Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ολοκληρώνεται η δίκη με την εισαγγελική πρόταση

Κοινοποίηση:
,ξ

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται σήμερα να ολοκληρωθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β’ νεκροταφείο της Αθήνας με 14 μαχαιριές.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με την εισαγγελική πρόταση και στη συνέχεια εντός της ημέρας, πιθανότατα, θα εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο Μανώλης Σοροπιδης είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ενώ τότε η Εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για την πράξη του.

Ο δεύτερος βαθμός

Η πρώτη συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2022 με την ακροαματική διαδικασία να εκτυλίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, εξετάζοντας όλους τους μάρτυρες που κλήθηκαν για την υπόθεση.

Μεγάλος απών ωστόσο από τη δίκη ήταν ο κατηγορούμενος ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παρίσταται στη διαδικασία.

Οι καταθέσεις των γονιών και των αδελφών της 32χρονου εφοριακού συγκλόνισαν το ακροατήριο. Σε κάθε περίπτωση, οι συγγενείς της Δώρας ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι ενδεχομένως η δολοφονία τους να σχετίζεται με το χώρο εργασίας της, κάτι ωστόσο που δεν έχει προκύψει από τις δικαστικές έρευνες που έχουν διενεργηθεί για την υπόθεση.

«Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!» υποστήριξε ο πατέρας της 32χρονου εφοριακού στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι η κόρη του δολοφονήθηκε επειδή έχει στα χέρια της υποθέσεις της λίστας Λανγκαρντ.

Και η μητέρα της 32χρονης υποστήριξε πως ήταν φοβισμένη η κόρη της το τελευταίο διάστημα και ήθελε να φύγει από το τμήμα ελέγχου στη ΔΟΥ Πειραιά.

«Δεν πιστεύω πως έγινε για να της πάρει τα πέντε ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;» ανέφερε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη στο δικαστήριο.

Από την πλευρά της, η αδελφή της Δώρας Ζέμπερη ζήτησε να συνεχιστούν οι έρευνες για τη δολοφονία της ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του αδελφού της, που εργαζόταν μαζί της στην εφορία. «Εγώ αυτό δεν το βλέπω ληστεία, το βλέπω δολοφονία. Τη χτύπησε πισώπλατα ενώ έφευγε. Αυτό πως το βλέπετε; Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος, βρέθηκε 100 μέτρα παρακάτω. Μόνος του τι έκανε, αλλά δε νομίζω ότι το έκανε για 25 ευρώ. Η εμφάνιση της Δώρας δεν προϊδεάζει για πολλά χρήματα. Μέσα στο νεκροταφείο υπήρχαν πιο εύκολοι στόχοι, όπως γιαγιάδες που μπορεί να έχουν ένα χρυσαφικό ή μια σύνταξη» τόνισε ο αδελφός της 32χρονης εφοριακού.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος επεσήμανε ότι τα χτυπήματα που είχε η Δώρα Ζέμπερη ήταν συγκεντρωμένα στο θώρακα και την καρδιά. «Το που τοποθετούνται τοπογραφικά τα χτυπήματα δείχνει ότι υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει. Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο» τόνισε ο κ. Μπουζιάνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: