Δημητροκάλλης: H υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Ερντογάν εξόργισε όλους τους Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ

«Η εξωτερική πολιτική της ΝΔ δεν είναι για πανηγυρισμούς, είναι για τα πανηγύρια» τόνισε ο κ. Δημητροκάλλης

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» κατά την ομιλία του στην βουλή αρχικά ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό στα επεισόδια στο Ρέντη ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κυβερνητικές ευθύνες για την ανεξέλεγκτη οπαδική βία. «Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι πολλές για την ανεξέλεγκτη οπαδική βία και θα πρέπει να συζητηθούν. Τώρα, όμως, ευχόμαστε να γίνει καλά ο αστυνομικός, να γυρίσει γρήγορα στην οικογένειά του, να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα δήλωσε πως η ουσία των τουρκικών προθέσεων παραμένει πάντα η ίδια, απλά αλλάζει ο τόνος. «Κύριοι συνάδελφοι, καλέσατε τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος επιμένει στην αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και τις γκρίζες ζώνες. Η πολιτική σας απέναντι στην Τουρκία είναι εθνικά επικίνδυνη και αν συνεχίσετε έτσι θα φτάσουμε σε λίγο καιρό στα διεθνή δικαστήρια, για να αποδείξουμε τα αυτονόητα. Δυστυχώς, βάζετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την υπόκλιση του υπουργού εξωτερικών στον Πρόεδρο της Τουρκίας. «Η πολιτική που ακολουθείτε, δεν είναι για πανηγυρισμούς, είναι όμως, για τα πανηγύρια και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την υπόκλιση του Υπουργού Εξωτερικών μπροστά στον Σουλτάνο Ερντογάν. Όλη η χώρα έχει εξοργιστεί με αυτές τις εικόνες. Ο κ. Γεραπετρίτης με την κίνηση αυτή έδειξε για ραγιαδισμό και ντρόπιασε όλους τους Έλληνες. Αν ήθελε έναν χαιρετισμό, ας έκανε ένα νεύμα με το κεφάλι του. Δυστυχώς, όμως, ο Υπουργός Εξωτερικών με τη στάση αυτή έδειξε μια υπόδουλη Ελλάδα στον πασά της Νεοθωμανικής Τουρκίας, που δεν αντιπροσωπεύει, όμως, το σύνολο του ελληνικού λαού» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: