«Δεν θα στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη να πολεμήσει στην Ουκρανία», ξεκαθάρισε ο Αντόνιο Ταγιάνι

Κοινοποίηση:
soldier

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρθηκε με δηλώσεις του στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

«Δεν θα στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη να πολεμήσει στην Ουκρανία, διότι δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και δεν προβλέπεται, το υλικό που στέλνουμε, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από τα σύνορα με τη Ρωσία», δήλωσε από τη Βενετία ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ είχε κάνει την ίδια δήλωση και τις προηγούμενες ημέρες, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «εργάζεται για την ειρήνη».

Τι θα ισχύσει για τη συμμετοχή στην αποστολή του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή
Αναφερόμενος στην Μέση Ανατολή, ο Ταγιάνι πρόσθεσε ότι «η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει στρατιώτες της, σε περίπτωση αποστολής του ΟΗΕ με επικεφαλής αραβική χώρα, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους που να αναγνωρίσει και το Ισραήλ».

«Οι στρατιώτες μας είναι αγαπητοί, διότι μπορούν να δουλέψουν, με σοβαρό τρόπο, υπέρ της ειρήνευσης. Κανείς δεν προάγει σοβαρότερα την ειρήνη από έναν στρατιώτη», είπε ο Ιταλός υπουργός.

Επανάλαβε, τέλος, ότι «ο στόχος είναι η λύση των δυο κρατών για δυο λαούς» και πως «στο μεταξύ, πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος, με άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό πληθυσμό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: