Διακοπές; Έρχονται νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και κανένας ξεφτίλας πολιτικός δεν ασχολείται

Κοινοποίηση:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Από τις αρχές Ιουλίου, αναμένεται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, λόγω του ράλι που καταγράφουν τα ναυτιλιακά καύσιμα.

Για τον λόγο αυτόν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συμβουλεύουν τους μελλοντικούς επιβάτες να «κλειδώνουν» από τώρα την τιμή του εισιτηρίου για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον.

Φαίνεται ότι μπροστά στην καταιγίδα του αυξημένου ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζει όλος ο κλάδος των μεταφορών σε θάλασσα, στεριά και αέρα η άνοδος των ναύλων είναι μονόδρομος παρότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πτώσης της επιβατικής κίνησης. Μάλιστα, μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία ενημέρωσε ήδη τους πράκτορές της ότι από 1ης Ιουλίου προχωρά σε αύξηση των εισιτηρίων κατά 7%.

Από πέρυσι τον Ιούνιο, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο έως 40%, την ίδια στιγμή που οι τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων έχουν αυξηθεί μέχρι και 120%

Αλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες συνιστούν στους συνεργάτες τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να προτρέπουν τους πελάτες τους να κλείνουν και να παίρνουν τα εισιτήρια προκειμένου να «κλειδώνουν» τις τρέχουσες τιμές, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα έχουμε και νέες αυξήσεις τις επόμενες ημέρες.

Τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία των καυσίμων. Να σημειωθεί ότι χθες είχαμε και νέο ιστορικό υψηλό στα ναυτιλιακά καύσιμα χαμηλού θείου (VLSFO) για συμβατικά πλοία, στην περιοχή των 1.330 δολάρια ο τόνος και τύπου MGO που χρησιμοποιούν τα ταχύπλοα στα 1.430 δολάρια ο τόνος.

Το άλμα στις τιμές των καυσίμων και συνακόλουθα των εισιτηρίων φαίνεται πως έχει επηρεάσει την επιβατική κίνηση, που εμφανίζεται συγκρατημένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές προ πανδημίας, για την περίοδο αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων. Οι πληρότητες στα πλοία είναι αυτή την περίοδο στα επίπεδα του 50% και χαμηλότερα όταν τα προηγούμενα χρόνια προ της πανδημίας έφταναν την ίδια περίοδο στο 70%-80%.

Το αυξημένο μεταφορικό κόστος αλλά και η γενικότερη άνοδος του κόστους ζωής προφανώς επηρεάζει αρνητικά και τη διάθεση για ταξίδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Για 100 ναυτικα μιλια με πλοιο πρεπει να πληρωσω 90€ και για 3000 χιλ. με πτηση απο γερμανια 160€

  2. ΑΛΗΤΕΣ,ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    1. εγώ σου λεω ότι δε θα γίνει τίποτα. Το πολύ, πολύ ο γουλρομάτης να χάσει καμιά 40ρια έδρες…κλάι μάιν δηλαδή!

  3. ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 451€ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΗΓΑΝ 540€!!!
    ΦΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ……

Leave a Response