Δεν παίρνουν πια: Τι μείωσαν κατά 99% στα σούπερ μάρκετ οι Έλληνες το 2019

Κοινοποίηση:
1

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) για την συμπεριφορά των Ελλήνων τα τελευταία δύο χρόνια, στα σούπερ μάρκετ.

Όσο και αν δεν το περίμεναν πολλοί οι Έλληνες συμμορφώθηκαν στις οδηγίες και έτσι άφησαν στο παρελθόν τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ καταγράφουν για το 2019 μείωση της τάξης του 98,6% στη χρήση της πλαστικής σακούλας ελαφρού βάρους σε σχέση με το 2017. Από 1,8 δισ. σακούλες σε λίγο πάνω από 24 εκατομμύρια σακούλες.

Εκτιμάται ότι το 2019 διατέθηκαν περίπου 1,75 δισεκατομμύριο λιγότερες σακούλες σε σχέση με το 2017 με την κατά κεφαλήν ετήσια κατανάλωση πλαστικής σακούλας στο κανάλι του σουπερμάρκετ να μειώνεται από 167 σακούλες ανά κάτοικο σε 2.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Το κράτος σε ρόλο νταβατζή των κάθε λογής μεγάλων καταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Ξεχάσανε όμως το παλιό σύνθημα για ένα πράγμα ξεκινάς και δυο αγοράζεις που είναι και το κέρδος. Εκεί που έμπαινα σε οποίο σούπερ έβρισκα και έπαιρνα ότι ήθελα τώρα μόνο σε ένα μεγάλο που θα είμαι προετοιμασμένος για τι θα αγοράσω και μόνο. Για να μην πω για τα παιχνιδομαγαζα που σε υποχρεώνουν να κανείς 3 χλμ κύκλους και τελικά δεν παίρνεις τίποτα παραπάνω από αυτό που ήθελες . Για να μην πω για μεγάλο max κατάστημα που σταμάτησα να επισκέπτομαι γιατί ενώ έβαζε χαρτοσακούλες όταν βρήκε ευκαιρία έβαλε πλαστικές με πληρωμή. Και την κοροϊδία δεν την ανέχομαι κύριοι. Θα δώσω 10 λεπτά να βάλω τα πράγματα σας και μετά να την φάει και η χελωνιτσα ; Όχι βέβαια …

  2. Όσο και να φτάσει η τιμή της σακούλας εγώ θα τις αγοράζω για σπάσιμο…η σακούλα τους χάλασε???Τα απόβλητα και η πλαστικοποιηση των πάντων δεν επιβαρύνουν???Φέρτε σακούλες να ‘χουμε…

  3. η μουφα της πλαστικης σακουλας…..
    θα επρεπε να πληρωνουν φορο οι εταιρειες που τα συσκευαζουν ολα σε πλαστικα….αυτα μολυνουν. οχι η 2 σακουλες που περνω απο το σουπερ….
    και περα απο αυτο το μονο που αλλαξε ειναι να βγαζουν κερδος τα σουπερ απο τη σακουλα γτ την πουλανε. κανενα μεγαλο σουπερ πλεον δεν πληρωνει το τελος σακουλας. ολα τις πουλανε….δειτε στις αποδειξεις σας….
    οποτε φουσκα η σακουλα

  4. Κάτι είναι και αυτό, αν και τα σκουπίδια πάλι με πλαστικές σακούλες τα πετάμε, οπότε μοιάζει περισσότερο με μετακύλιση κόστους από τα σούπερ μάρκετ προς τους καταναλωτές.

Leave a Response