Δείτε τα καλύτερα και τα χειρότερα τηλεοπτικά φινάλε!

Κοινοποίηση:
Lost-season1

Το τηλεοπτικό τοπίο έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία δεκαετία. Στην αρχή το Netflix δεν δημιουργούσε δικές του σειρές, το Breaking Bad μας έκανε να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό, ενώ το Lost πραγματικά μας πότισε φαρμάκι, και θα μπορούσε να πάρει το βραβείο για το χειρότερο φινάλε τηλεοπτικής σειράς όλων των εποχών!

Στην συνέχεια είδαμε ένα τσουνάμι από τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τις κινηματογραφικές υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ, με τους προϋπολογισμούς τους να φτάνουν ακόμα και το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και φυσικά το καστ τους να απαρτίζεται από μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ.

Το αποτέλεσμα φυσικά αιχμαλώτισε το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο επένδυσε αρκετό χρόνο στην παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών, ωστόσο το φινάλε μερικών εξ’ αυτών τους απογοήτευσε, όπως συνέβη για παράδειγμα με τα δύο τελευταία επεισόδια της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς “Game of Thrones”.

Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για όλες τις τηλεοπτικές σειρές, καθώς υπήρχαν μερικοί σεναριογράφοι που ήξεραν πότε πρέπει να σταματήσουν ώστε να μην κάνουν “κοιλιά” οι σειρές, και φυσικά δικαιώθηκαν, καθώς ακόμα και σήμερα μνημονεύεται το φινάλε τους από τους οπαδούς τους.

Δείτε παρακάτω 9 σειρές με τα καλύτερα φινάλε όλων των εποχών.

Breaking Bad

Το “Breaking Bad” αποτέλεσε μια από τις πιο αριστουργηματικές σειρές που έχουν γίνει ποτέ και κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τις πιο πολλές θετικές κριτικές στην ιστορία της τηλεόρασης. Για 5 σεζόν η αμερικάνικη δραματική του Βινς Γκίλιγκαν, καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως και κατάφερε να σημειώσει από τις μεγαλύτερες θεαματικότητες στη συνδρομητική τηλεόραση.

The Sopranos

Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην αμερικανική τηλεόραση από απόψεως βραβείων, γνώμης των κριτικών αλλά και θεαματικότητας. Βασισμένη σε κλασικές ταινίες μαφίας όπως “Ο Νονός” ή το “Τα Καλά Παιδιά”, διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Friends

Αν και έχουν περάσει 16 χρόνια από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της διάσημης σειράς, χάρη στις συνεχείς αναμεταδόσεις και τις υπηρεσίες συνεχούς ροής, εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εξακολουθούν να παρακολουθούν τις ιστορίες της Ρέιτσελ, της Μόνικα, της Φοίβης, του Τσάντλερ, του Ρος και του Τζόι.

The Americans
Το “The Americans” είναι μια κατασκοπευτική τηλεοπτική σειρά του FX που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2013, αποσπώντας μετριοπαθείς κριτικές και κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να κερδίσει κοινό και κριτικούς και να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες σειρές των τελευταίων ετών.
Cheers

Το “Cheers” ήταν μια από τις πιο επιδραστικές σειρές που κυριάρχησαν την δεκαετία του ’90. Ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1982 και κράτησε μέχρι το Μάιο του 1993, με έντεκα κύκλους και συνολικά 275 επεισόδια. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και ήταν υπεύθυνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα στα “Φιλαράκια”.

Six Feet Under

Το “Six Feet Under” ή “Γραφείο Κηδειών Φίσερ” έγινε αποδέκτης θετικών κριτικών παγκοσμίως, ειδικά για το σενάριο του και της ερμηνείες των βασικών συντελεστών. Οι κριτικοί συχνά το περιγράφουν ως μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, με ένα από τα πιο δυνατά φινάλε σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης. Η σειρά τιμήθηκε με πολλά βραβεία (πάνω από 40 συνολικά, με τις υποψηφιότητες να ξεπερνούν τις 110), μεταξύ των οποίων δύο “Screen Actors Guild Awards”, 3 Χρυσές Σφαίρες και 9 Βραβεία Έμμυ.

