Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του “εθνικού μας μηνυτή” Παναγιώτη Δημητρά! Κακουργήματα και στις ΜΚΟ που διαχειρίζεται! ΠΟΡΙΣΜΑ – ΚΟΛΑΦΟΣ από την Αρχή για το Ξέπλυμα – Εμπλέκεται σε κακουργηματικές πράξεις (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Κοινοποίηση:
ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Είχε ασκηθεί δίωξη και στον Τόμι Όλσεν της Aegean Boat Report – Οι δύο υποθέσεις σε Κω και Φαρμακονήσι που οδήγησαν στις διώξεις

Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ο Παναγιώτης Δημητράς, επικεφαλής διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως «εθνικός μηνυτής», εμπλέκεται στη διάπραξη διαφόρων ποινικών κακουργηματικής φύσεως αδικημάτων.
 Ο κ. Δημητράς είναι διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), και η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί και σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report.

Πλέον ήδη διατάχθηκε η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Παναγιώτη Δημητρά αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει (τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες, κ.λπ.).

Σχετική έρευνα είχε διατάξει ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Στην συνέχεια συντάχθηκε πόρισμα το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά.

 Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς, μέσω ΜΚΟ στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη, υποτίθεται, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα χρηματικά ποσά τα διέθετε κατά το δοκούν, δηλαδή για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε.
 Οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ Δημητρά προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς. Κατά το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς φέρεται να έχει διαπράξει αδικήματα κακουργηματικής φύσεως.

Ο Παναγιώτης Δημητράς κατά διαστήματα έχει εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων σε δικαστές, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και δημόσια πρόσωπα, ισχυριζόμενος, ότι πρόκειται για ρατσιστές, ομοφοβικού και άλλα.

Η δίωξη στον Παναγιώτη Δημητρά και τον Τόμι Όλσεν

Υπενθυμίζεται πως στις 20/12/2022 ο Παναγιώτης Δημητράς κλήθηκε σε απολογία από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, αλλά υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα και για την προσωρινή του κράτηση η μη θα αποφασίσει τις προσεχείς ημέρες το δικαστικό συμβούλιο. Είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report.

panagiotis-dimitras-5
Ο Παναγιώτης Δημητράς

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία της Κω αξιοποιώντας δικογραφία του Λιμενικού Σώματος, παρέπεμψε τον Δημητρά και τον Όλσεν για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Οι κακουργηματικές διώξεις συνοδεύονταν από την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Οι δύο υποθέσεις σε Κω και Φαρμακονήσι που οδήγησαν στην δίωξη του Δημητρά για κακούργημα

Κως και φαρμακονήσι: Οι υποθέσεις που οδήγησαν στις διώξεις

Οι υποθέσεις που αποτέλεσαν τη βάση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αφορούν σε περιστατικά άφιξης μεταναστών σε Κω τον Ιούλιο του 2021 και Φαρμακονήσι τον Αύγουστο του ίδιου έτους σε δικογραφίες που σχημάτισαν η Λιμενική Αρχή Κω καθώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στη Λέρο.

Τι συνέβη στην Κω

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Λιμενικό της Κω και εστάλη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω στις 21.7.2021, εμπλεκόμενοι μεταξύ άλλων και για κατ’ εξακολούθηση παράβαση του άρθρου 148 ΠΚ (Κατασκοπεία) και του άρθρου 187 ΠΚ (Εγκληματική Οργάνωση) είναι οι: «ημεδαπός δικηγόρος, πρόεδρος γνωστής ΜΚΟ Παναγιώτης Δημητράς, Τούρκος διακινητής “Fisher”, Οργανωτής-μεταφορέας Solide Tchinda του Pierre (συλληφθείς) και το Ιδρυτικό στέλεχος Ευρωπαϊκής ΜΚΟ Tommy Ohlsen».

dikografia-kos-1

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, οι μετανάστες ανέφεραν σχετικά με την μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα ότι ο οργανωτής, που βρισκόταν στη βάρκα μαζί τους, κατόπιν εντολής του Τούρκου διακινητή στην Τουρκία, επικοινώνησε –πριν από τον απόπλου από τα τουρκικά παράλια- τηλεφωνικά με μία ΜΚΟ. Στην ΜΚΟ αυτή γνωστοποίησε την ακριβή ώρα του απόπλου, το δρομολόγιο του ταξιδιού τους, καθώς και τα στοιχεία των μεταναστών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, «η Λιμενική Αρχή Κω καθώς και οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές έγιναν δέκτες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου ο αποστολέας αυτών φέρεται να είναι ημεδαπός με στοιχεία Δημητράς Παναγιώτης “Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι”».

