Κάτι από τα παλιά – Δείτε τι έλεγε κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για το ότι «το Αιγαίο θα μοιραστεί»(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Μητσοτάκης

Η «μοιρασιά» του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι κάτι νέο. Αντίθετα είναι μια «σκέψη» -αν όχι «πολιτική»- που έρχεται από το παρελθόν και μάλιστα από την συντηρητική παράταξη.

Πέραν του ότι στην πολιτική, συχνά άλλα λέγονται δημοσίως και για τον ευρύ κόσμο, και άλλα γίνονται υπογείως (δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρώτος διδάξας), τα συνθήματα λειτουργούν αποπροσανατολιστικά ή ψηφοθηρικά, με τους πολιτικούς και τα επιχειρηματικά συμφέροντα να δρουν προς άλλη κατεύθυνση.

Σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας παρουσιάζει τις συνομιλίες με την Τουρκία ως τη μόνη λύση. Και είναι πράγματι, αν εκ των προτέρων δεν έχουμε κάνει μεγάλες υποχωρήσεις και αν δεν έχουμε ήδη συμφωνήσει πως «κάτι» δίνουμε.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το είχε ήδη πει δημόσια σε συνέντευξή του προς τον Αλέξη Παπαχελά.

Έλεγε λοιπόν στη συνέντευξη εκείνη:

«Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί ”λογικά”. Εμείς θα πάρουμε το μεγάλο μέρος, οι Τούρκοι θα πάρουν το μικρό. Και… περίπου θα έχουμε συμφωνήσει και θα αφήσουμε το δικαστήριο να τη χαράξει τη γραμμή.»

Στην ίδια συνέντευξη επίσης δείχνει και την πολιτική γραμμή για το Μακεδονικό.

Εκεί αποκαλύπτει πως και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αντίθετος με τα συλλαλητήρια.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή «ο οποίος είχε καλό αισθητήριο πολιτικό», όπως λέει, και «ήταν ο πρώτος που ανησύχησε μαζί με μένα και με πήρε στο τηλέφωνο λέγοντας “κάνε ό,τι μπορείς να μη γίνει το συλλαλητήριο”»

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποκαλύπτει τις σκέψεις της Τουρκίας, και συγκεκριμένα του Τσαγκλαγιανγκίλ.

Ακούστε την:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

 1. Μα λιγη τσιπα δεν εχετε επανω σας; μακαρι ο Ψηλος να κυβερνουσε την Ελλαδα από την μεταπολιτευση! Σημερα θα ηταν η Ελλαδα από της πιο δυνατες χωρες στην μεσογειο!

 2. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 300 ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ 300.

  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ. THΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ.

  ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

  ΥΠΟΓΡΑΦΗ – ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΒΑΖΩΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ.

  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΕ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ IQ ΣΟΥ. ΚΡΙΜΑ.

 3. Πολύ κουβαρντάς ο γερομαλακας με την περιουσία των Ελλήνων. Αυτός δεν είχε ανάγκη ούτε τα κωλο παιδιά του έχουν ανάγκη γιατί από όταν γενιουνται μέχρι που ψοφάνε τους ταΐζουν οι μαλακες οι Έλληνες.

 4. Αυτόν τόν κρητικό Εφιάλτη τόν κήδεψαν μέ τήν Ελληνική σημαία απάνω στήν κάσα του.Βεβήλωσε τό εθνικός μας σύμβολο ο δωσίλογος ο συνεργάτης τών Γερμανών στήν Κατοχική Κρήτη.Οι βάρβαροι κατακτητές αιματοκύλησαν
  τήν Κρήτη καί ο σκατοψύχης γλεντοκοπούσε μέ τούς κατακτητές στό σπίτι του.Οταν κηδεύτηκε ο αείμνηστος Γέρος τού Μωριά τού βάλανε κάτω από τά τσαρούχια του ττήν τούρικη σημαία.Σήμερα ο γιός τού Εφιάλτη ο γουρλομάτης τήν προσκυνάει.
  Γιάννης Λάκων

 5. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΕΣ……….
  ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ…..ΑΥΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ.

 6. ΛΕΡΕΣ !!!
  Μοιράζουν την Ελλάδα, λες και μοιράζουν του παππού τους τ΄αμπελοχώραφα …
  ΄Εννοια σας … και θα πληρώσετε για ΟΛΑ … ΄Οσοι προλάβατε κι αποδημήσατε εις το πυρ το εξώτερον, θα την πληρώσουν οι απόγονοί σας, ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ και ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ …

Leave a Response