Διαβάστε Θουκυδίδη και ταπεινώστε την Τουρκία!

Κοινοποίηση:
111

Από τον Νίκο Τοπούζη


Στο στρατηγικό σύμπλεγμα Βαλκάνια – Αν.Μεσόγειος – Μ.Ανατολή, βλέπουμε τη Θουκυδίδεια εφαρμογή των συσχετισμών ισχύος σε πλήρη ανάπτυξη. Ο Νεοθωμανισμός έχοντας, μετά τις Πρέσπες, και τέταρτο προτεκτοράτο στα Βαλκάνια (Βοσνία, Κόσοβο, Αλβανία, Σκόπια) προσπαθεί να επιβάλλει τις αξιώσεις του στην Ελλάδα, με στόχο τη δορυφοριοποίηση της πατρίδας μας.

Το Στρατηγικό Βάθος του Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν αντίστροφο και μας ξεγέλασε όλους! Δεν ήταν να αποκτήσει ισχύ στην Ανατολή για να επεκταθεί δυναμικά στη Δύση, αλλά το αντίθετο. Η Έλλάδα, μετά την άριστη συνεργασία Τουρκίας – Γερμανίας – Ιταλίας, βρίσκεται στρατηγικά σχεδόν κυκλωμένη. Ο κ.Ερντογάν λοιπόν, με την ήπια υποταγή της Ελλάδος, θα αποκτήσει το απαραίτητο στρατηγικό βάθος για να επεκταθεί στον ζωτικό χώρο των Οθωμανών, στη Συρία και την άνω Μεσοποταμία.

Η Έλλάδα δυστυχώς δεν εκμεταλλεύεται τις άριστες σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί με Γαλλία – Ισραήλ – Αίγυπτο – ΗΑΕ – Σ.Αραβία. Αν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία χωρίς να έχουν δοθεί πρώτα ανταλλάγματα από πλευράς Άγκυρας, θα καταστούμε στα μάτια των στρατηγικών μας εταίρων αναξιόπιστοι συνομιλητές.
Πριν οποιαδήποτε επίσημη επαφή με την Άγκυρα πρέπει να:

1. Απαιτήσουμε συγνώμη από τον κ.Ερντογάν για τις δραστικές του επιθέσεις κατά της Ελλάδος και των συμμάχων
2. Παύση στήριξης της τρομοκρατικής οργάνωσης “Μουσουλμανική Αδελφότητα” από την Τουρκία
3. Επαναφορά της Αγίας Σοφίας στο καθεστώς UNESCO
4. Απόσυρση βαρέων όπλων από την Κύπρο.
Οτιδήποτε λιγότερο μοιάζει με γεωπολιτική αυτοχειρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Να διαβασει ποιος θουκυδιδη;;; Οι απογονοι του;;; Γιατι;;;; Το πληκτρολογιο δεν ταιζει θουκυ, η τηλεοπτια δεν ταιζει θουκυ, οι ρεαλιτη εκπομπες ταΐζουν σανο και οχι θουκυ…..κατα τα αλλα ολα καλα….και του χρονου στην ιδια συχνοτητα και μετρο κυματων……

Comments are closed.