Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές – Η «βαθμολογία» των υπουργών

Κοινοποίηση:
dimoskopisi1-630x390

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν με 22%, καταγράφει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο 30 Μαΐου.

Στην δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε από τις 22 μέχρι τις 27 Μαΐου για λογαριασμό των «Παραπολιτικών», η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 42%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,2%.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 3,6%, «Λευκό-Ακυρο» 0,8%, «Δεν θα ψηφίσω» 2,2%», Αναποφάσιστοι 10,5%, ενώ δεν απάντησαν 2,8%.

Στην δημοσκόπηση καταγράφεται και η πρόθεση της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με το 80,8% να διαφωνεί σε με μια τέτοια προοπτική.

Σαφής είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 54,1% έναντι 23,2% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μέτρηση της GPO ερευνά και τη δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης, καταγράφοντας τις θετικές και αρνητικές γνώμες των πολιτών στα πρόσωπά τους. Στην πρώτη θέση είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 58,5% και ακολουθούν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 55%, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 54,1%, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με 53,6% και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 53,5%.

Όσον αφορά τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, το 62,5% των πολιτών απαντά ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ ειδικά για τον τουρισμό και την εστίαση το θετικό ποσοστό ανέρχεται στο 68,8%.

Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν την προστασία των θέσεων εργασίας, το 52,5% τις κρίνει θετικά έναντι 43% που θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά δεν αναπληρώνουν στο βαθμό που θα έπρεπε τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Συνολικά τα εξαγγελθέντα μέτρα δημιούργησαν αισθήματα αισιοδοξίας στο 47,3% της κοινής γνώμης έναντι 40,4% που δηλώνουν την ανησυχία τους για τα όσα άκουσαν στο πρωθυπουργικό διάγγελμα και στην περαιτέρω εξειδίκευσή του από τους αρμόδιους υπουργούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Άμα καλοπληρώνεις όχι 42 ……62 !!!!!!……ρε άντε καντε μπουρμπουλιθρες !!!!!

  2. Ο ΣΎΡΙΖΑ είναι το ανθελληνικό και φιλοπακιστανικό μόρφωμα που διέλυσε την Ελλάδα.

Comments are closed.