Seinfeld

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το “Seinfield” είναι η καλύτερη αμερικάνικη κωμική σειρά όλων των εποχών. Είναι μια δημιουργία του stad-up comedian Τζέρι Σάινφιλντ και του Λάρι Ντέιβιντ, στην οποία και πρωταγωνιστούν. Πρόκειται για μια παρέα φίλων στην Νέα Υόρκη, η οποία αποτελείται από την πρώην και νυν κολλητή του Τζέρι, τον καλύτερο του φίλο και τον ημίτρελο γείτονα του. Σε πολλές περιπτώσεις, αναφέρονται στο εν λόγω σόου, ως «ένα σόου που δε γίνεται τίποτα», καθώς πολλά επεισόδια του, αφορούν λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής.

The Wire

Το “Τhe Wire” είναι μια από τις αρτιότερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης. Έκανε πρεμιέρα το 2002 από τη συχνότητα του ΗΒΟ και θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Μάλιστα, βρίσκεται στις έξι πρώτες σειρές με τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης και ήταν υποψήφια το 2004 και το 2005 για βραβείο Primetime Emmy καλύτερου σεναρίου για τηλεοπτική σειρά.

Battlestar Galactica

Το “Battlestar Galactica” θεωρείται μία από τις καλύτερες σειρές του είδους SciFi και μία από τις 100 καλύτερες σειρές όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό TIME. Έχει κερδίσει βραβεία Emmy (δύο για οπτικά εφέ και ένα για μοντάζ ήχου), Peabody και AFI (American Film Institute) Television Critics Association’s. Ολοκληρώθηκε με ένα πολύ συναισθηματικό φινάλε που θεωρήθηκε πολύ ταιριαστό με τα θέματα που καταπιάστηκε η σειρά.

Η λήξη μιας τηλεοπτικής σειράς δεν είναι ποτέ ευχάριστη, καθώς όταν παρακολουθείς ένα επεισόδιο κάθε εβδομάδα για αρκετά χρόνια ή ακόμα και αν τα βλέπεις μαζεμένα όπως εμείς (και κοιμάσαι ξημερώματα γιατί λες άντε να δω ακόμα ένα), σίγουρα περιμένεις το φινάλε να είναι αντάξιο των προσδοκιών σου.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πάντα, καθώς υπάρχουν μερικά φινάλε δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών που μας άφησαν μια “κακή γεύση” στο στόμα, και πολλές φορές μας έκαναν να νομίζουμε ότι χαραμίσαμε τον χρόνο μας σκεφτόμενοι διάφορα σενάρια για το πιο μπορεί να είναι το τέλος.

Ετσι εδώ είναι 5 σειρές που μας απογοήτευσαν με το τέλος τους.

Προσοχή spoilers!

Lost

Το Lost είναι μια σειρά που πραγματικά μας πότισε φαρμάκι, και θα μπορούσε να πάρει το βραβείο για το χειρότερο φινάλε τηλεοπτικής σειράς όλων των εποχών! Σίγουρα οι δημιουργοί είδαν πόσο μεγάλη επιτυχία είχε η σειρά και αποφάσισαν να την τραβήξουν τόσο πολύ, που κάποια στιγμή ξεχείλωσε.

Είναι μια σειρά που κράτησε πολλά χρόνια και φάγαμε πολλά ξενύχτια βλέποντας το ένα επεισόδιο μετά το άλλο για να καταλάβουμε τι παίζει. Το αποτέλεσμα ότι φάγαμε 6000 λεπτά από την ζωή μας για να καταλάβουμε ότι όλοι ήταν νεκροί, αλλά δεν πέθαναν με το που έπεσε το αεροπλάνο, και οι ψυχές τους περιφερόντουσαν μεταξύ παράδεισου και κόλασης. Με άλλα λόγια κανείς από τους σεναριογράφους δεν είχε ιδέα πως να μαζέψουν την μ@λ#κι@ που έφτιαξαν.

