Δυστυχώς! «Ο δρόμος για τις διεκδικήσεις μέσω δικαστηρίου των υγειονομικών σε αναστολή δεν είναι εύκολος»

Κοινοποίηση:
εμβολιο

Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών όσον αφορά τη μερική αναστολή διοικητικού προστίμου που επεβλήθη σε γιατρό καθώς δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19, για λόγους οικονομικής ένδειας, μίλησε στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τον Κώστα Τουτσίδη ο κ. Σωτήρης Γκεκόπουλος, συνταξιούχος δικηγόρος.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη «να μη δημιουργηθεί στον κόσμο πεπλανημένη εντύπωση ότι ανοίγει ένας εύκολος δρόμος».

«Θα σας εξηγήσω γιατί. Η απόφαση αυτή λέει ότι, όσο αφορά την ακύρωση του νόμου 4820, αυτού του τραγελαφικού νόμου, ο οποίος αποτελεί ένα έκτρωμα νομικό, το οποίο έχει ισοπεδώσει κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικότητας, αυτός ο 4820, το άρθρο 206, δεν αναιρείται με την απόφαση αυτή. Και δεν αναιρείται διότι λέει ότι το ΣτΕ με τις αποφάσεις που έβγαλε από τον Οκτώβριο, με τις προσφυγές της ΕΜΑΚ, της ΠΟΕΔΗΝ κτλ, έχει κατά κάποιο τρόπο, ως ολομέλεια, δεσμεύσει, όλα τα κατώτερα δικαστήρια στο να ασχοληθούν, αλλά και να αναιρέσουν τη συνταγματικότητα αυτού του νόμου και των σχετικών διατάξεων. Οπότε το δικαστήριο ξεκαθαρίζει ότι δεν αναιρεί τον νόμο 4820, που για μένα είναι καθαρά αντισυνταγματικός και μη νόμιμος. Παράνομος», σημείωσε ο κ. Γκεκόπουλος.

«Μπορεί να κάνουν πολλοί τέτοια αίτηση πολλοί οι οποίοι επικαλούνται τη δυσκολία, αλλά ο δικαστής έχει το δικαίωμα να επιλέξει τις επείγουσες περιπτώσεις, για να δώσει αυτό το ποσοστό», ανέφερε. «Εγώ είμαι αντίθετος με αυτό. Εγώ πιστεύω ότι, κανονικά, πρέπει να υπάρχει και η αναδρομικότητα. Σημασία έχει ότι το 50% από εδώ και μετά είναι δεδομένο. Αλλά μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι, 11 μήνες μέχρι τώρα δανειζόντουσαν χρήματα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αυτά τα χρήματα πρέπει κάποια στιγμή να τα πληρώσουν», υπογράμμισε.

«Και για να περιμένουν το πότε θα γίνει το δικαστήριο, σας λέω μόνο το εξής, για να μην ελπίζουν, αλλά δεν θέλω και να τους απογοητεύσω. Το δικαστήριο το διοικητικό που θα οριστεί του χρόνου, αν κάνει το δημόσιο έφεση, που έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έφεση, και κυρίως οι διοικητές. Οι διοικητές έχουν πρωτογενή ευθύνη» είπε.

Ακούστε εδώ:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Η δικαστική απόφαση δεν ήταν θετική. Εξειδικεύτηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση, άρα δεν καλύπτει κανέναν άλλο. Μόνο πολιτική λύση.

Comments are closed.