Δρ. Φαρσαλινός: «Μας λένε πόσο καλό θα κάνει το πιστοποιητικό στον τουρισμό αλλά δεν μας λένε το ποιος θα έρθει»

Κοινοποίηση:
konstantinos-farsalinos

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση έδωσε ο ιατρός κι ερευνητής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Ο κ. Φαρσαλινός μίλησε για την πρόταση του Κ.Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα λειτουργεί ουσιαστικά ως «εισιτήριο» για τους ταξιδιώτες, για το παρατεταμένο lockdown που το μόνο που καταφέρνουν είναι η διάλυση της χώρας αλλά και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

«Αν έχουν κάποιοι πληροφόρηση ότι το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση και ότι είμαστε σίγουροι πως θα εξαφανίσουμε τον ιο με το εμβόλιο και το εμπόδιο θα είναι αυτοί οι οποίοι δεν θα εμβολιαστούν καλό είναι να ενημερώσουν και εμάς. Υπάρχει και το εξής παράδοξο. Ένα αποτελεσματικό εμβόλιο το οποίο ταυτόχρονα δεν αποκλείει την πιθανότητα ο εμβολιασμένος να γίνει φορέας του ιού και να το μεταδίδει εκείνος, τελικά ο κίνδυνος είναι για τον εμβολιασμένο ο οποίος είναι προστατευμένος από τη νόσο και τον μεταδίδει ή για τον μη εμβολιασμένο ο οποίος μπορεί να προσβληθεί».
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, αναρωτήθηκε επίσης ποια θα είναι η χώρα που μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

«Μας λένε πόσο καλό θα κάνει το πιστοποιητικό στον τουρισμό. Ποιος θα έρθει. Οι μόνοι που μπορεί να έχουν πιστοποιητικό θα είναι οι κάτοικοι του Ισραήλ» είπε όπως είπε δημιουργείται πρόβλημα και σε αυτούς που επιθυμούν αλλά δεν μπορέσουν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τον ερευνητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας των Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής και Πατρών πρόκειται για μια μεγάλη συζήτηση από νομικής και βιοηθικής πλευράς ως προς τις διακρίσεις που δημιουργεί.

«Πέρα από βιοηθικά υπάρχουν ακόμη και ζητήματα νομιμότητας, ζητήματα που αντιβαίνουν της λογικής. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτά εμμέσως αποτελούν ζητήματα που άπτονται κοινωνικού στιγματισμού και προτροπής προς συμπεριφορές μίσους. Τέτοιες δηλώσεις θα δημιουργήσουν φαινόμενα κοινωνικής αντιπαλότητας μεταξύ των εμβολιασμένων και μη» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν μιλάμε για τιμωρία του νοσούντα, μιλάμε για τιμωρία, κοινωνικό αποκλεισμό και στιγματισμό του ενδεχόμενου να νοσήσει κάποιος. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Pfizer δήλωσε δημόσια ότι δεν ξέρουμε αν το εμβόλιο προστατεύει  από το να είναι φορέας κάποιος και να μεταδίδει τον ιο. Δηλαδή όταν είναι προστατευμένος ο εμβολιασμένος γιατί να αποτελεί κίνδυνο ο ανεμβολίαστος. Το ανάποδο συμβαίνει».

Αναφερόμενος στο παρατεταμένο Lockdown ο κ. Φαρσαλινός επεσήμανε με έμφαση ότι αυτό που κάνουν είναι να διαλύουν τη χώρα για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

 1. Στην Κοζάνη που την έχουν καταστρέψει με το τόσο σκληρο lock 🔐 down διάρκειας κάτι χοντρό παίζεται με το λιγνίτη. Εσείς πρέπει να το βρείτε ως δαιμόνιοι ρεπόρτερ

 2. Για το τουρισμο ξέχασα να γράψω ότι χεστηκανε. Δε τους ενδιαφέρει η ανάκαμψη του τουρισμού ως “πρωτογενή” τομέα της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά η εξυπηρέτηση των φαρμακευτικών και η διατήρηση του ρόλου τους ως υπάκουα παιδάκια της παγκόσμιας δικτατορικης κυβέρνησης του Μπάιντεν του Σόρος και του GATES.

  1. Ναι ρε και σόρος και γκειτς και όλα. Μαλιστα, εγω θα έβαζα και τους εξωγήινους ενω πρέπει να σου πω οτι έχω (κατ’αποκλειστικότητα για την Ελλάδα) και επικοινωνία απευθείας με άλλους πλανήτες και θα ήθελα να επιβεβαιώσω τα όσα γράφεις ως αληθή. Φαίνεσαι μορφωμένος και θέλω να με ψηφίσεις. Όσο για τον ιο μη φοβάσαι έχω αλοιφή καλή, καλύτερη απο του βελόπουλου

 3. Διαφωνώ. Πιέζουν τη χώρα για να διαλύσουν την οικονομία. Οι θάνατοι τις αντίστοιχες περιόδους των προηγούμενων ετών ειναι βασει της στατιστικής υπηρεσίας πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Αρα αυτά περί πιέσεως συστήματος υγείας είναι τεχνητά και δημιουργούν ψεύτικα κρούσματα μόνο για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να του μπήξουν τη βελόνα.
  Όσο για τη προστασία του εμβολιασμένου ή του μη εμβολιασμένου ,όλα είναι ένα αντιεπιστημονικο θέατρο του παραλόγου που ουδείς λογικός και σόφρων άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας δε μπορεί να αποδεχτεί.
  Αυτός ο παραλογισμός γίνεται εν γνώσει τους
  για να παραπλανήσουν τους αμόρφωτους ή τους μη έχοντες γνώση να πάνε να κάνουν το εμβόλιο.

  1. Λες οτι είναι αντιεπιστημονικό, αλλά δε φαίνεσαι να είσαι βιολόγος ή γιατρός ωστε να έχεις το δικαίωμα να κρίνεις. Τι σε κάνει να αισθάνεσαι οτι ξέρεις τι λες;

Leave a Response