Διατροφή: 5 τροφές που είναι καλύτερα να αποφύγετε πριν τις 10 π.μ.

Κοινοποίηση:
ΤΡΟΦΕΣ

Η επιστήμη και το πρωινό είναι συχνά αντίθετα. Από τη μία πλευρά, η επιχείρηση τροφίμων απαιτεί το πρωινό να είναι το πιο σημαντικό δείπνο της ημέρας, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η παράλειψή του δεν έχει γενικά αρνητικά αποτελέσματα. Από την άλλη, ένα ποιοτικό, καλό πρωινό μπορεί να βελτιώσει την ιδιοσυγκρασία σας και να αποτρέψει την κατήφεια.

Βουτυρωμένο τοστ 

Αντίθετα με την άποψη των περισσότερων, το πρωινό δεν πρέπει να είναι πραγματικά μια γιορτή χωρίς λιπαρά. Το κόλπο είναι να βρεις το σωστό είδος λίπους για κατανάλωση το πρωί. Το επάλειμα περιέχει λίπος που σας ενθαρρύνει να μετρήσετε τα θρεπτικά συστατικά, ωστόσο περιέχει επίσης πολλά κορεσμένα λίπη που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην καρδιά σας καθώς και αύξηση βάρους. 

Αντίθετα: Απλώστε φιστικοβούτυρο πάνω από το τοστ σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα φιστίκια και το ανώτατο όριο με ξηρούς καρπούς μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε λιγότερο πρόθυμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεδομένου ότι αυξάνει τη δημιουργία του πεπτικού YY, μιας ορμόνης που ελέγχει την πείνα, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό πρωινό.

Μικρές νιφάδες και δημητριακά πρωινού

Τα δημητριακά πρωινού είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Αν και βιώσιμα, τα πιο συνηθισμένα δημητριακά πρωινού ένα τεράστιο ποσό ζάχαρης που περιέχει αργότερα μπορεί να γίνει λίπος στο στομάχι. Αυτή η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι μικρές νιφάδες συνδέονται με μεγαλύτερη χρήση θερμίδων, καθώς τα άτομα τείνουν να σερβίρουν λιγότερη βρώμη όταν οι νιφάδες είναι μεγαλύτερες.

Αντίθετα: Τρώτε χωρίς ζάχαρη βρώμη που περιέχει μια υγιή ποσότητα φυτικών ινών και σχεδόν καθόλου ζάχαρη. Η μείωση της πρόσληψης της ζάχαρης το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτή την κουραστική κλίση το μεσημέρι. Εάν τρώτε γυαλιστερό πάνω από νιφάδες ούτως ή άλλως, πάρτε ένα μαχαίρι στο να αγοράσετε μεγαλύτερες νιφάδες.

Τηγανίτες και βάφλες

Αν και είναι εύκολο να τα επιλέξετε όταν βιάζεστε, οι περισσότερες τηγανίτες, βάφλες και λιχουδιές περιέχουν εκλεπτυσμένα άμυλα. Αυτό δεν είναι ουσιαστικά απαίσιο, ανάλογα με τη διατροφή σας, ωστόσο οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περιέχουν επίσης ελάχιστες έως καθόλου φυτικές ίνες και πολλά τρανς λιπαρά που είναι επιβλαβή για την ευημερία σας.

Αντίθετα: Φτιάξτε τα στο σπίτι και επιλέξτε αλεύρι ολικής αλέσεως ή ελέγξτε τα υγιεινά μέτρα για τηγανίτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Μπορείτε επίσης να τα ουσιαστικά με κάποιο τοστ ολικής αλέσεως. 

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά & ζάχαρη

Το γιαούρτι χωρίς λιπαρά έχει γίνει μια ευρέως προσβάσιμη επιλογή για πρωινό. Το συγκλονιστικό είναι ότι συχνά περιέχει πολλά σάκχαρα για να προσθέσετε γεύση και λίγη πρωτεΐνη. Μελέτες έχουν επιπρόσθετα αποδείξει ότι το πλήρες γιαούρτι βοηθά πραγματικά στην απώλεια βάρους. Η χρήση πρωτεϊνών το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε λιγότερη οργή κατά τη διάρκεια της ημέρας, με την οποία είναι γεμάτη το γιαούρτι με πλήρη λιπαρά. 

Αντίθετα: Επιλέξτε ένα γιαούρτι με πλήρη λιπαρά χωρίς ζάχαρη.

Φυσικοί χυμοί φρούτων

Οι περισσότεροι χυμοί φυσικών προϊόντων περιέχουν τόση ζάχαρη με τη σόδα, συμφωνώντας με αυτή τη μελέτη, καθιστώντας μια από τις πιο τρομερές αποφάσεις για πρωινό ή την κατανάλωση γενικά. Επίσης, δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου φυτικές ίνες. Περιέργως, δεν είναι αυτός ο λόγος που είναι μια κακή υποκατάσταση πρωινού. Το να μην χρειάζεται να μασάτε μπορεί να σας κάνει να νιώθετε λιγότερο ικανοποιημένοι, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την ημέρα των διακοπών δαγκώνοντας, ιδανικά.

Αντίθετα: Καταναλώστε κανονικό βιολογικό προϊόν. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε το πλαίσιο που σχετίζεται με το στομάχι σας το πρωί και περισσότερα λιπαρά σε μεταγενέστερα δείπνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: