«Διπλοπενιές»: Πού και πώς είναι σήμερα η πολυκατοικία που δούλευε εργάτης ο Δ.Παπαμιχαήλ στην ελληνική ταινία

Κοινοποίηση:
hqdefault

Οι «Διπλοπενιές» αποτελούν σίγουρα μια από τις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες που πρωταγωνίστησε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Πολλές ατάκες, γέλιο και συγκίνηση σε μια ταινία του 1966 που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού ακόμη και σήμερα. Όπως λέει και το τραγούδι, όταν ο Παπαμιχαήλ είναι στην οικοδομή βρίσκεται στον Πειραιά; Ποια είναι όμως η πολυκατοικία την οποία βλέπουμε στις σκηνές; Ακόμη και σήμερα, δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου και βρίσκεται κοντά στο λιμάνι.

«Διπλοπενιές»: Η υπόθεση της ελληνικής ταινίας

Ο Γρηγόρης (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι ένας νεαρός οικοδόμος ο οποίος αγαπάει πολύ το τραγούδι. Μια μέρα, λοιπόν, που ο ίδιος δουλεύει στην οικοδομή και ταυτόχρονα τραγουδάει, τυχαίνει να περνούν από εκεί ένας μαέστρος, ο Βαγγέλης, και δύο μπουζουξήδες.

Τον ακούνε, μαγεύονται απ’ την καθάρια φωνή του και του προτείνουν να γίνει μέλος της ορχήστρας τους. Έτσι, ο νιόπαντρος μεροκαματιάρης βρίσκεται και με μια δεύτερη δουλειά, στο νυχτερινό κέντρο του κυρ-Λευτέρη.

Στο κέντρο έρχεται βέβαια και η γυναίκα του η Μαρίνα (Αλίκη Βουγιουκλάκη), η οποία δεν αργεί να ανεβεί στην πίστα, να κάνει τα τσαλίμια της και να μαγέψει τους πάντες. Η επιτυχία της όμως έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωή του ζευγαριού, μιας και οι θαυμαστές της Μαρίνας, όπως και οι θαυμάστριες του Γρηγόρη τούς απομακρύνουν τον ένα απ’ τον άλλο.

Όμως, οι ζήλιες και οι καβγάδες, μετά από κάποια έξαρση, υποχωρούν και το ζευγάρι επανέρχεται στην ομαλή συμβίωση. Μια ταινία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία όταν βγήκε στους κινηματογράφους το 1966.

Πού και πώς είναι σήμερα η πολυκατοικία που δούλευε εργάτης ο Παπαμιχαήλ στις «Διπλοπενιές»

Η πολυκατοικία, λοιπόν, στην οποία εργάζεται ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ως εργάτης στις Διπλοπενιές βρίσκεται στην  Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά και σήμερα μοιάζει σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μπορείς να κάνεις μια νοητή βόλτα μέσω Google Maps και να περάσεις απ’ έξω με την πρώτη ευκαιρία. Σηκώνοντας το κεφάλι προς τους πάνω ορόφους, μπορεί να νομίζεις ότι θα δεις τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να τραγουδά τα Μάτια Βουρκωμένα.

3

Το γεγονός ότι πολλές σκηνές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου γυρίστηκαν σε εξωτερικούς χώρους και διάφορες περιοχές, μας δίνει αυτό το πλεονέκτημα. Όταν βρισκόμαστε εκεί, να ταξιδεύουμε νοητά πίσω στο χρόνο…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

    1. Σοβαρότατη και όμως, αν δεν σου αρέσει ας μην την διαβαζες

  1. Απο τα καγκελα και τα ρολα το καταλαβαινεις.

  2. Δεν φαίνεται για πολυκατοικία της δεκαετίας του ’60.

Comments are closed.