Δικηγόρος: Αν οι πολίτες δεχτούν τα 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό, ίσως να πρέπει να παραιτηθούν από άλλες απαιτήσεις

Κοινοποίηση:
attiki-odos-xionia-odigoi

Για τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι πολίτες από την Αττική Οδό ή την Περιφέρεια και τους δήμους μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η δικηγόρος Νανά Παπαδογεωργάκη.

Όπως σημείωσε η κυρία Παπαδογεωργάκη «οι πληγέντες πολίτες δικαιούνται πλήρη αποζημίωση και δικαίωση για την ηθική τους βλάβη, απλά θα πρέπει να το αποδείξουν».

«Το ποσό των 2.000 ευρώ είναι μια παροχή, αλλά ο κάθε πολίτης μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερη αποζημίωση αν υπέστη κάποια σωματική βλάβη ή κινδύνευσε» τόνισε και συμπλήρωσε πως υπήρχαν άνθρωποι που μπήκαν στην Αττική Οδό για να πάνε για χημειοθεραπεία ή ήταν νεφροπαθείς.

Πώς μπορεί να αποδείξει κάποιος πως ήταν συνεπιβάτης;
«Το θέμα είναι πόσο εύκολα μπορεί να αποδείξει κάποιος ότι ήταν συνεπιβάτης σε όχημα στην Αττική Οδό;» αναρωτήθηκε η Νανά Παπαδογεωργάκη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το κομμάτι είναι αρκετά δύσκολο. «Ο καθένας μπορεί να κάνει μια αγωγή και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, θα πρέπει να το αποδείξει κιόλας» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και επιτήδειοι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση.

«Υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να επιστρέψει να πάρει το αυτοκίνητό του, δεν μπορεί ψυχολογικά να το αντέξει μετά από αυτό που πέρασε» πρόσθεσε.

«Επειδή η δικαίωση στα ελληνικά δικαστήρια παίρνει χρόνο, θα πρέπει η Αττική Οδός να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων» ανέφερε η κυρία Παπαδογεωργάκη, υπογραμμίζοντας ότι αν δεχθούν να λάβουν τις 2.000 ευρώ, τότε πιθανόν να τους δωθεί κάποιο χαρτί να υπογράψουν που θα λέει ότι παραιτούνται από οποιαδήποτε άλλη απαίτηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Να σταματησει να σφυγομετραει την ταση του κοσμου η της αντιδρασεις η την θπομονη του !!! και να θυνηθει οτι η καρεκλα που εχει ειναι Δημοσια!!! Υπαρχει κανεις μας να της το θυμισει?!!

  2. Δηλαδή έχει κάποιος την εντύπωση ότι και άρνηση των 2.00 ευρώ να κάνει ο πολίτης, στην Ελλάδα του 2022 θα καταφέρει ποτέ να βγάλει άκρη? Να κάνω τι την αποζημίωση από το δικαστήριο 10 χρόνια μετά?

    1. Εκεί είναι το λάθος σου Μαρία, αγωγή κι αστην να τρέχειν να αυγατίζει για 10 χρόνια. Στα νομικά ΔΕΝ ισχύει το καλλιο πέντε κ στο χέρι.

  3. Και εγώ ρωτώ κατι Στέφανε αν τους έδινε 200 χιλιάρικα θα έκανε κανείς μήνυση?
    Όλοι έχουμε ανάγκη τα χρήματα να πάρουμε ψωμί να φάμε αλλά δεν πάμε έτσι μπροστά… χρειάζεται εθνικός ηγέτης να φτιάξει τη χώρα και τοτε θα έρθει και η ευημερία στο καθενα

Comments are closed.