Παρότρυνση να κάνουν καταγγελία για pushback

Μάλιστα σύμφωνα με τη δικογραφία, ένας από τους μετανάστες ανέφερε, ότι «μετά την προηγούμενη ανεπιτυχή προσπάθεια που είχε γίνει να περάσουν σε ελληνικό έδαφος -στις 10 Ιουνίου του 2021- όταν επέστρεψαν στην Τουρκία ο διακινητής παρότρυνε την ομάδα των προσφύγων-μεταναστών «να συλλέξουν στοιχεία ώστε με τη βοήθεια δικηγόρου ονόματι ‘Δημητράς’ να προβούν σε καταγγελία κατά των ελληνικών αρχών για παράνομη επαναπροώθηση, με κάλυψη του χρηματικού ποσού από τις προαναφερθείσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Τι συνέβη στο Φαρμακονήσι

Το ίδιο καλοκαίρι, περίπου έναν μήνα μετά το περιστατικό της Κω, στη Λιμενική Αρχή Λέρου διαβιβάσθηκε ηλεκτρονική αλληλογραφία του Παναγιώτη Δημητρά σχετικά με την άφιξη αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι. Τα πρόσωπα που εισήλθαν στη χώρα εντοπίστηκαν μία ημέρα μετά, 25 Αυγούστου 2021, ενώ οι Λιμενικοί συνέλαβαν τρεις φερόμενους διακινητές.

dikografia-leros-1

Εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση μεταξύ άλλων ήταν, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ο Τούρκος διακινητής, στρατιωτικός, αξιωματικός του τουρκικού Λιμενικού, Αμπού Ράσουα (Abu Rashua), ο Παλαιστίνιος οργανωτής Αλγκαμπλάν Ραμί (Alghalban Rami), ο Παναγιώτης Δημητράς και ο Τόμι Ολσεν (Tommy Ohlsen) της Aegean Boat Report. Στην δικογραφία αναφέρεται η διαδικασία μεταφοράς των μεταναστών και αποστολής φωτογραφιών σε ομάδα της εφαρμογής Whatsapp, μέλος της οποίας φέρεται να ήταν ο Παναγιώτης Δημητράς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

 1. προστατευομενοι του ΤΣΥΠΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΕΕΡΦΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

 2. Τι να τους κανείς τους εχθρούς όταν έχεις τέτοια καθάρματα στην επικράτεια σου..

 3. Άντε, μπας και ξεβρωμίσουμε. Μας έχουν πνίξει …

 4. Κρατάτε μικρό καλάθι, λόγω εκλογών, δήθεν κάθαρσης, λειτουργίας του κράτους κλπ

 5. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥΧΕ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΠΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…… ΤΟΥΣ ΟΥΚΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΟΥΣΑΙ ΣΤΑ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΤΑΝ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΠΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΑΝ ΠΟΛΛΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΗΔΑ…. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΗΔΑ ΣΤΟΧΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΔΕΣ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣΣΣΣΣΣΣ ΣΤΟΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑΧΕ ΧΟΝΤΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ Μ.Κ.ΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΙΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΑΛΛΟΣΤΕ ΗΤΑΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ……ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΑΙ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΟΙ ΛΙΓΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ……ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ??????.ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΤΑΙ ΝΤΖΙΜΑΝΙΑ……….ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ Μ.Κ.Ο

 6. Τα λεφτά που έπρεπε να πάνε σε τρένα, δρόμους, υγεία, παιδεία κ.τ.λ πηγαίνουν σε αυτά τα δίποδα σκατά. Εγκληματίες κατά της Ελλάδας, γενοκτόνοι της Ελλάδας, αυτή είναι η σωστή κατηγορία. Φτού σας καταραμένοι να είστε, να μην χαρείτε τα κλεμμένα ούτε εσείς ούτε οι σπόροι σας!

 7. Μακάρι να τον ξεσκίσουν,αλλά θα αφήσουν τα αφεντικά του οι σιωνιστές;Δε νομίζω

 8. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Η ΚΟΥΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

 9. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

  1. Όταν τελειώσουν οι εκλογές θα του ζητήσουν και συγνώμη. Να το δεις.

  2. Σιγα τα λαχανα….φαινεται δεν τους ταιζε αναλογα τους πολιτικους γι αυτο τον μαζεψαν αλλοστε υπαρχη ο Κωνσταντινου της Ανταρσια αυτον απο τους δολοφονους της Μαρφιν αυτον πουνε παρεκι με τον καταζητουμενο απο το FBI προεδρο των Πακιστανων στιν Ελλαδα να συνεχισει το θεαρεστο εργο του με τους λαθροεποικους και τα δηθεν δικαιωματα τους στιν πρωην χωρα μας..τα ειδια σκατα

Comments are closed.