Dexter

Το Dexter ήταν μια πολλά υποσχόμενη σειρά, η οποία ωστόσο άφησε μια πικρή γεύση στους τηλεθεατές με το φινάλε της. Σίγουρα μια σειρά μεγάλου βεληνεκούς (8 σεζόν) όπως αυτή, κάποια στιγμή αρχίζει και αλλοιώνεται, με αποτέλεσμα να αρχίσει να κουράζει του τηλεθεατές, καθώς δείχνει ότι οι σεναριογράφοι δεν έχουν πλέον τι άλλο να δώσουν.

Ο πρωταγωνιστής μάλιστα της σειράς όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το τελευταίο επεισόδιο – στο οποίο είδαμε τον θάνατο της Ντεμπ και το εξωφρενικό τέλος του ίδιου του Dexter – είπε ότι: “Νομίζω ότι δεν το είδα καν! Νομίζω ότι η σειρά είχε χάσει ένα μέρος της ώθησής της. Αναγκαστικά, λόγω του χρονικού διαστήματος, λόγω του κεφαλαίου αφήγησης που είχε δαπανηθεί, ίσως να δηλητηριάστηκαν οι σεναριογράφοι μας.”

How I Met Your Mother

Το How I Met Your Mother ξεκίνησε ως μια σειρά αντίστοιχη με τα “Φιλαράκια”, ωστόσο συγκαταλέγεται στις σειρές με ένα από τα χειρότερα φινάλε. Κράτησε 9 χρόνια και απέκτησε φανατικό κοινό, το οποίο άφησε άφωνο με το τελευταίο επεισόδιο, καθώς η ιστορία που διηγείται ο Τεντ στα παιδιά του δεν αφορά τόσο πως γνώρισε την μητέρα τους, αλλά τις ερωτικές του περιπέτειες πριν την γνωρίσει.

Ο Τεντ λέει αυτήν την ιστορία στα παιδιά του γιατί είμαστε έξι χρόνια μετά από τον θάνατο της γυναίκας του, και έχει και πάλι αισθήματα για την Ρόμπιν (η οποία έχει πάρει διαζύγιο από τον Μπάρνει), και περιμένει τόσα χρόνια για να κάνει την κίνηση του. Τελικά θα καταλήξουν μαζί.

Seinfeld

Το Seinfeld, θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο επιδραστικά sitcom που γυρίστηκαν ποτέ, καθώς φράσεις και ατάκες της σειράς, χρησιμοποιούνται στην ποπ κολτούρα. Το τελευταίο επεισόδιο του Seinfeld το παρακολούθησαν 75 εκατομμύρια τηλεθεατές, σπάζοντας αρκετά ρεκόρ τηλεθέασης, ωστόσο δεν ήταν τόσο καλό όσο περίμεναν.

Οι 4 εγωκεντρικοί νεουορκέζοι της σειράς, τελικά καταλήγουν να δικάζονται γιατί δεν βοήθησαν έναν συμπολίτη τους την ώρα που του έκλεβαν το αυτοκίνητο του. Στο τέλος καταλήγουν στην φυλακή, χωρίς να μετανοήσουν για τίποτα, προσφέροντας στο κοινό τους ένα αδιάφορο τέλος.

Two and a Half Men

Το Two and a Half Men είχε πάρει την κάτω βόλτα πολύ πριν το φινάλε της σειράς, καθώς τα αστεία παρέμεναν τα ίδια και το μόνο που άλλαζε ήταν το παιδί. Στην πραγματικότητα πολλοί τηλεθεατές σταμάτησαν να βλέπουν την σειρά όταν οι παραγωγοί αποφάσισαν να “σκοτώσουν” τον Τσάρλι Σιν, και τον ρόλο του πρωταγωνιστή ανέλαβε ο Άστον Κούτσερ.

Στο τέλος λοιπόν, βλέπουμε ότι ο Τσάρλι είναι ζωντανός και φυλακισμένος στο υπόγειο της Ρόουζ, ωστόσο πριν προλάβουμε να δούμε τον αγαπημένο μας πρωταγωνιστή να επιστρέφει στη σειρά, ένα πιάνο πέφτει από τον ουρανό και τον σκοτώνει. Το τερμάτισαν!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: