Δεν έχουν έλεος: Οι εισπρακτικές συνεχίζουν να τηλεφωνούν στους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία

Κοινοποίηση:
kakokairia_

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις λάσπες, οι οποίες «έπνιξαν» τα σπίτια τους και τους συνανθρώπους τους, ωστόσο οι εισπρακτικές εταιρείες δείχνουν ότι δεν το έχουν καταλάβει.
Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης (12/9) το OPEN, οι εισπρακτικές συνεχίζουν να κάνουν τηλεφωνήματα σε πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, χωρίς να δίνουν «δεκάρα» για την καταστροφή που έχει συντελεστεί.

«Με τους πλειστηριασμούς είχαμε ζήτημα. Τις πρώτες μέρες έγιναν τουλάχιστον 42 πλειστηριασμοί», αναφέρθηκε στην εκπομπή του OPEN.

«Μην το χαρακτηρίσω! Η κ. Αχτσιόγλου το ανέδειξε για να είμαστε δίκαιοι. Έβγαλε ανακοίνωση και έγινε ντόρος», σημείωσε ο Παναγιώτης Στάθης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ την ώρα που οι τράπεζες προχωρούν σε αναστολή των πληρωμών δανείων των πληγέντων, τα funds δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη ανάλογη πρωτοβουλία.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (11/9) εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με ισχύ από 6 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου, διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρώσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής το έργο της και να βγουν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις, που όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα έχουν ορίζοντα εξαμήνου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η κάθε τράπεζα χωριστά θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα λάβει ώστε να στηρίξουν τους πελάτες τους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών.

«Πολίτες και επιχειρήσεις, που επιθυμούν να υποβάλουν επείγοντα αιτήματα ιδίως σε σχέση με την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τις τράπεζες συνεργασίας τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.