Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: «Εάν του επιβληθούν ισόβια θα είναι έξω σε 20 χρόνια» – Τι απαντά δικηγόρος για τον 37χρονο

Κοινοποίηση:
RGERGER

Τον δρόμο για τη φυλακή έχει πάρει ο 37χρονος δολοφόνος της Βασιλικής, ο οποίος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια με ποιον τρόπο την έπεισε να τον ακολουθήσει και προσπάθησε να τη βιάσει.

Ο 37χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό 14χρονης, είχε καταδικαστεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος και τώρα σκότωσε την 11χρονη Βασιλική, που επιχείρησε να τη βιάσει.

Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος, Σπύρος Δημητρίου, ανέφερε για τις ποινές: «Προφανώς είχε χορηγηθεί αναστολή με όρους. Οι επαπειλούμενες ποινές ελέγχονται από κανονισμούς της ΕΕ. Ο κανονισμός είναι ένα νομικό προϊόν που καθορίζει τις ανώτατες ποινές. Έχουμε εξαντλήσει τα όρια των ποινών που επιτρέπει η ΕΕ. Δεν θέλω να πιστέψω πως ο Άρειος Πάγος κινήθηκε τώρα λόγω της δημοσιότητας.

Υπάρχουν κάποια αδικήματα που δεν επιτρέπεται η αναστολή, και πλέον έχει ενταχθεί και αυτό το αδιανόητο κακούργημα. Εάν του επιβληθούν ισόβια, το πιθανό είναι να είναι έξω σε 20 χρόνια. Έχουμε το σύστημα της επανόρθωσης στον δυτικό κόσμο, και δίνονται ευκαιρίες. Όταν εκτίσει μέρος της ποινής θα εξεταστεί αν πληροί τις προϋποθέσεις μεταμέλειας».

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, από την πλευρά του, είπε: «Αυτός εάν το παίξει καλό παιδάκι στη φυλακή, θα είναι έξω. Εάν παίρναμε το πλαίσιο των 20 χρόνων και το κάνουμε 35 χρόνια, δεν είχε πρόβλημα η ΕΕ. Θα πρέπει να αλλάξουμε το όριο των 20 ετών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: