Διεθνολόγος και βουλευτής: «Συζητάμε με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες»!

Κοινοποίηση:
nd

Μια δήλωση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha υποστήριξε πως η μοναδική διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία είναι οι θαλάσσιες ζώνες. Μάλιστα ο κ. Χατζηβασιλείου είναι διεθνολόγος στο επάγγελμα κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογήσει πιθανόν λάθος στην έκφραση, καθώς είναι δεδομένο πως γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ θαλάσσιων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

«Εμείς δεν φοβόμαστε τον διάλογο, το διεθνές δίκαιο μας δικαιώνει. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές, από εκεί που είχαμε μείνει, με ένα μόνο θέμα, θαλάσσιες ζώνες. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Γενικώς οι θαλάσσιες ζώνες λοιπόν στο τραπέζι με την Τουρκία, όπως ακριβώς επιθυμούσε η Τουρκία επί δεκαετίες. Σε αντίθεση με την εθνική μας γραμμή που ήταν πως η μόνη μας διαφορά για την οποία θα πάμε και στην Χάγη είναι η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και η αντιστοιχούσα θαλάσσια ζώνη. Όχι γενικώς οι θαλάσσιες ζώνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι και η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το Oruc Reis σταμάτησε τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για να γίνουν διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύσεις στις οποίες οι Τούρκοι πιστεύουν πως θα υπάρξει υποχώρηση από την ελληνική πλευρά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response