Δείτε τον νέο Τούρκο Α/ΓΕΝ – Τι πιστεύει για το Αιγαίο και τι θέλει να πετύχει άμεσα

Κοινοποίηση:
komutan

Είναι αντιληπτό εδώ και καιρό και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ότι η Τουρκία μέσω του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας” και των ευθέων απειλών σε βάρος της κυριαρχίας  των νησιών μας στο Αιγαίο, ότι επιδιώκει την επέκταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της Εθνικής κυριαρχίας της σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο.

Για τον λόγο αυτό δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο πολεμικό ναυτικό της, ναυπηγώντας πολεμικά πλοία η ίδια και προβαίνοντας σε αγορές από ξένες χώρες, σε μια προσπάθεια να επιτύχει θαλάσσια κυριαρχία σε βάρος της Ελλάδας.

Ωστόσο  γνωρίζουμε  ότι πέρα από τα  πολεμικά πλοία και τα οπλικά  τους συστήματα, καθοριστικός παράγοντας  στην εκπλήρωση των πολεμικών σχεδίων είναι ο άνθρωπος, κοινώς τα στελέχη που παλισιώνουν τις τάξεις του πολεμικού ναυτικού μιας χώρας.

Με γνώμονα τα παραπάνω θα πρέπει να δούμε το βιογραφικό του Νέου Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας Ναύαρχου Ercüment Tatlıoğlu, ο οποίος ηγείται πλέον του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αφού όπως είχε πεί και ο αρχαίος Κινέζος πολεμολόγος Σούν Τσού  κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη εχθρός, “εάν ο εχθρός γνώριζε τι θα πράξει ο εχθρός, ο εχθρός θα νικούσε τον εχθρό” , θέλοντας να καταδείξει το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλο προκειμένου να του επιβληθούμε στο πεδίο της μάχης.

Ο Δρ. Ναύαρχος Ercüment TATLIOĞLU,  γεννήθηκε το 1960 στη Σμύρνη.
Ο TATLIOĞLU αποφοίτησε από το Ναυτικό Λύκειο το 1977 και τη Ναυτική Ακαδημία το 1981.
Μεταξύ 1981-1990, υπηρέτησε ως αξιωματικός κλάδου και διευθυντής τμήματος στα αντιτορπιλικά TCG GAYRET και TCG SAVAŞTEPE, σπούδασε στην Ακαδημία Πολέμου το 1990-1992, και υπηρέτησε στον Κλάδο Επιχειρήσεων της Διοίκησης Περιφέρειας Αιγαίου Πελάγους μεταξύ 1992-1994.
Μετά το καθήκον του ως Διευθυντής, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ακαδημία των Ενόπλων Δυνάμεων και στο Staff College των Ηνωμένων Πολιτειών (Newport-RI) το 1994-1996 και υπηρέτησε  στο TCG KILIÇALIPAŞA II το 1996-1998.

Υπηρέτησε ως πρώτος κυβερνήτης του πλοίου το 2000-2001, κατά τη μεταφορά του TCG GEDİZ από τις ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση του καθήκοντός του ως Διοίκηση TCG ZAFER το 1998-2000.
Ο TATLIOĞLU, ο οποίος ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του  Κολεγίου Αμύνης  του NATO στη Ρώμη, ακολούθως υπηρέτησε ως Διευθυντής Επιχειρήσεων της Προεδρίας Επιχειρήσεων Ναυτικών Δυνάμεων το 2001-2002, υπηρέτησε ως Υποδιοικητής  Logistics στο Στρατηγείο ΝΑΤΟ στο Belgium-Mons το 2003-2004 και ως  Διευθυντής Στρατηγικής  Σχεδίασης της Ομάδας Διοίκησης SHAPE το 2004-2006.

 

Ο Ναύαρχος Ercüment TATLIOĞLU ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις «Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης » στο Πανεπιστήμιο Luven του Βελγίου και το διδακτορικό του στις Διεθνείς Σχέσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση) στο Πανεπιστήμιο İzmir 9 Eylül.

Ο Ercüment TATLIOĞLU,  ήταν Επικεφαλής των  Σχεδίων  της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων μεταξύ 2007-2008, Ναυτικός Ακόλουθος στη Μόσχα  μεταξύ 2008-2010,
Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα της Διοίκησης Στενών του Τσανάκκαλε μέχρι το 2011 και της Διοίκησης Ναρκών του  Στόλου  μεταξύ 2011-2012.

Ο Ercüment TATLIOĞLU προήχθη σε Υποναύαρχο στις 30 Αυγούστου 2012.

Ο TATLIOĞLU, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα της Διοίκησης  Αμφιβίων Αποστολών το 2012-2013 και της Διοίκησης Βοσπόρου Κωνσταντινούπολης το 2013-2016, ενώ  προήχθη σε Αντιναύαρχο το 2016.

Ο Ercüment TATLIOĞLU άρχισε να αναλαμβάνει το καθήκον της Ναυτικής Διοίκησης από τις 21 Αυγούστου 2017, μετά τη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης που πραγματοποίησε το 2016-2017 και  προήχθη σε Ναύαρχο στις 30 Αυγούστου 2020.

Υπηρέτησε ως  Διοικητής στόλου μεταξύ 2017-2022 και  ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων στις 19 Αυγούστου 2022.

Παραλήπτης του Μεταλλίου Διακεκριμένης Υπηρεσίας TAF, ο Δρ. Ναύαρχος Ercüment TATLIOĞLU είναι παντρεμένος,  και μιλά αγγλικά.

Από τα παραπάνω στοιχεία του βιογραφικού του  νέου Τούρκου Α/ΓΕΝ διαφαίνονται τα εξής :

-Έχει  αποφοιτήσει από στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ  και του ΝΑΤΟ στην Ιταλία, ενώ  έχει υπηρετήσει σε νατοϊκές θέσεις στο Βέλγιο . Αυτά σημαίνουν ότι έχει γνωριμίες και προσβάσεις στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ.
– Έχει υπηρετήσει σε αντιτορπιλικά και έχει διοικήσει Διευθύνσεις ναρκών αλλά και αμφιβίων αποστολών. Ιδιαίτερα το τελευταίο σε συγκερασμό με το γεγονός ότι έχει υπηρετήσει στη σχεδίαση επιχειρήσεων στο Αιγαίο ως κατώτερος και ως ανώτερος Αξιωματικός τον καθιστά πολύ καλό γνώστη της περιοχής…

-Διετέλεσε επίσης ναυτικός ακόλουθος στη Μόσχα την περόδο 2008-2010, γεγονός που σημαίνει ότι επίσης ότι έχει προβάσεις και στη Ρωσία.

– Tέλος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών με αντικείμενο τις Διεθνείς σχέσεις της ΕΕ, γεγονός που καταδεικνύει ευρυμάθεια, πέραν του πολεμικού ναυτικού και γνώση  διεθνών θεμάτων της ΕΕ.

Η μεγάλη προσοχή που πρέπει να δείξουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τον  νέο Τούρκο Α/ΓΕΝ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πες του να πάει να γαμηθεί

  2. Οι ”δικοί μας” προσέχουν ΠΡΩΤΑ την καρέκλα τους, και μετά την Πατρίδα, και τους ”εχθρούς της”!!!!!!!!

Comments are closed.