Διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το ΑΣΕΠ: «Κόπηκαν» οι μισοί διοικητές του ΕΣΥ!

Κοινοποίηση:
pseutogiatros

Την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση κι ενώ τα δημόσια νοσοκομεία στην πρωτεύουσα, αλλά και την επαρχία πλήττονται από βαθιά υποστελέχωση και τραγικές ελλείψεις, αποδεικνύεται πως οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία των μονάδων και βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, εγείροντας εύλογα ερωτήματα, σχετικά με τις ικανότητές τους.

Η διαδικασία, που πλέον είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσληψη ή μετακίνηση στις διοικητικές και υποδιοικητές θέσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες και ολοκληρώθηκε μέσω ΑΣΕΠ γραπτώς και ηλεκτρονικώς τον περασμένο Μάρτιο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πανωλεθρία, αφού τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίθεται πως προήγαγε την αριστεία, αλλά εν τέλει αποδεικνύεται ότι θεσμοθέτησε την ανικανότητα, αφού ένας στους δύο που κατέχουν διοικητική θέση σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, απέτυχε στις εξετάσεις αξιολόγησης για την επαναπρόσληψή του στην ίδια ή παραπλήσια θέση.

Υπενθυμίζεται πως στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ πήραν μέρος 1.034 υποψήφιοι, από τους συνολικά 1.277 που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής. Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση για την επιλογή διοικήσεων των ΥΠΕ (21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών) και των νοσοκομείων (152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών), όμως τελικά, για τους μισούς από τους υποψηφίους αποδείχθηκε καταστροφικός.

Αν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καίριες θέσεις, όπως είναι η διοίκηση των δημόσιων δομών υγείας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε μία αξιολόγηση, ποιός εγγυάται στους πολίτες πως θα καταφέρουν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις επί το έργον; Για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκονται προ των ευθυνών τους, σε ένα ζήτημα που αφορά όλους…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. διαγωνισμός matrix, άντε και σ’ ανώτερα ρε ΑΣΕΠ, με τρίλιζα!!!!!!

  2. τί εξετάσεις και καλά; μάτριξ έπαιξαν και κέρδισαν αυτοί που πέρασαν… της τσιχλόφουσκας ο ασεπ!!

  3. Στα matrix κόπηκαν ρε παιδί μου, όχι στα πραγματικά προσόντα…. εξετάσεις της πλάκας… ό,τι προσόντα κι όσες σπουδές κι αν έχεις, στα matrix κρίνεται η ΄΄τύχη σου΄΄.. αν κοπείς σ’αυτά, δεν πας παρακάτω…άντε και σ΄ανώτερα…με τρίλιζα…

  4. Ποιο ΑΣΕΠ και πρασινα αλογα! Αν εχεις μπαρμπα στη Κορωνη εμπαινε και γοητευε!
    Δουλευομαστε μου φαινεται !

Comments are closed.