακεδονία και θρακη και αιγαίο;

 5. Αφού ο Κούλης το είχε πει εδώ και δύο χρόνια πως τέλος το χάρτινο χρήμα, μόνο πλαστικό. Γιατί τον ψηφίσατε ρε μαλάκες; Για να σας κόψει φόρους; Για να σας δώσει 5 ευρώ αύξηση στις συντάξεις; Ή μήπως για να διώξει τα λαθροόρκ και να πάρει πίσω την Μακεδονία; Α ρε μαλάκες…

  1. κι επειδή όλοι δεν είναι μαλάκες… 32% ξαναψήφισαν αλέξης για να καταργήσει τα μνημόνια με 1 νόμο κι 1 άρθρο, για να μη μας κόψει φόρους, για να μη μας δώσει 5 ευρώ αύξηση στις συντάξεις, Ή μήπως για να φέρει κι άλλα λαθροόρκ και να πουλήσει εκτός από την Μακεδονία και θρακη και αιγαίο;

 6. Καλά σας κάνουν αφού κάθεστε αμέριμνοι και τους κοιτάτε. Δέχεστε ότι σας σερβίρουν χωρίς να ανοίξει μύτη. Η κατάντια μεγάλη. Και το χειρότερο είναι ότι ο κατήφορος βρίσκεται ακόμη στην αρχή του.!

  Μην αναλώνεται την ενέργεια σας με υβριστικά σχόλια όταν κάτι δεν σας ταιριάζει. Αναρωτηθείτε απλά, μήπως έχω δίκιο, έστω και κατ´ ελάχιστο ..

 7. Και σε υποχρεώνουν να έχεις χρεωστική κάρτα Αφού τα βιβλιάρια καταθέσεων τα έχουν καταργήσει (αν ήθελες να παρεις μετρητά από το ταμείο.).Αυτό ισχύει τουλάχιστον στην άλφα και σε υποχρεώνουν να την πληρώσεις,από την στιγμή όμως που δεν μπορείς να αποφασίσεις εσύ αν θέλεις η όχι την κάρτα αλλα στην επιβαλλουν,είναι παράνομο να σε χρεώνουν για την έκδοση της και φυσικά δεν μπαίνουν στον κόπο να σου πουν ότι η έκδοση κάρτας η η ανανέωση της χρεώνεται στον λογαριασμό σου

 8. Και δεν βρέθηκε ακόμα ένας πρωθυπουργός να τους γ@μησει τη μάνα που τους γένναγε. Μπήκαμε στο μνημόνιο από τις κωλοτράπεζες που τις ανακεφαλαιοποιήσαμε χωρίς να ερωτηθούμε τόσες φορές. Πήραν τα σπίτια του κοσμάκη με τα ληστρικά πανωτόκια κι ακόμα στο απυρόβλητο. Διώχνουν με εθελούσιες τα τσιράκια τους δίνοντάς τους τουλάχιστον 100 χιλιάδες στον καθένα, κάνοντας αυτοί οικονομία αφού μετακυλούν αυτά τα έξοδα σε εμάς. Διαχειρίζονται τα χρήματα του μισθού μας και με τις κρατήσεις τους μας επιστρέφουν ότι θέλουν. Τέλος, οι τραπεζίτες πρέπει να μπουν φυλακή ισόβια. Όλοι τους

  1. όχι φυλακή.μπαμ και κάτω.απλά πράγματα.Με 0,35€ καθαρίζεις

Comments are closed.