Δεν υπήρχε μόνο νιτρική αμμωνία εκεί, λέει πρώην πράκτορας της CIA για την έκρηξη στη Βηρυτό

Κοινοποίηση:
ekrixi

Μια διαφορετική διάσταση για το περιεχόμενο της αποθήκης που εξερράγη στην Βηρυτό δίνει ο Robert Baer, (Ρόμπερτ Μπαέρ) πρώην αξιωματούχος της CIA μιλώντας στο CNN.

Υποστηρίζει ότι μέσα στην αποθήκη, υπήρχαν επίσης στρατιωτικά πυρομαχικά και εκτοξευτήρες πέρα από νιτρική αμμωνία αλλά δεν ήταν αυτή η υπεύθυνη για το μέγεθος της έκρηξης που προκάλεσε.

«Ήταν ξεκάθαρα στρατιωτική έκρηξη», λέει, δεν πρόκειται για λίπασμα νιτρικής αμμωνίας. Είμαι σχεδόν σίγουρος γι’ αυτό. Κοιτάξτε την πορτοκαλί φλόγα, είναι ξεκάθαρα μία στρατιωτική έκρηξη».

Ο Μπαέρ, που ειρήσθω εν παρόδω, δεν υποστηρίζει ότι η έκρηξη είναι αποτέλεσμα επίθεσης, παρατηρεί επίσης ότι η λευκή σκόνη  που φαίνεται σε διάφορα βίντεο προ της εκρήξεως συνιστά ένδειξη ότι η νιτρική αμμωνία βρισκόταν εκεί και είχε αρχίσει να καίγεται.

«Φαίνεται πιθανότατα για ατύχημα. Πρόκειται για ανικανότητα ίσως και αποτέλεσμα διαφθοράς αλλά το ερώτημα παραμένει εάν υπήρχαν εκεί στρατιωτικά εκρηκτικά, για ποιον προορίζονταν και γιατί ήταν εκεί αποθηκευμένα».

«Δούλεψα στον Λίβανο έξι χρόνια και ξέρω πως κανείς δεν θα θελήσει να παραδεχθεί ότι κρατούσαν στρατιωτικά εκρηκτικά στο λιμάνι. Θα ήταν κάτι πολύ ανόητο», καταλήγει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. KE ALI IDIKI TO IDIO IPANE,MOLIS IDANE TIN KOKINI FOTIA…,INE POLEMIKO ILIKO ,ISOS NA SKASANE MAZOMENES ROUKETES…….MBOMBES……., PANTOS DEN INE MONO LIPASMA ITE PIROTEHNIMATA……KATI ALO SINEBENE STIS APOTHIKES KE IPOGIOS STO LIMANI……………..

Leave a Response